Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 12 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Praėję Viešojo saugumo apsaugos užkardą,  parlamentinės kairės koalicija,  ir dviejų, - dešinės opozicijos, klonuotos partinės sektos žingsniavo  viltingai kreipdamiesi į Žemaitijos  ir visos Lietuvos rinkėjus, - nedarniai traukdamos: - Kai išrinksit Parlamentą, būsime geri... Likusios, naujai  susiformavusios  sektos neatsiliko, -pritarė pirmiems, - nuo savęs pridėdavo: -Netkėkit jais, - Jie meluoja, -Mes esame geresni ir patikėkite mumis, -Mes, mes ir tik mes, ištrauksim Lietuvą  iš suirutės, -ir ūkis vėl žydėėės, - Lietuva klestėėės... Paskui, šiek tiek atsilikę,  būgninikų lydimas, ant palvo žirgo, jojo Prūsijos kunigaikštis grafas Zirza Mirza. Būgnai bilda, burys jaunų skautų iš Visagino traukia: -Baraban krėpko bjot, -Naša rota vsio idiot, -Vpėriot-vpėriot- vpėriot. –Viens- du- trys, -Gaži Lietuva, - Kaip gėlelė žydi visada. /Būgnai mušai tra-ta-ta, - mūsų kuopa žengia, -Pirmyn-pirmyn-pirmyn, -Viens-du-trys... /, Paskui žengė, žalvariniais šalmais, pūsdami varines triūbas gaisrininkai. Tarp posmų jie trankiai  dūdomis pakartodavo: -Viens –du-trys, -Graži Lietuva, -Kaip gėlelė žydi visada. Priartėjus prie Šatrijos kalno, -per pora šimtų sieksnių, - ties dideliu, apsamanojusiu  akmenių, budintis, - laikinas Luokės  šerifo pavaduotojas Ramūns Smatonis, mandagiai sustabdė eiseną ir paprašė laikytis tylos, nes vyksta svarbios krepšinio rungtynės. Paprašė į Užgavienių šventės zoną įžengti tyliai, ir rekomendavo stebėti rungtynes. Apsipratus, -galima bus patriūboti...
      Du keliauninkai, -Elegija Masiulija ir Untis Gugis, paspirtukais,  į Šventės zoną įriedėjo šiek tiek pridusę, bet be kliūčių. Norėjosi šiek tiek atsipūsti, todėl  pamatę užrašą „Karčiama“ pasuko ten kur  širdis traukė. Įėjus į karčiamą, nusivilti neteko, - rado linksmus, vidutinio ir pagyvenusio amžiaus žemaičius. Jie nebuvo abeingi krepšiniui, bet labiau vertino „ripką“,  be to, vyko trečias kėlinys, žemaičiai pralošinėjo 73-57, -nebelaikė nervai. Tarptautinės kategorijos teisėjas Brazauskis žemaičiams buvo negailėstingas; už pakutenimus baudė griežtai nesportinėm pražangom. Gerai apsižvalgę, Elegija Masiulija ir Untis Gugis, pamatė  tarp žemaičių sėdinti Samurajų Gipsį.  Šie žemaičiai;  ūkininkas Boleslovas, Luokės šerifas Tadas Blinda ir Samurajus Gipsis,  kažką rimtai aptarinėjo.  Vakarų ekspreso mašinistas Elegija Masiulija su savo  porininkų Unti Gugiu, prisėdo nuošaliau, paėmė nuo pravažiuojančio, „bilduku“ valdomo padėklo spyrgintų žirnių, - po bokalą, - gerai Samurajus Gipsis nepastebėjo, -nei tai alaus, nei tai giros, bet, ar tai svarbu, - sėdi  abu, ir klausosi ką kalba žemaičiai. 
      –Gerbiams Samurajau, girdėja, -„Vakarų ekspresą“ apšvarino. - Kalba, kad Lietuvos slaptosios tarybos „Vakarų eksprese“ aptiko lobį. –Ką tu rokouji, Bolelovai? -nusistebėjo Kamikadzė Gipsis, ir įtartinai pažvelgė į Tadą Blindą ir Boleslovą. „Ar kartais ne jų darbelis“? -mintyse pasitikslinęs  žinią  Samurajus Gipsis  slapčia pažvelgė į netoliese prisėdusius du atvykelius. Jis juos pažino, -kaip nepažinsi, -tiek metų važinėjo šiuo ekspresu. Sėdintys atvykeliai, Elegija ir Untis, nugirdo svarbiausią pokalbio dalį, - nusišypsuojo Samurajui Gipsiui, -paplekšnuojo Elegijus Untei per petį ir tyliai pasakė: -Mums pavyko, -Tilėkim... - Į sveikatą, Unti.... -Už Lietuvą... -Už LIetuvą be korupcijos ir be partinių sektų. 
Generaliniam Štabui, apie jų dviejų įvykdytą užduotį,  buvo  jau prnešęs slaptas agentas Andriejus Užkulns. Gavęs leidimą, šis šią žinią paskelbė visai Lietuvai, visais kanalais. Didelis „Karčiamos“ ekranas, staiga nutraukė tėsioginę krepšinio trancliaciją nuo Šatrijos kalno papėdės. Vietoje reklamos, apie naujas išaustas drobules, pasirodė paskutiniųjų „Ekstra“-Teisė žnoti, laidų vedėjos Ritos galva ir pranešė svarbią naujieną, -tėsiogiai iš įvykio vietos. Ekranas nušvito ir, -tikėkit  netikėki, - visi pamatė, „Vakarų ekspreso“ lokomatyvas  apsuptas būrio automatininkų, o ant lokomotyvo stogo, iškeltas ir sumontuotas kulkosvaidis.  Patogiai įsitaisęs kulkosvaidininkas grandinis Berūgštis, apžvelgdamas visą stoties teritoriją ir oro erdvę, sukinėjo įrenginį aplink  ratu;- niekas nebus nepastebėtas. Iš mašinistų kabinos, vyrai juodais drabužiais,  išnešė sidabrinį diplomata, visus Ekspreso maršrutų grafikus, navigacinę įranga ir dar nežinią ką.... -Ja, - tyliais sau, tarė Samurajus Gipsis, - Pavyko. Tokią žinią rek skelbti Lietuvai greit, ir kuo  garsiau... Kodėl? O todėl, kad šios, -visos Lietuvą valdančios partnės sektos,  yra  apsoliutus blogis, -jos yra išsigimusios ir savanaudės, klastingos ir korumpuotos, - nesvarbu, kad jos šiandieną  yra aukštumose, -akimirka, - ir gavęs smūgį žemiau bambos, - esi dugne. -Jei jos toliau egzistuos, mes niekada nepaskelbsim  Vasario-16 Lietuvos Nepriklausomybės Dekloracijos... - Kokį palikimą paliksim ateities kartoms, -tarė Antanas Jonui... -Ja, Antanai, teisybę sakai. –O jei būs nauja Lietuvos okupaciją? - paklausė Jonas, ir tęsė, -Mūsų nebebus. -Kaip skelbti naują,  Kovo-11 Lietuvos  Nepriklausomybės atkūrimo  deklaraciją? - Slinks metai, dešimtmečiai, - ir ne tik Pasaulio, bet ir Europinėje erdvėje liksim dugne, -liksim tik spindintis gintarinis deimantas prie Nemuno, - prie Baltijos jūros, be lietuviškos etninės kultūros, be savimonės, ir be futbolo, - prislėgta ir sugniugždyta.
        Sėdintys ir stebintys krepšinio rungtynes nuo Šatrijos kalno šlaito, Aušrininkai ir Varpininkai; Vincas Kudirką pritarė Daktarui Jonui Basanavičiui,  pritarė visi būsimi Vasario-16  signatarai: –Ja ja, -pakratęs žilą barzdą Daktaras  Jonas Basanavičius, ir palinkęs, kažką paskė Antanui Smetonai į ausį. Šis pažvelgė į Joną ir tarė:  -Bet mes esame žemaičiai-lietuviai, ir neleisim niekam, kad kažkas mumis manipuliuotų... -Jokių partinių sektų... -Jokių... –Partinės sektos, tai korupcija, -tai Tautos mulkinimas, -tai Pasulinių Masonu ir naujų, būsimų  Kibenų Penų manipuliavimo įrankis, -tai dideli pinigai, ir... -žiaurūs karai.  -Mes esame lietuviai-taikingi žmonės. -Mes esame Tauta, ir neleisim, kad ateinančios kartos mus, Jonai, prakeiktų, - apsižvalgęs užtraukė: -Lietuviais esame mes giiimę, -Lietuviais norime ir būt... sudainavęs posmą tęsė: -Po didelio karo, po Kibeno Peno-Nikolojaus imperijos žlugimo, po raudonųjų bolševikų sukeltos Revoliucijos, po vsų perversmų, skelbsim Lietuvos Nepriklausomybės Deklaraciją, Daktare Jonai... -Taip, Antanai, -Taip, -atsakė  Jonas, ir broliškai patapšnojęs per petį, abu, sodriais balsais; Antanas baritonu, - Jonas bosu  norėjo jau užtraukti, bet netikėtai, ant pečių abu pajautė padėtas rankas. Abu atsisuko, ir nustębę kartu ištarė: - O... -Čia tu, Kiprai? –stokis greta mūsų... Trys sodrus, „Triejų tigrų“ galingi  balsai, užtraukė:
                                          -O, Lietuvaaa, Lietuvaaa,
                            -Būk per amžius laisva....
2016-06-17 12:31
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 0
 
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą