Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 6 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Atavizmas kolektyviai žiovauti,
individo reikšmė,
gilėje glūdinti galia.
Paslaptinga ir ištirpus protautė,
padavimų giesmė...
Esam kartu, ar tik šalia?

Išsibarstę tūnome urveliuose-
nesavi tarp savų.
Tikslas išlikti Lietuva-
tūkstančių gilių galiose.
Laužuose ant kalvų
išsisllaidyki, prietema!
2017-05-20 16:45
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2017-05-21 13:06
TomKomPotas
patoso daugoka. 2+ gilės
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2017-05-20 23:36
tictac_it
pliurpesys kiek spontaniškas, be abejo inicijuotas išprotėjusios massmedia :) 1
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2017-05-20 23:09
gunta
sutikau žmonių nemokančių gerai lietuvių kalbos, gimusių Sibire, kada jų tėvai buvo ištremti- dabar grįžusių  Lietuvon, nes gražino turtus (namus buto pavidale ir panašiai) ir bais besiilginčių savo gimtinės, tokios gražios Sibiro gamtos - ir visiškai nepergyvenančių dėl savo akcento... ;) tikrų lietuvių, kuriš tėveliai buvo tremtiniai ir taip ilgėjosi savo gimtinės...
taip kad, popieriai ir Afrikoje popieriai- tiesa "ką jauti" :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2017-05-20 22:41
Nuar
Kodėl būtinai gilė? Jei kalbama apie protautę ir padavimus, tai minima gimtojoje kalboje slypinti galia. Gilė nepadės, o štai lietuvių kalba taip, kaip jau yra įvykę ne kartą. XX amžiaus pradžioje emigracija buvo taip pat didžiulė. Caro valdžia ją skatino. Nuosavybės teisų atkūrimo laikotarpiu į rankas buvo pakliuvę dokumentai, parodantys, kiek buvo atkelta rusakalbių šeimų iš Rusijos į Lietuvą, prievartą konfiskavus iš vietinių žemvaldžių dvarus. Skaičiai įspūdingi. Tada taip pat buvo sunku. Kalba padėjo išgyventi.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2017-05-20 20:38
gunta
ups.: gale -> galia (rinkimo klaida)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2017-05-20 20:36
gunta
neįmanoma žmogui netikėti-tas kuris netiki - jis tiki netikėjimu; jis liudija NETIKĖJIMĄ, jis vis tik tiki; o jau kas kuo? kas netikėjimu, kas tikėjimu, kas kokia gale, tačiau dominuojanti dalis žmogaus gyvybės formos sutvėrimų tiki PINIGAIS.
tai ne priekaištas ir ne kritika- tai konstatavimas fakto. viso pasaulio žmonija yra apjungta vienos idėjos (PINIGŲ.) visų žmogiukų veikla juda ta kryptimi - darbas-uždarbis. (ir lietuviai ne išimtis. juk to ir emigruoja, kur būtų galima geriau ir daugiau užsidirbti KO? pinigėlių; kalba ne apie valiutą, litas, euras, doleris, rublis, svaras, tai valiuta, bet visa tai PINIGAI (juk valiuta konvertuojama.) niu o tas kas niekuo netiki, neturi tikėjimo jokio, jis puoselėja netikėjimo tikėjimą-jis pats to nepastebi, kad TIKI netikėjimu' ir jis yra automatiškai tikintis. sunkiausia yra patikėti SAVIMI. Kai tiki kažkuo savo atsakomėbės dalį meti kažkam, šalin nuo savęs.
dievui, valdžiai, sistemai ir bele kam. kai esi nepatenkintas ar nusivylęs, tada sakai, kad Dievas aklas ir panašiai, sistema ar valdžia- bet juk tai vyksta tik dėl to, kad netiki savimi. tikint savimi-atsakomybė sau visa, niu ir kai esi beviltiškoje padėtyje, tu turi klausti savęs, kas ne taip, ką padarei sau ne taip, kad taip jautiesi- ania? o kai tiki kuo nors, tada savęs to neklausi- sunkiausia patikėti savimi.

taip
valdžia bloga, ir jei liaudis išsirinks sau gera, tai pačioje valdžioje ja perrinks valdžia; argi ne?..
tai tikrai kvailas posakis, kad valdžia turi visi tokia kokia išsirinko. juk visada valdžią rinko, visais laikais, ir kas iš to?.. valdžią gal išsirinko pačią geriausia iš duotų puvėsių, pačią mažiausiai supuvusią, bet, kad rinktis galėjo tik iš to kas buvo pasiūlyta... su siūlomomis sąlygomis - kaip ją rinkti...

bet vis tik, jei esi nelaimingas, turi klausti saves kas tau nepatinka, kame sau prasikaltai esamose aplinkybėse, o valdžios nepakeisi, sistemos ar atlyginimo, tai irgi nepakeisi - todėl turi keisti savo santyki į tuos dalykus, kurių pats tikrai negali pakeisti, gal nuimti nuo jų karūną savyje- nebelaikyti jų tokiais reikšmingais, ir tiek. tegul sau gyvuliuoja ta valdžia kokia yra, tokia, ir tiek.

taip ir su tomis gilėmis- jomis lengviau tikėti nei savimi... ; mat kuo tiki, tam ir atsakomybe permeti dėl savo savijautos; va permetei dievui ir lengva, iki kol karta sakai "dievas aklas" " dievo pamirštas kampelis" ir panašiai. o jau kai savimi tiki- tai atsakomybe sau už save prisiimama automatiškai (todėl) - savimi patikėti sunkiausia.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2017-05-20 20:07
Vetra Vika
Atavizmas... Degančios šviesios mintys ir aštrus žvilgsnis stebintis apatiją ir abejingumą:
,,...Esam kartu, ar tik šalia?..."
Tikėkime, kad iš gilių - išaugs Ažuolai, o iš išbarstytų žarijų - suliepsnos laužai... 
    ,,...Ant žolės šalia vandens
        man ūmai pasivaidens:
        neišduotas...."
Gražių posmų, kai nesimiega-:))
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą