Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 9 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







-Mes jau valandą einame, tu tikras, kad neesam pasiklydę šitame urve? -Tyla. Į tomo klausimą niekas neatsakė. Jis ir toliau eina aklinoje tamsoje. Bet jis čia buvo nevienas. Jis tai žinojo, juk jie kartu įėjo.

-EI...? Araes...? Araes taRū? -Tris kartus šūktelėjąs ir nei karto nesulaukęs atsako, Tomas suprato, kad jis iš tiesų liko vienas.

-Po velnių tave Arae...

-Mes esame dviese... -pertraukė balsas kažkur toli iš priekio. -Tau nebūtina į mane kreiptis vardu. - Balsas jau buvo, šiek tiek,  arčiau Tomo. -Juk supranti tai? -Šį kartą, klausimas nuskambėjo vos per keletą žingsnių, priekyje Tomo. Tada vėl tyla. Tomas, taip pat, tylėjo, laukė. Jam buvo įdomu, kaip arti priartėjus pašnekovui,  pavyks jį įžvelgti tokioje tamsoje?

-Ką? Tomai... -šį kartą, tai buvo šnabždesys. Šnabždesys, kuris atskriejo ne kažkur iš priekio, kaip tikėjosi Tomas. Žodžiai buvo arčiau. Jam už nugaros, taip arti, kad jis galėjo jausti juos ant sprando. Žinoma refleksai suveikė beveik iškart, kaip ir turėtų būti pas geriausią medžiotoją, visoje jo, gentyje. Tačiau, beveik iškart, prieš baltąjį veidą niekuomet neužtekdavo. Tomo smūgis alkūne tikslo nepasiekė ir jis juokingai apsisuko vietoje.

-Gražūs šokio judesiai. -Nusišaipė Araes. -Pašokti bus laiko vėliau, o dabar paskubėk. Išėjimas jau čia pat.

-Kodėl tu gali matyti tokioje tamsoje, o aš ne? -Paklausė Tomas.

-Todėl, nes aš senesnis-trumpai atsakė balsas iš priekio.

-Kiek tau metų? Paprastai žmonėms su metais regėjimas tik blogėja. -nepatikliiai pasakė vaikinas.

-Aš senesnis ne metais... Aš jų, net nepastebiu... -mąsliai atsakė Araes. Tolimoje jau pasirodė pirmoji šviesa. Išėjimas. - o dėl buvimo žmogumi... – pradėjo baltasis veidas atsisukdamas į per porą žingsnių atsiliekantį Tomą. Dabar jie jau buvo prie pat išėjimo. -panašu, kad esu buvęs ir juo.

-Aš nesuprantu, kodėl tu meluoji, bet gali toliau nebevargti. Aš vistiek tavimi nepatikėsiu. -Tomas pasakė nusprendęs, kad Araes, tiesiog, nenori jam atsakyti. -Geriau sakyk ką aš matau priešais save?


-Aš ir nesitikiu, kad tu suprasi... -Garsiai pamąstė baltasis veidas- O apie šią vietą aš mielai tau papasakosiu Tomai. Kažkur čia, palikau, man labai svarbų daiktą. Taip pat, aš noriu, kad tu padėtum man jį atgauti. Tokia bus mūsų pirmoji užduotis. Tad leisk tave pasveikinti atvykus į...
2017-06-13 00:51
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 5 Kas ir kaip?
 
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą