Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 5 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







7
BERNIUKAS
Vakar susitikau su mokyklos draugais. Nukeliavome į senamiestį. Pasivaikščioję užėjome į nedidelę kavinukę. Retai lankausi tokiose vietose, nes neturiu laiko ir pinigų. Atsigėrėme arbatos. Idomus reiškinys, arbatos namuose turiu nemokamai, bet negeriu, o kavinėje moku ir geriu su džiugesiu. Tikriausiai aplinka paskatina arbatą. Gaunasi, kad skonis, taip pat įtakojamas socialumo. Net arbatos skonio suvokimas nėra objektyvus. Ar iš viso yra kas nors tikra?
Kaip paaugliui išsiaiškinti, kas šioje realybėje - tiesa, o kas - melas?
Pradėjau meluoti tėvui. Nuojauta sako, kad gerai nesibaigs, bet sunku sustoti. Gal ir lengva būtų nustoti, bet reikia nugalėti savo norus, tiksliau save patį. Nes nekontroliuojami norai veda į pražūtį. Nes norisi tai, kas malonu, o ne visi malonumai leidžiami. Nors protas supranta, bet šiuo metu norai stipresni už raciją. Apgavau senelius, kad neturiu telefono, ir išviliojau iš jų pinigus, priprašydamas, kad nupirktų išmanųjį telefoną, nors tėtė jo turėti neleidžia, nes turiu priklausomybę kompiuteriniams žaidimams. Jau visą mėnesį meluoju tėtei, slapčia pakraunu akumuliatorių, slapčia juo naudojuosi. Kuo toliau, tuo daugiau meluoju, kuo tai baigsis?
Broils pasakojo apie Tvaną. Žmonės iki totalinio sunaikinimo darė visus įmanomus nusikaltimus, lytinius taip pat. Dėl to buvo sunaikinta iki Tvaninė civilizacija. Mūsų heleninė civilizacija negeresnė, bet Kūrėjas neskandina žmonijos, dėl savo priesaikos. Absoliutas danguje nustatė ženklą – vaivorykštę, kuri primena apie duotą pažadą nenaikinti. Kai žmonija nusikalsta, Kūrėjas nori sunaikinti, bet tada pasirodo vaivorykštė ir primena, kad “sakei, kad to nedarysi”… Jei matai vaivorykštę, tai ženklas, kad žmonija šiuo metu netvarkoje. Pažiūrėk, homoseksuolistų ir kitų seksualinės amoralizacijos šalininkų pasąmonė išsirinko vaivorykštės simbolį. Kodėl? Nes jų siela, giliai ir nesutepta šaukia, ką darai?
- Tu pasirinkai pražūtį. Tai nusikaltimų kelias, juk tave nubaus Kūrėjas. – Taip kalba siela pavadinimu Nešama.
- Nenubaus. – Atsako gyvuliška siela, vardu Nefeš. – Nes yra vaivorykštė, ji mane saugo nuo Kūrėjo pykčio. Pakelsiu palakatą su vaivorykšte į dangų ir pasakysiu, nenaikink manęs, nes pažadėjai.
- Kūrėjas nubas tave po mirties. – Prieštarauja Nešama.
- Aš, ar taip, ar kitaip supūsiu, kas bus po mirties su Ruach ir Nešama man nerūpi.
- Jei nustotum daryti nusikaltimus, tada net tu pakiltum į amžinumą.


FILOSOFĖ
Nežinau smulkmenų, bet dabar yra kokybiškos lyties keitimo operacijos ir tai įmanoma.
…Vien pamačius filmo pirmus titrus, supratau, “religijų” darbas. Nežiūrėsiu šito briedo, nes jau iš anksto žinau, apie ką jis. Fui! Net pavadinimas jau daug ką pasako. Lietuvos problema tame, kad rizikuoja išnykti, davė kunigams misiją, kad šviestų žmones, kad jie „eitų ir daugintusi ir, kad „nežudytų“. Absurdas!!! Kunigai, kurie šeimos negali turėti, pamokslauja jaunoms moteriškėms, kurių vietoje patys tikrai nenoretų atsidurti, ir tikrai neatsidurs, nes turi šiltą vietelę po saule. Taip moralizuojant, ne tik abortų padaugės, bet ir savižudybių.
Lytinis švietimas būtinas, kokiam tikslui skirti lytiniai organai, kaip pastoji ir tt. Prancūzijoje lytinis švietimas pradedamas nuo mažens, nuo to nepadidėjo nei ištvirkavimo, nei prostitucijos, nei kitu deviacijų. Ir tai skundžiamasi, kad tas švietimas nepakankamas.

BERNIUKAS
Nenori vaikų, nesantykiauk. Bijai vilko, neik į mišką. Kodėl manai, kad padaugės savižudybių? O apie kunigą nusišnekėjai, net jei kunigas stengsis, jis niekada nepastos, nežiūrint kur būtų.
Tu meluoji. Nes, kad ir kokia kokybiška operacija būtų, moteris negali tapti vyrų anatomine prasme, ji negali tapti patinu. Ji negali apvaisinti kitos moters. O vyras pasidaręs psiaudo vaginą negali pastoti. Nes moteris su psiaudo peniu neturi vyriškų lyties liaukų – sėklidžių, todėl ji negali natūraliu būdu apvaisinti kitos moters. Vyras, pasidaręs psiaudo vaginą, neturi gimdos, todėl negali pastoti, išnešioti vaisių ir pagimdyti.
Ar įmanoma pakeisti lytį?
Jei zigota yra su Y chromosoma, tada vaisius vystosi vyriškos lyties linkme. Jei zigotoje nėra Y chromosomos, tada vaisius vystosi moteriškos lyties linkme. Vadinasi, žmogaus lytis apspręsta genetiškai. Chirurginiu būdu įmanoma pašalinti tik išorinius ir vidinius lyties organus, o jų pakeitimas nekeičia anatominės lyties, nes anatominė lytis – genetiškai determinuota. Išvada – lyties pakeisti negalima.
P. S. Tu nepažiūrėjusi filmo nusprendei apie turinį. Ar tavo išsakyta nuomonė objektyvi? Ar tu nepanaši į žmogų, kuris nematęs, empiriškai nepatyręs turi tvirtą nuomonę. Ar tai ne religinis fanatiškumas?
Prašau pažiūrėk filmą ir paaiškink man, kas ten pasakojama. Noriu išgirsti nuomonę, paremtą racionalaus proto kritika, o ne išankstinio požiūrio diktuojamas mintis.
Vakar paklausiau suaugusio žmogaus, apie lytinį išsilavinimą.
Jis atsakė: Oi, iš esmės vaikus reikia ruošti ne lytiniams santykiams, o šeimyniniam gyvenimui. Nuo mažų dienų reikia mokinti šeimos psichologijos. Berniukai turi išmokti būti vyrais ir tėčiais, mergaitės - žmonomis ir mamomis. Reikia išmokinti mergaites gerbti berniukus, o berniukus - mergaites. Reikia mokinti taikiai sugyventi.
Ar tu sutinki su išsakyta idėja?
P. P. S. Su draugais sedėjome kavinėje. Mano draugas Valdas yra virtuozas džiazo pianistas. Taip manau. Padavėjos paprašė leisti pagroti pianinu, kuris buvo šalia sienos ir išjungti muziką.
- Pianinas išderintas. – Nenoromis atsiliepė mergina.
- Nieko tokio. – Atsakė Valdas. – Man tiks. Prašau. – Padavėja sekundėlę padvejojo, išjungė muziką ir rankos mostu parodė į instrumentą. Valdas pagrojo Claude Achille Debussy pjesę “Nuskendusi katedra”. Ir dar vieną jo pjesę “La fille aux cheveux de lin”. Franz Schubert “Moment musical”. Po klasikinės programos Valdas pagrojo džiazo kompozicijas. Music by Matt Rowe “Become”, ir ”Iove is ell around” music by reg Presley. Dar grojo savo kompozicijas. Mano draugai ne muzikantai, tad jiem muzika įspūdžio nepadarė. Esu gitaristas, todėl žinau, kiek daug darbo reikia įdėti, kol kompozicija pradeda “skambėti”. Valdas šaunuolis, pavydėjau jam, bet niekam to nesakiau. Kavinėje sedėję žmonės džiaugėsi gyvai atliekama muzika. Plodavo. Ir aš džiaugiausi. Po koncerto Valdas grįžo prie staliuko. Jaunuoliai jį pasveikino ovacijomis. Prie mūsų prisiartino pagyvenęs vyras su barzdele. Padėkojo Valdui už suteiktą estetinį malonumą. Paspaudė jam leteną ir išėjo. Po pusvalandžio susiruošėme keliauti namo. Padavėja, pasakė, kad mūsų sąskaitą apmokėjo vyras su barzdele. Buvome maloniai nustebę.
2017-03-30 09:06
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 0
 
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą