Rašyk
Eilės (78159)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 9 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Dvyliktą valanda vakaro. Rūmuose tvyro mirtina tyla.
Staiga atsiveria durys. Du nuvargusio veido tarnai ant rankų įneša Fortinbrasą – Norvegijos princą – Naująjį Danijos karalių. Pasodiną jį į puošnų krėslą. Princas staigiai prisitraukia kojas prie krūtinės, apsikabina jas ir neramiai akimis klaidžioja po grindinį.
-        Aš neapkenčiu purvo, - sumykia vargšelis.
Fortinbrasui šiandien didžiulė šventė – jo karūnavimas. Neveltui jis toks pasipuošęs: apsitempęs naujas violetinės velveto kelnes, juodi iki blizgesio nušveisti lakiniai batai, itališko kirpimo švarkas ir preciziškai sulaižyti tamsūs plaukai ant šono. Jis į rūmus buvo įneštas labai susijaudinęs: juodos akys klaidžiojo į visas puses, rankos drebėjo nuo audringos nakties įvykių, kuriuos jis murmėjo po nosim:
-        Danijos karalystė atrodo kaip skerdykla. Ant kablių pamauti žmonių kūnai. Grindys slidžios, pažiūrėjęs į jas gali pamatyti savo atvaizdą kraujo jūroje. Kaip ir kiekvienas kalėjimas turi sienas, tačiau šis su skylėm. Gali pabėgt, tačiau už tos sienos – praraja. Tikriausiai, ten dar viena skerdykla.
Tai jo pirmas kartas šiuose rūmuose, nors jis ne vieną kartą buvo prašytas čia atvažiuoti, tačiau jau šį kartą jį atvežė be jo sutikimo. Juk naujam Danijos karaliui reikia pagaliau tinkamo stogo virš galvos, kur ramiai su tarnų pakalbą galės tvarkyti karalystės reikalus.
-        Aš norėjau išvalyti Daniją nuo viso purvo ir smarvės. Šiandien mano didžioji dieną, tapau Karalium.  Tačiau ko susilaukiau? Mano puota virto kruvinomis skerdynėmis. Hamletas mirė ir kartu nusitempė kitus į duobę.. – susijaudinęs toliau murmėjo Fortinbrasas.
Tarnai ramiais veidais stypčiojo aplink princą. Vienas iš jų apnuogino jo ranką, o kitas suleido jam vaistų. Vargšas naujasis karalius pradėjo rimti. Žvilgsnis nebešokinėjo po erdves, rankos nusviro, galva nulinko. Karalius pavirto daržove. Tarnai jį paėmė ant rankų ir pažvelgė į prie stalo sėdintį kanclerį.
-        305 palata. „Mūsų karalius“  perdozavo svaigalų, tikriausiai dar prisidėjo jo progresuojanti paranojinė šizofrenija – pasakė  šiąnakt budintis gydytojas ir užvertė ant stalo padėta „ Fortinbraso ligos istoriją“.
2016-04-05 00:16
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2016-04-05 16:10
Vera Eva
Liūdna istorija
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2016-04-05 04:51
Svoloč
Dar jeigu klaidas ištaisius, gautųsi pusvelnio gabaliukas.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą