Rašyk
Eilės (78156)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 10 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







ŠEŠIOLIKTAS LAIŠKAS

Kaip liūdna, kada pats žmogus sau sukuria vieta, kur gali įsikurti nelaimė. Kaip gyvatė jį susirangiusi tūnos, toje kertėje, kuria pats žmogus sukūrė ir varvins nuodus šeimininkui į akis ir ausis. Ar nebaisu stebėti, kai moteris judina savo namų pamatus, o įsiūčio apimtas vyras griauna jaukumą ir pasitikėjimą? Moterys, nuo jūsų priklauso šeimos ateitis. Jei būsite atsargios ir protingos, net šalia niekingo vyro sugebėsite pastatyti laimę, jei ne, tada net kilnų vyrą pražudysite ir žūsite pačios žiaurios buities jūroje. Šeima pats didžiausias turtas, kurį galite nusipelnyti šiame šešėlių pasaulyje. Visa kita menamos netikros vertybės. Neskubėkite džiaugtis saldžiu lyties saldumu. Tai žabangos nesubrendusiai galvai. Kiek milijardų žuvo, pranyko, sunyko ir kartu į nežinią nusitempė nekaltų, dėl egoistinio noro gauti malonumą?
Draugai, šeimos židinys tai stebuklas. Pasistenkite panorėti suprasti tai. Jei panorėsite, tada pamatysite, kaip malonu turėti artimų žmonių būrį. Tai būtina sveikam žmogui.
A. Karnevo instinktyviai rūpinosi kitais. Švelnumas ir meilė tryško kaip šaltinio vanduo, suteigdama paguoda augančiai kartai. Jis buvo našlaičių patėviu. Keista, net suaugę jausdavo norą būti globojami ir mylimi šio nepaprasto berniuko. Kartais užsimiršę leisdavosi paglostomi, nušvisdavo iš pasitenkinimo, kaip katinėliai išsiilgę švelnumo. Tik po akimirkos surimtėdavo, atstumdavo linksmą vaiką. Liūdni, kažką niūraus galvodami, susigėdę pasišalindavo.
Bėglys pagijo. Sumanė kitą šunybę iškrėsti A. Iš virtuvės pavogė peilį. Juo nusipjovė ilgą ir dailią lazdą. Nykščio storumo. Viename gale įskėlė šaką. Ją praskėtęs įkišo nedidelį pleištą. Prie pleišto pririšo virvelę.  Taip pasigamino įrenginį gyvatėms gaudyti. Peilį grąžino į internato virtuvę. Virėjos pastebėjo ir baisiai išpeikė, kad išdrįso imti imperijos inventorių. Pranešė internato vadovybei. Prižiūrėtojų komisija tardė paauglį, bandė išsiaiškinti, kokiu tikslu jis buvo paėmęs peilį, bet tiesos nesužinojo. 
Bėglys buvo prižiūrimas. Vaikai jį sekiodavo ir jei jis per arti prieidavo prie vartų, šaukdavo prižiūrėtojus. Tai erzino Bėglį, nes pasigyvačiauti čia nėra galimybės. Gyvačių galima rasti tik apleistose vietose.
P. S. Dalis teksto sunaikinta... Šis žinojimas mane pradžiugino. Žinau, kad daugelį išsimokslinusių vyrų, įstatymą žino ir jis jų nestebina. Kol kas mano žinios fragmentiškos ir kartais sužinojęs vieną ar kitą detalę nustembu. Man patinka ši būsena, nes tada Oiraiso tampa atradimų ir pažinimų šaltiniu. Noriu, kad ji džiugintų ir stebintų visą gyvenimą.


SEPTINIOLIKTAS LAIŠKAS

Tai vėl rašau, šį karta neturiu daug laiko. Laikas priglausti galva prie gulto. Myliu jus. Buvau pas psichologę. Davė šiai savaitei namų darbą. Stebėti ir įvardinti emocijas. Viena emocija kuri smelkiasi, tai apmaudas.  Kas sukelia jį? Atsiminimai. Yra galimybė pakeisti savo ir kitų gyvenimą...
Ką jūs jaučiate?
P. S. Beresit Beresit 47: 29. Rabeinu bechaei. „Kiekvienas darantis savo kūną pagrindiniu, o sielą antraeile žudo sielą“. L. Prais pakomentavo: „ Kiekvieno žmogaus gyvenime yra pirmaeilės ir antraeilės nuostatos. Kai būna sunki situacija ir tenka rinktis, dažniausiai atsisakoma antraeilių... “
Žmogus gali nenukrypstant į kraštutinumus, nepaisant, kad jo vertybių sistema chaotiška, ar net neteisinga, jei aplinkybės leidžia ramiai tekėti kasdienybei. Tik atėjus išbandymų laikotarpiui atsisijoja ir tada matai, kas yra kas. B. Sruoga aprašo situaciją su vienu kalinių prižiūrėtoju koncentracijos stovykloje. Jis klausia: „kodėl tu toks žiaurus. “ Citatos laisvos. Atsako: „ toks gyvenimas, vakar vienas numirė, o jo draugas išlopo kepenis ir pradėjo jas ryti, ar jis gimė žmogėdra? “ Daugelis žmonių save pateisina, suversdami kaltę aplinkybėms. Netikiu tuo. Manau, kad bet kokioje situacijoje yra laisvė, žmogus privalo apsispręsti kur jam stoti, ar į blogio ir melo, ar į gėrio ir tiesos gretas. Tas apsibrendimas daromas kiekvieną mirksnį. Sunkiomis aplinkybėmis, kada badas, ligos, žiaurumas, mirtis tampa kasdienybė sunku pasirinkti gėrį ir tiesą, čia gali pagelbėti nuostatos sutvirtintos Oiraiso, tikėjimu Visagalio valia, „nes ką myli Die-vas, tą baudžia“ Mišlei 3: 12. Jei asmuo vertina materialias vertybes, jam pasirinkti gėrio ir tiesos kelią, ekstremaliose sąlygose, nematau galimybės.
2017-01-11 09:02
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 0
 
Blogas komentaras Rodyti?
2017-01-11 13:26
Danė_
Įdomios mintys, pasvarstymai tiek apie švelnumą ir meilę, tiek apie žmoniškumo, gerumo išlikimą, esant žiaurioms sąlygoms.
Besąlyginė meilė, rodoma visiems aplinkiniams, kelia abejonių šio veiksmo nuoširdumu, nes negali vienodai tą patį jausti visiems, jei taip įvyksta, tokį poelgį vertinu kaip veidmainystę.
Išlikti geram, pozityviam pačiomis ekstremaliausiomis sąlygomis, neabejotinai, sudėtinga. Tokioje situacijje suveikia genetiškai paveldėti charakterio bruožai, beje, neveltui sakoma: " kaip šauksi, taip ir atsilieps."
Vertybių skalė nuolatos kinta tik pagrindinės, nuo mažumės iki pat mirties, išlieka nepakitusios.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą