Rašyk
Eilės (78159)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 10 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







13
BERNIUKAS
Po ketvirtos pamokos sutikau Rublevskį. Jis šypsojosi.
- Eime į galą, kai ką parodysiu. – Koridoriaus gale buvo durys į laiptinę. Ji būdavo užverta, bet prieš kelias savaites, padykę berniukai iš šeštos klasės, sulaužė spyną. Šeštokai paslapčia įsmukdavo į laiptinę. Atsisėdę ant laiptų šnekučiuodavosi ir mėgaudavosi romantiška aplinka. Mokyklos personalas padarytos žalos dar napastebėjo, nes berniukai rūpestingai duris užremdavo. Rublevskis pravėrė duris ir mes įsmukome į laiptinę.
- Kas nutiko? – Sunerimęs paklausiau. Jis atkišo dienraštį. Pirmame puslapyje naktinio klubo nuotrauka. Antraštė: „Išpuolis naktiniame klube“. Susijaudinęs skaičiau straipsnį. Parašyta, kad naktį šalia naktinio klubo sprogo savadarbis sprogmuo. Aukų nėra, tik septyni apgirtę žmonės kreipėsi į ligoninę dėl lengvo sveikatos sutrikdymo. Suskilo keli vitrinų stiklai. Apgadintos kelios lengvosios mašinos. Didesnių nuostolių nepadaryta.
- Čia tu?
- Aha.
- Suplėšik šitą laikraštį ir niekam nepasakok. Tikrai pasodins į vaikų koloniją.
- Tu pats man poemas sakei, kad reikia kovoti. Iškrypėliai ateina į mokyklas ir šviečia mus, neapšviestus būrus, kaip tenkinti savo norus. Iki šiol man tik klarnetas ir Bachas buvo galvoje. Po jų švietimo aš taip apsišviečiau, kad naktį tiesiog švyčiu ir negaliu užmigti, dėl švytinčių minčių ir vaizdinių.
- Jėga nieko nelaimėsi. Reikia sukūrti šeimą ir bendruomenes, kur vadovautumiesi dorove. O paraku nieko ne...
- Atstok.. – Suskambėjo skambutis kviečiantis į pamoką. Jis pastūmė mane ir išsiveržė iš laiptinės.

FILOSOFĖ
Ateina transeksualai i mokyklas ir jus tvirkina???
Kas čia per sapalionės, tai ko jiems savo teorijų neišdėstai, prie ko čia aš?
Užtenka keletą transeksualų, kad ištvirkintų visą lietuvių visuomenę? Tai kokia ta visuomenė, kuri taip lengvai leidžiasi tvirkinima?
Tau reiketų šiek tiek suaugt. Deja, homoseksualumas neapibrėžiamas tik seksualiniu malonumu. Jei būtu taip lengva, tai jie būtu atsikratę savo homoseksualumo vien tam, kad išliktų gyvi.
Koks tau skirtumas, kas su kuo ir kaip mylisi? Idealių šeimų vis tiek nėra, vieną dieną reikia suaugt ir priimt atsakomybę. Kiekvienas turi savo seksualumą ir su juo gyvena. Jei ištvirkimas būtų vienintelė pasaulio problema, tai dar galėtume gyventi. Bet yra daug daugiau svarbesnių problemų, į kurias reikėtų atkreipti dėmesį, kol dar žmonija neišmirė ir dar yra šiek tiek laiko: tarša, to pasekoje gyvūnų išnykimas, augalijos išnykimas, žmonių išnaudojimas ir taip toliau... nejau tavęs tai visiškai nejaudina?

BERNIUKAS
Tu rūpiniesi silkėmis ir daržovėmis, o aš žmonėmis. Tu galvoji, kad esi žmogbeždžionė. Gerai. Kokiai beždžionei rūpi kitos rūšies išnykimas? Ar beždžionės rūpinasi banginiais? Joms nerūpi, net jos pačios rūšies išlikimas. O tai, kad ji dauginasi, tai tik Kūrėjo instaliuota išlikimą garantuojanti programa. Kai beždžionė dauginasi, ji nemąsto apie pasaulinę beždžionių demografiją.
Tik žmogus gali mąstyti apie pasaulio globalines ir lokalias problemas. Tai įrodymas, kad jis ne beždžionė. Kūrėjas įsakė Adom’ui saugoti kūriniją: “nesugriauk pasaulio, kurį Aš sukūriau”.
Mane taip pat jaudina pasaulio problemos, nes jos globalios. Bet jaudulys abstraktus, nes tiesiogiai neliečia manęs ir nieko praktiškai negaliu padaryti. Tu labai protingai kalbi. Tu teisi. Daug mokeisi ir pažįsti pasaulį, kurio aš dar nežinau. Tik šeimos klausimas man aktualesnis. Nes jis liečia tiesiogiai mane. Nes gyvūnų išnykimas tik išteklio išnykimas. O žmogaus išnykimas liečia tiesiogiai mane. O homoseksualizmo legitimacija - grėsmė žmonijai. Visuomenė inertiška, o homoseksualizmo netiesioginei reklamai Europos sąjunga skiria daug lėšų. Kodėl tiek milijardų neskiriama tradicinių šeimų puoselėjimui? Tai kova už žmonijos išlikimą. Klausimas, o ištikro juokelis.
Jei vyras galingas sprintininkas, sveikas, olimpinis čempionas, pasidarytų lyties keitimo operaciją, ar jam būtų leista dalyvauti moterų olimpinėse žaidynėje kaip moterei? Jis visas moteris aplenktų. Hi hi.
Tu įžvalgi ir teisingai pastebėjai, kad mano požiūris kvepia diktatūra. Taip ir yra, nes mano visas gyvenimas diktatūra. Man liepia eiti į mokyklą, niekam neįdomu, noriu to ar ne. Diktatūra. Liepia mokytis. Diktatūra. Liepia paklusti mokyklos taisyklėms. Diktatūra. Draudžia keiktis. Diktatūra. Draudžia rūkyti. Diktatūra. Draudžia gerti alkoholį. Diktatūra. Liepia nešioti uniformą. Diktatūra. Liepia išsiplauti kojines ir kelnaites. Diktatūra. Liepia galvoti. Diktatūra. Liepia rinktis profesiją. Diktatūra. Draudžia tinginiauti. Diktatūra. Draudžia ištvirkauti. Oi, atsiprašau, ištvirkauti galima.
P. S. Visą savaitę jaučiausi nejaukiai. Bijojau galimų pasekmių, dėl Rublevskio padaryto nusikaltimo. Apmirdavo širdis išgirdus kaukiant sireną, apimdavo panika. Nutirpdavo galūnės. Vaizduotė piešė vaizdinį, kad milicija suima mane. Nemalonu gyventi nuolatos bijant pražūties. Psichikos apsauginis mechanizmas pripratino prie galimos bausmės, todėl nurimau. Šlovė Kūrėjui, kuris sukūrė paslaptingą sielos mechanizmą.
Su draugais sedėjome kvinėje. Juokas gydo mano paauglišką sielą. Atsidūręs kompanijoje, pastebiu, kad iš vidaus išnyra kitoks manasis aš. Jis linksmas, vėjavaikiškas, optimistas ir turintis gaivališkų jėgų. Kavinės kampe pastebėjau jaunuolį R. į nieką nesidairė. Išgėrė savo kavą ir susikaupęs žiūrėjo į puodelio dugną.
- Buri iš kavos tirščių? – Prislinkęs prie jo paklausiau juokaudamas. Jaunuolis R. liūdnai ir klausiamai pažiūrėjo į akis. Atrodė, kad nepažįsta manęs ir nesupranta ko iš jo noriu. Pasijutau nejaukiai. Norėjau atsitraukti. 
- Mane tėvas užpiso… - Tyliai ir tulžingai sušnibždėjo jaunuolis R. Nemalonu buvo girdėti tokius žodžius. Kodėl R. toks nedėkingas savo tėvui? Daugelis jam pavydi, o jis… Galbūt nedidelis pasipiktinimas atsispindėjo mano mimikoje, nes jaunuolis tai pastebėjo ir tarsi pasiteisindamas pridūrė: “tai - ne alegorija…”. Per jo veidą perbėgo nervigas tikas. Manau, kad mačiau mimiką, kurį yra neapykantos ir kančios išraiška. Nebežinojau ką sakyti. Pasišalinau. Grįžau prie savo draugų.
Sėdėdamas su bičiuliais juokavau ir kvatojau, bet tik lūpomis, nes siela prisipyldė neapibrėžto nerimo.
2017-04-05 11:13
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 0
 
Blogas komentaras Rodyti?
2017-04-05 21:44
pasalietis
"homoseksualizmo legitimacija - grėsmė žmonijai".
Dabar už tokias mintis viešas jau yra baudžiama.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą