Rašyk
Eilės (78156)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 3 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







AŠTONIOLIKTAS LAIŠKAS
A. Karnevo  mėsos gabaliuką padėjo ant aukštos ir plačios akmeninės tvoros. Senos vyšnios kamienu nuslydo į apačią. Laukdamas niūniavo ir prisispaudė prie žemės, šalia vaismedžio. Keli nuskurę vaikai, jo bičiuliai, taip pat glaudėsi prie žemės. Visi stebėjo tą vietą kur Tėveliuskas buvo padėjęs mėsgalį.  Po penkių minutėlių nekantrus mažyliai sujudo. Jie laukė ateinančio paslaptingo gyvūno. Bet  tiek ilgai laukti jie nebuvo pasiryžę. Penkios minutės mažam vaikeliui visa amžinybė, ypač jei reikia laukti. Vaikai pradėjo šnibždėtis. Po minutėlės kalbėjosi ramiai. Dar po akimirkos siuto viską pamiršę. Tik A. Karnevo ramiai stebėjo kaip ant sienos užšoko grakštus laukinis žinduolis ir čiupęs jam padėtą maistą dingo. Tėvelis atsistojo.
- Ką tik buvo atėjęs jis.
- O kodėl man neparodei?
- Pabandysiu jį prisijaukinti. Reikia mėsos.

DEVYNIOLIKTAS LAIŠKAIS
Smagu buvo su jumis pabūti minutėlę. Jus žiūrėjote nelabai protingą multiplikacinį filmą. Būdamas šalia galėjau jus paglostyti, truputėli pakutenti. Parodyti švelnumą ir meilę pasisekė šiandien. Tikiuosi, kad tai atsiminsite ilgai. Gal niekada nepamiršite, kad esate žmonės, kad esate mylimi ir brangūs. Nėra pasaulyje tiek aukso, sidabro, vario, deimantų, perlų ir kitų brangenybių, kurie kartu sudėjus, būtų brangesni už jūsų sielas. Ugdykite save, auginkite savyje meilę tiesai ir teisingumui. Gailėkitės žmonių kurie klysta ir kitus klaidina. Nebūkite žiaurūs.
Karnevo įsilipo į vyšnią. Už didžiosios sienos matėsi Moropolio skurdūs kvartalai. Toli, Geinomo lygumoje, į padangę kilo Morosofijos egzistavimo tikslas ir prasmė. Barbariškai didelis, griozdiškas statinys. Tėveliukui reikia keliauti pas T. Karnevo, bet darbuotojai apie tai vengia kalbėti. „ Mes tik vykdome įsakymus... “, sakydavo jie, „kol kas privalai likti. “
- Miau. – Pasisveikino alkanas gyvuliukas. Laukinė katė drąsiai atžingsniavo siena. A. Karnevo iš kišenės  ištraukė gabalą virtos mėsos. Prijaukintas gyvulys čiupo maistą. Murkdamas nutolo ir nušoko nuo sienos į miesto pusę.
DVIDEŠIMTAS LAIŠKAS
Ramus pilvu šliaužiojantis roplys sušalęs išlindo rytmečio saulėje pasišildyti. Kaišiodamas liežuvį uodė orą. Kažkur netoli buvo „Jo“ kvapas. Tai baugino, bet „Jų“ visur yra. Ilga medinė lazda švelniai prispaudė gyvatės galvą. Ji sušnypštė, bet mediniai spąstai tvirtai sugriebė sprandą. Tai buvo skelta lazda. Bėglys iš įskelto tarpo ištraukė kuolelį ir lazda užčiaupė savo burną sučiupdama roplio kaklą. Gyvatė keikė  ir grasino savo kankintojui. Pyko ant lazdos. Protestavo.  Kėsinosi įgelti, bet lazda ir „Jis“ nekreipdami dėmesio į gyvatės norus nešė ją ten, pas A. Karnevo.
Šiandien Gabija norėjo jus aplankyti. Nepavyko, nes tapydama prarado laiko nuovoką ir pražiopsojo... Kai atsitokėjo, pas jus keliauti buvo jau vėlu. Sakė, kad rytoj po paskaitų  aplankys jus. Gal net šį laišką jūms perduos. Iki ramus ir tykus, ir mylintys gyvenimą bičiuliai. Valio.  DVIDEŠIMT PIRMAS LAIŠKAS
Gintaras tvarko tualeto durų spyną. Vakar tvarkė kriauklė virtuvėje. Kol vakarieniavau išardė nuotekų vamzdžius ir juos išvalė nuo riebalų ir keisto purvo sąnašų. Keistą buvo stebėti tokį bičiulio aktyvumą gerinant buitį. Stebėdamas jo neįgudusių rankų darbą mokiausi. Kai susirasiu žmoną, štai taip reikės prižiūrėti namų ūkį. Nors rezultatai nėra ypatingi, bet truputi dėmesio spintos sulūžusiai lentynai, klibančiai kėdei, spynai kuri noriai užrakina ir nenoriai paleidžia... ir namuose tampa jaukiau. Šis psichologinis efektas kutena savimeilė. Todėl pasistengsiu, jei atsiminsiu ir sugebėsiu tai pritaikyti. Ir jūs mokinkitės iš visų žmonių gyventi teisingai ir protingai. Iš išmintingų, laimingų, optimistiškų, kilnių, garbingų žmonių mokinkitės ką ir kaip daryti, iš  kvailių, niurzglių, piktavalių taip pat gali išmokti protingų dalykų, bet geriau nuo jų bėgti, nes gali tapti kaip jie, supanašėti. Atsargiai rinkitės draugus, nes jie bus jūsų pasaulio formuotojai. Draugai gali įtikinti, kad tai svarbu, o tai ne. O ar iš tiesų yra taip kaip atrodo tavo draugams? Reikia pagalvoti. Patikrinti kiekvieną mintį. Pasverk ant tikslių tiesos svarstyklių. O iš kur tiesos svarstykles gauti? Daug mokytis, gilintis į pasaulio sukauptą tūkstantmetę patirtį. Tai nepadės, bet bent jau artėsite, ir gal  įvyks stebuklas. Išvaikščioję visą žemė, žvilgsniu išnaršę po kosmoso platybes, išnarstę visą žmonijos patirtį atrasite svarstykles kurios rodys tiksliai tiesą - gėrį ir jos priešingybę melą - blogį.
P. S. Svara. Žmogus sudarytas iš sielos ir kūno. Kol žmogus jaunas, tada jame dominuoja materija, gyvenime problemų sprendimų priėmimą lemia kūno poreikiai. Kai suauga, jei suauga, tada dominuoja siela, geba kūno poreikius palenkti kilniems sielos poreikiams. Koelet. 10: 16-17.
2017-01-12 11:07
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 1 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2017-01-12 17:47
Žilis van Gogas
Psichologinis, bet neįdomus(išbarstytas, nėra visumos), kas pritrauktų dėmesį.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą