Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 15 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







ŠEŠIASDEŠIMTAS LAIŠKAS
Vakar pavyko pamatyti Uką. Po pamokų bičiulis nuvežė į ligoninę. Jis nežinojo kur ji yra, todėl pasikliovė mano nurodymais. Privažiuoti arti negalėjome, nes kelio ženklai, kurių nepaisiau keliaudamas pėstute, draudė civiliams važinėtis tuo keliu, kuris vedė į ligoninę. Bičiulis išlipo iš automobilio ir užsirūkė. Turėjau kelias minutes, nes reikėjo grįžti į sinagogą ir atlikti savo pareigas.
- Ar galiu užtrukti penkias minutes?
- Skubėk. – Nubėgau. Smagu buvo mankštinti nuo sėdėjimo aptingusias kojas. Užsimaukšlinau juokingus akinius ir ligoninės kieme pamačiau būrį žmonių su pižamomis. Kažkas suriko: Ukai, pas tave tėvelis atėjo. Ukai. Iš tolimo kampo atbėgo berniukas. Jis šypsojosi. Man labai graži tavo šypsena, kažkuo ypatinga. Paprašei, kad tave paimčiau ant rankų ir pasupčiau. Turėjau nupirkęs tau lauktuvių. Padėjau šalia pušies. Aplink ją buvo sukaltas suoliukas. Apsukau bernelį ore ir pastačiau ant suoliuko šalia pušies. Ant tavo veido buvo daug purvo. Nepaprasto gatvės purvo, o miško... Prie žandų prilipę medžių žievės gabaliukai, konkoriežių sutrūnijusios sėklos, pušų pageltę spygliai. Pro visą žavų miško paveikslą prasiskverbė šypsena, kurią pamilau. Glosčiau ir džiaugiausi. Paklausiau, kaip sekasi mokytis.
- Gerai.
- Pasakyk, kaip neklausai mokytojos. – Įsiterpė šalia stovėjusi pagyvenusi moteris baltu chalatu. – Papasakok tėtei, aš juk sakiau, kad viska pasakysiu. -  Vaikas susiraukė. Šoko gintis ir įrodinėti, kad viskas gerai, bet greitai pasidavė.
- Ukai turi stengtis.
- Aš stengiuos. Man neišeina.
- ... Taip labai neklauso. Žaidžia per pamokas. Labai sunku. Jis gali mokytis. Protingas vaikas, bet... Mokytojai labai sunku. Klasėje skirtingų klasių vaikai, ji negali jam skirti tiek dėmesio kiek reikalauja...
- Jam reikia pagalbos. Ukai, pasistenk susikaupti. Dabar neturiu galimybės būti su tavimi, todėl būk geras, susivaldyk pats.
- Man sunku, didelė pagunda išdykauti.
- Suvaldyk pats, tu gali.
- Mano mokytoja griežta...
- Na tikrai nėra mokytoja griežta, ji labai švelni ir gera.
- Ne, mano mokytoja, kuri mokykloje buvo griežta. Man geriau, kai būna griežta, tada nesinori žaisti. O su šita man sunku susivaldyti. Ar jums sakė, kad vakar aš neklausiau? Turėjo pasakyti. Gavau pastabą.
- Ne, nesakė. Aš tik šiandien atėjau. Praėjusios dienos pamaina jau išėjo.
- Kas ten nutiko?
- Mergaitės užėjo už durų ir kažką ten darė. Man buvo smalsu pažiūrėti ir išėjau iš pamokos. Paskui pagavo ir... – Truputėli pažaidžiau, paprašiau, kad rimtai mokintųsi ir bėgau namo. Kartu su auklėtoja nunešė lauktuvių maišelį į virtuvę.
- Jei turėsi pinigų, galėsi dar nupirkti lauktuvių, kitą kartą?
Bėgau pro vartus. Mašina pajudėjo. Automatinės durys atsidarė.
Šiandien paskambinau Atui. Norėjau susitarti su juo dėl rytojaus, nes socialinė darbuotoja prašė, kad ryt nuvesčiau jį pas psichologą.
- Nu teti, kodėl skambini?
- Kas nutiko?
- Dabar mes miegame.
- Ok. Tada viso gero. – Nutraukiau telefoninį ryšį. Tai truputėli suerzino. Liūdna, kad mano sūnus nevertina bendravimo su manimi, bet tikiuosi laikui bėgant jis išmoks mylėti žmones. Išminčiai sako, kad meilė be baimės nepastovi. Nes mylintis nebijo prarasti, įskaudinti. Jis myli save. O tas kas bijo užgauti savo artimą iš tikro myli. 
P. S. Šiandien keturiasdešimta Omero diena.
ŠEŠIASDEŠIMT PIRMAS LAIŠKAS
Katinas priprato eiti į lauką. Nebenori gyventi namuose. Atsistojęs prie durų miaukia. Prašo, kad paleistume jį į laisvę. Manau, kad lauke ilgai neišgyventų. Ruošiausi šventei. Rytoj ypatinga diena. Poilsis ir vaikai atkeliauja gyventi pas mane. Pasistengsiu būti sąžiningu, geru, teisingu, rūpestingu tėvu ir draugu.
Su Gintaru pasvajojome apie Antazavės dvarą. Norėčiau, kartu su jumis šią vasarą ten nuvykti ir pagyventi kelias dienas.
Karnevo nesiginčijo. Ėjo ramiai ir negalvojo kas jo laukia. Jį atvedė į aikštę. Viduryje jos gulėjo nudvėsęs šuo. Aplink jį susirinko kulto sergėtojai. Pririšo gyvulį už kaklo ir nuvilko prie vartų į Geinomo. Ten stovėjo ginkluoti milicininkai, Morosofijos ir Moropolio didžiūnai. Rūsčiai žvelgė vienas į kitą.
- Gerbiami morosofai, prašau leisti kreiptis į jus. Štai šis chuliganas nužudė... Išsiaiškinome ir patikrinome. Net pats prisipažino. – Kreipėsi pareigūnas.
-   Tu tai padarei?
- Taip.
- Baisu. Kuo nusikalto ši gyvybės forma, kad įširdęs pakėlei prieš ją ranką ir nutraukei jos kvėpavimą? 
- Jūs nusikaltote, nes esate morosofai, pamiršę iš kur atėjote ir nežinote kur einate, dėl to šuo žuvo.
- Sušerkite šį akiplėšą šernams. – Milicininkai liūdnai nužvelgė pasmerktą vaiką. Paėmė už parankių ir nusivedė prie Geinomo vartų, ten keistai apsirengę žmonės surišo bernelį ir įsivedė į vidų. Durys užsidarė.
2017-01-29 11:12
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą