Rašyk
Eilės (78155)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 5 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







2017 metai netruko ateiti. Rytų kaimyno, Kibeno Peno imperija nesnaudė; ruošėsi pažymieti, žlugusios, senosios, bolševikinės imperijos šimtmečio jubiliejų, - 1917m. Bolševikinio perversmo metines. Šiai progai pažymėti, paskelbė apie stulbinančias karines pratybas „Zapad“-Vakarai, -pastoviai po pasulį žvangina ginklais, Petrapilio Chirurgas daugiatūkstantinę kariuomenę mobilizavo,  traukia ešelonais prie Europos Sajungos sienų. Pasuli, Europa, Lietuva, būkime budrūs. Stebėkim, būkime ramūs ir gyvenkim kaip gyveno Baltai visus tūkstantmečius, -linksmai ir išradingai.
      Po Kalėdinių atostogų, po Triejų karalių, netrukus, Vasariui įpusėjus, vėl Užgavėnės. Generalinis štatabas įdėmiai stebėjo, po praėjusių metų Bobų vasaros, naujai  išrinkto Lietuvos Parlamento pirmuosius žingsnius. Lengva nebus, - pasikeitė ne tik valdančios daugumos  koalicija, bet pasikeitė ir  Lietuvos gyventojų nuotaikos, -radosi daugiau optimizmo. Opozicija liko ta pati, tik kiek suskaldyta, - sveiko proto dešinėji maištavo, -skelbėsi, kad Tauta netinkamai juos įvertino. Didžioji dalis, iš praėjusios kadencijos, buvo priversti pasitraukti; kas į pencija, kas į Darbo biržoją, - šieną ravėti. Svarbiausias Generalinio štabo pasiekimas buvo tai, kad kelios  partinė sektos gerokai nukraujavo, -vieni, kaip „anodija“ išgaravo, -liko tik neapmokėtos sąskaitos. Apsukresni spėjo pasirūpini savimi, savo giminių ir draugų ateitimi; keliolikos milijonų eurų invisticijos turėtų pasitarnauti ateičiai, -pasitarnaus, jeigu sekmingai praslys pro Šturmano Geležėlės ir Generalinio štabo akis. Naujai atėję parlamentrijai, Lietuvos gyventojams teikė vilčių, ypatingai daug vilčių teikė atėjusi valstiečių dauguma. Nusimatė didelis mūšis suderinant valdančią daugumą. Kas perims valstybės vairą? Generaliniam štabui tai labi rūpėjo, todėl jam  taip pat teko atsinaujinti.
Viskas pasikartojo kaip per 2016 metų Užgavėnes. Suvažiavo daug svečių iš viso pasaulio, tik dar gausiau, nes šie 2017metai žadėjo Lituvoje daug pokyčių. Viskas vyko pagal visas Baltiškas tradicijas, - skirtumas buvo tai, kad ant Šatrijos kalno, su šiek tiek pakitusiu Generaliniu Štabu sėdėjo naujas Lietuvos Parlamentas. Kūrenosi laužai, šoko, dainavo,  dūko visi kas netingėjo. Visas įdomumas prasidėjo po 2016 m. Užgavienių, kai visi išsivažinėjo, - Lietuva laukė rudenio, -Bobų vasaros, kai bus išinktas naujas  Parlamentas, Taip ir atsitiko... naujas Lietuvos Parlamentas, atsiraitojęs rankoves ėmėsi darbo.  Iki 2017 metų Užgavienių, - nemažas laiko tarpas, daugiau kaip trys mėnesiai. Kartu su kardinaliai atsinaujinusiu Parlamentu, įvyko pokyčiai ir Generaliniame štabe. Generolės Rasytė ir Irutė išėjo į atsargą, bet liko kitame sąstatę. Keturis brolius Grimus; Darių, Gediminą, Žymantą ir Svirnelį, pagal rotaciją pakeitė kiti, Šturmano Geležėlės rekomenduoti, - patikrinti karžygiai. Teko paklajoti pašiliais, bet pavyko surasti patikimų, Lietuvai atsidavusių Karžygių. Svirneliui atsitiko kiek kitaip; per praėjusių metų Užgavėnes, vis per tą valsą ir kadrylių, -ji paviliojo gražuolė Aneliukė, -grafaitė iš Naisių. Bet jam pasisekė, -ji priglaudė pasiturintis markizas Romuks Karabasius, - apsuptas Lietuvos valstiečių, kaip Pilypas iš kanapių, -sugrįžo...
                -Ko nebūna šiam pasuly, -kiek nutikti gali visko,
                -Nuosabių, gražių dalykų, -Apsidairęs pamatai...
Šturmanui Geležėlei buvo labai įdomu matyti pokyčius, o įpatingai stebėti naują Parlamentą. Šį karta parlamentarijai nebuvo vieniši, - iki Užgavėnių, per trys mėnesius buvo išauginti nauji parlamentarijų dubleriai, -kantrūs, ištvermingi, kietos odos ir smegenų klonai. Juos, barža iš Gdansko, atplūkdė, - tai buvo  Prezidento Dūdos rekomenduota dovaną Lietuvai nuo lenkijos bajorų. Atplūkdė iš Gdansko, į Klaipėdos uostą. Autobusais, laiku buvo atgabenti į Luokę, prie Šatrijos kalno. Juos svetingai pasitiko jų globojami parlamentiniai patronai. Viskas vyko sklandžiai, tik netikėtai, kaip iš rūko, Šturmanas Geležėlė pastebėjo keistą, tyliai, kaip šmėklą privažiavusį, užtamsintais langais, autobusą. Per Užgavėnių šventės šurmulį, netikėtai, prie šokinėjančių kaukėtų ubagų, ir parlamentarijų, prisijungė iš autobuso išlipusios žavios, violetinė pėdkelnėm, kaukėtos undinėlės. „Čia kažkas naujo“, pagalvojo Šturmanas Geležėlė, patrynė delnais ir perspėjo Kapitoną Jūzapa. Kapitonas pasikrapštė ausį ir tyliai tarė Generolei Dalytei:  -Generole, stebėkim... -Mun  atrd, kad tai ne pikimonai, tai gali būti provokacija, -paslaptingi žmogeliukai, atvyko ne pagal reglamentą, - neperspėję... -Tikriausiai, kaži kas, jas atsiuntė kelti triukšmą ir trukdyti darbą naujai išrinktam Parlamentui. –Tai panašu į Mėlynų pėdkelnių eskadroną... -Diversantų desantas,  Generole... -Ramiai, Kapitone... - Stebėsim... -Neleisim šiom  akiplėšom atakuoti nei Poziciją, nei Opoziciją, nei Kitokios Lietuvos Prezidento Kęstučio, nei jo rezidencijos . –Sutinku, Generole... -perspėkim Generolą Svirnelį ir kitas tarnybas. -Būkim budrūs. - Man atrodo, kad čia likusių Naujame Parlamente senbuvių sąmokslas... Sąmokslas tų kurie nenori pokyčių Lietuvoje, labai nekenčia Kitokios Lietuvos įdėjos, -įdėjos dėl kurios Prezidentas Kęstutis kovoja jau devynerius metus. –Jie jo nekenčia ir vieningai pasiruošę jam visais būdais kenkti, - rengti įvairias provokacijas. - Ja ja, Kapitone, stebėsim ir perspėsim Indre Makarka, Andriu Užkulnį, Untį Gugį, -Perspėsim ir Andriėjų Lapiną, Rasą Lapine, Edmunda Akylą ir Ritą Meilutę. -Tegul stebi ir neskuba su išvadom. -Va, ką norėjau parokout, Kaptone...
  Kapitonas Jūzaps pasikrapštė ausį ir pareiškė savo nuomonę: -Jei jiems pavyktų torpeduoti Kitokios Lietuvos Prezidentą Kęstuti, laukim pasekmių, Generole. -Kokių? –paklausė Dalytė. Kapitonas atsakė: -Kitokos Lietuvos įdėją ir Prezidentą  Kęstutį palaiko didžiulė Lietuvos klausytojų auditorija. -Tai pirmą. –Antra, -Loreta ir Stanislovas nutrauks „Duokim garo“ transliacijas tesioginiame eterije, sukvies Tautą prie Parlamento rūmų ir su parlamentarijais bendraus skaudžiai, - gyvai. -Ar šito norime susilaukti, Generole? –Muna brolis rokavo, kad jau surinko kapelijų legioną iš visos Žemaitijos; -Dūsim garo bolševikiniam gaivalui, -visos socalistų atmainos būs išsklaidytos, - Lietuvoje, ne tik sodai ir linai žydės, bet matysim gražiais, tautiniais rūbeliais aprengtus, ne tik mažučių  vaikučių, bet ir abiturentų žibančias akutes . –Girdi, mano  Generole,.. -Tavo brolis jau styguoja: -Tada pasiausim, -Tada paūšim, -Kai paskutinį stribą sumušim.... Generolė Dalytė dėmėsingai išklausė kapitoną Jūzapą, nusišypsojo, numojusi ranka tarė: - Aš kalbėjausi su Kitokios Lietuvos Prezidentu Kęstučiu... -Aš palaikau jo įdėją. –E... pasiųskim žinutę Donaldui trumpa į Baltosius rūmus,  nebpogai būtų  artmiausiu laiku su juo susitikti.
              –Būtų nebloga, -pritarė Jūzaps.                     
              -Siunčiam, mano Kapitone:
- Tu, ateik į pasimatimą, kai nušvies laukus žara,
- Juk seniaaaai abu supratome, kad dviejų kelių nėra...
2017-04-22 01:04
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 0
 
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą