Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 9 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Lietus, žliaugiantis patrulinės mašinos langais, nublukino reklamų šviesą. Aštrūs, akis drąskantys stendų tvyksniai sušvelnėjo iki pastelinės, beveik jaukios šviesos.

- Kurviškai apkurvinta nusikurvinus kurva!

- Ee... „kurva“?

- Kurva yra kurva! Nėr čia ko sysaliot! Dairykis ir neklausinėk.
Indraja pati neturėjo supratimo, ką reiškia vietinių gangų mėgstamas žodelis, bet aiškintis prieš naujoką neketino. Žodis garantuotai buvo keiksmažodis, garantuotai nešvankus ir skambėjo gerai. Ko daugiau reikia?

Dešinės akies vokas trūkčiojo, kaip pašėlęs. Indraja patrynė veidą, bet spazmai tik dar sustiprėjo. Seniai laikas tą kurvišką biologiją pakeisti implantu. Antai kairioji akis, abi kojos ir dešinė ranka nekelia jokių problemų ir veikia geriau, stipriau. Geras dalykas ta mechanika, tik kainuoja labai jau kurviškai brangiai, o šiandienos „indėlis“ vėlavo pasirodyti. Tiesa sakant, užtruko taip ilgai, kad buvo galima drąsiai teigti, jog ir neatvyks. Kreditukų, reiškias, nebus.

- Kurva! – dar kartą sudrebino orą Indraja. Rakšos griebtų, reikia rasti, kaip nuleisti garą – primušti ką nors arba pasidulkinti. Ji vertinančiai nužvelgė porininką ir iš karto atsisakė akimirkai sukirbėjusios minties. Per daug jaunas, per daug liesas ir jokio parako. Kokia gali būti kalba, jei skystablauzdis net spurgos vienu prisėdimu neįveikia?

- Tamsta pareigūne, matote?

Naujokėlis bakstelėjo spurgos liekana į ekraną. Kameros objektyvas pagavo žmogystą, strikinėjančią per balas pusnuogėmis, sandalais apautomis kojomis. Plati kūginė skrybėlė, tarškynė rankoje ir daugybė dėžių bei dėžučių, kabančių ant kaklo ir pečių, išdavė gatvės prekeivį.

- Sektorius identifikacijos nepateikia. Siųsti užklausą į centrinį duomenų banką?

- Ką? – atsipeikėjo Indraja, - ne, jokiu būdu!

Dar betrūko, kad centras atkreiptų dėmesį. Kad tai ne ilgai lauktas kurjeris su ilgai lauktu kyšiu, ji ir taip matė.

- Sėdėk ir niekur neik! – mestelėjo nustebusiam porininkui ir iššoko iš mašinos.

Jei sektoriaus duomenų bazė neatpažino – reiškia valkata ne vietinis, o jei taip, tai cho cho! Galbūt naktis nebus visai prarasta?

Tarp daugiaaukščių stogų įsispraudęs dangaus lopinėlis kliokė neįtikėtinus kiekius vandens. Iš surūdijusių lietvamzdžių sandūrų tryško briliantinės srovės, tviskančios reklamų blyksniuose. Apsilaupiojusias sienas dengė blizganti vandens plėvė, plaunanti suodžius ir grafiti dažus. Tvarkos sergėtoja vijosi gatvės prekeivį visiškai ignoruodama siautėjančią vandens stichiją.

Indraja planavo pradžioje kiek nutolti nuo patrulinės mašinos kamerų, ir tik tada užsiimti užklydėlio „auklėjimu“. Pradžioje trinktelės jam tazeriu, bet tik į kojas, kad nugriūtų, o jau tada gerai apspardys. Gal dar sulaužys kelias dėžes, garantuotai pilnas regeneruotų baterijų, piratinės medijos ar dar kokio šūdo. Tokioje drėgmėje tazerio išlydis gali duoti netikėtų rezultatų, bet jeigu ką, tai kurvos vaikas pats kaltas, kad už apsaugą iš anksto nesusimokėjo. Strykčiojanti figūra pasuko į skersgatvį. Indraja smuko iš paskos ir sustojo, kaip įbesta.

Prekeivis stovėjo atsisukęs, nestrykčiodamas ir nepurtydamas tarškynės. Tik galvą laikė palenkęs taip, kad iš po skrybėlės bryliaus matėsi vien skysta barzdele apaugęs smakras ir geltondantė šypsena. Atrodė visai neišsigandęs...

- Apsikurvinęs kurvos vaike, - iškošė pro dantis Indraja, nutaikė tarnybinį tazerį į plikas prekeivos blauzdas ir iššovė.

Tiksliau, pabandė iššauti – superkokybiška rankos mechanika nepakluso. Pirštas užstrigo ir net nekrustelėjo. Persiutusi Indraja pabandė spirti. Kojos irgi neklausė. Prekeiva, vis dar nekrustelėdamas, pradėjo kvaksinčiai, trukčiojančiai krizenti.

- Krišna Griovėjau! – sustenėjo Indraja, ir siektelėjo pistoleto rankenos vis dar paklūstančia kairiąja, nemodifikuota ranka. Nespėjo. Dešinė ranka linktelėjo žemyn ir iššovė į jos pačios kojas.

Indraja buvo teisi dėl vieno – tokioje drėgmėje elektros išlydis davė išties netikėtus rezultatus.
2016-10-17 22:29
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 8 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2016-12-22 23:37
mint
chm...gal neblogai, nors pirmas man geriau susikaitė
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2016-12-03 12:22
Lengvai
Šitas geresnis, tik pabaigos sakinys galėtų būti koks nors trumpesnis. Tarkim "Indraja buvo teisi - elektros išlydis buvo netikėtas",ar kažkas panašuas. Na, čia mano skoniui.

5
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2016-11-03 12:01
Flax
Ko jūs kimbat prie žmogaus. Rašo miniatiūras, kurias tarpusavyje sieja tik menamas pasaulis ir tegul sau rašo. Norisi jiems, matote, kad susietų.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2016-10-25 14:16
innuendo
Labai puikiai parašyta.
Iš epizodų matosi, kad yra gilesnis pasaulis.
Laukiu tęsinio!
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2016-10-19 22:59
Damastas
Taip taip, o lengviausia p...elinti, kai rankos kišenėse. Kažkaip nepastebėjau pas patį vau-super-turbo-kritiką a-nei vienos bent kiek rišlesnės ir išbaigtos prozos.
P.s. "...bakstelėjo spurgos nuograuža" - absoliučiai aiškus ir suprantamas, netgi kinematografiškai vykęs vaizdinys. Ko negalėčiau nei iš tolo pastebėti apie tam tikrus eiliuotus pasidrabstymus padrikais vaizdeliais, ne iti išradingu žodžiu žaismu ir a la intelektualiomis nuorodomis į tam tikrą klasiką.
Įvertinkite komentarą:
Geras (3) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2016-10-19 18:26
wride
dešinės akies trūkčiojimas prozoje, yra kaip kruvina rožė poezijoje. nu juoda klišė. "bakstelėjo spurgos liekana" nu nelabai įtikima. gal parodė su ja. bet bakstelėjo? tai įvyksta retai. o veikėjai kol kas neturi tiek atpažįstamų ir atskirų asmenybių, kad kažkodėl nuveiktų kažką nearchetipiško. iššovimas į savo pačio(s) koją, nu. kiek kartų tai skaitėm/matėm? dar posakis " shoot yourself in the foot". ir šiaip, jau antrą tekstą skaitau, ir faktiškai nieko. be pusiau išbaigto klišėmis pilno, nors ir malonaus pasakojimo, idėja? mintis? mjo. saldainio popieriukas toks tekstas. ar tuščias ledų indelis. 2
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2016-10-19 11:34
ieva3003
Šie du epizodai - geriausia, ką Andrėno teko skaityti. Aš net nenoriu spėlioti, ar viskas galų gale susives ar ne. Man ir minčių epizoduose užtenka, juolab, kad jos - tikrai fainos.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2016-10-18 16:23
Damastas
Niekuomet negirdėjau apie aukštus fantastikos skyrelio standartus. Tam kartui nesiplėsiu šia tema.
Man pvz. yra kantrybės dar kokiems 3-4 epizodams, nes anys sklanadūs tarsi versti iš užjūrio literatūros. Tuomet norėsis, kad palaidi galai jau pradėtų susivesti.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2016-10-18 14:05
Meškiukas
Ir štai, turime du gražiai parašytus tekstus. Pabrėžiu - gražiai. Turint omenyje kokius aukštus reikalavimus patys sau išsikeliame fantastikos skyriuje, šis tekstas atitinka visus lūkesčius.
Bet, tiek pirmas gabaliukas, tiek šis - tik epizodai, kitaip sakant- game trailer - išdirbtas, stilingas ir be minties. Nes, užmušk mane, bet nieko nesuprantu. Kažkas kažkodėl kažkur vyksta. Ir tiek.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą