Rašyk
Eilės (78156)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 11 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Žemaičiai  buvo aptarnaujami pagal paskutinį XIX šimtmečiui sparčiai progresuojančius papročius, - imi  ką širdis geidžia  iš važinėjančių padėklų ir niekam nei ačiū. Buvo tvarka. Kas valdė padėklus nebuvo aišku, -gal būt Adamsų šeiminėlė? Paslaptis atsiskleidžia, kai pamatė kybantį  reklaminį  užrašą: “Jus aptarnauja Bildukai. –Būkit drausmingi, ir duosnūs. -Vaišės nemokamos, -Aukokit tiek, kiek kas galit. –Ačiū.. -Būki atsargus. Bet skaitant  reklamas,  butinai prarasi budrumą ir  užkliūsi už  itempto plono trso, pritvirtinto  prie  prikabinto ratinio padėklo.  Nuostolius tenka padengti iš savo aba profsajungos sąskaitos. Tokiu budu biznis klesti” Dešiniąjame sparne buvo ištempta didelė palapinė. Greta, iš kairės, ant aukštų stiebų plėvėsavo didelės vėliavos; istorinė Lietuvos Vyčio, tautinė trispalvė  ir Žemaitijos vėliavos, -iš dešinės visų Vidurio Europos valstybių vėliavos, - žydra, -Europos Sąjungos vėliava  buvo nuošaliau, - greta daugelio  kitų  pasaulio valstybių, -ji buvo pirmoji kuri prašėsi, savo norų būti prijungiama prie žemaičių kuriamo  naujo valstybių susivienijimo. - saliginai pavadintas “Pasaulio tautų forumas” Didžiulis transporantas bylojo apie svarbiausią, -keliamųjų metų įvykį. Pranešė apie šiandieną įvyksiantį skubu, neeilinį  Suvažiavimą ir Paskutinį posėdį. Viskas vyks pagal  Lietuvos Generlinio štabo ir Žemaitijos, -giliame pogrindyje sukurtą projektą.  Lietuvos Generalinis štabas padarys pagrindinį pranešimą ir nubrieš gaires Lietuvai ir pasauliui  į šviesią ir ramią ateitį. Samurajus Gipsis su septiniais bendražygiais pastovėjo prie transporanto, ir pagalvojo; “Pagaliau,  po ilgų aštonerių laukimo metų, planas yra vykdomas…Yra ne tik vygdomas, -įgauna pagreitį…-Chi-chi-chi, -tyliai sukikeno sau, ir su savo bendražygiais nuėjo apsižvalgyti, -savo akimis įsitikinti kaip plūstą į šventę žmonės is Lietuvos ir kitų pasaulio šalių.
      Keliu nuo Rumšiškių  turizmo informacinio centro, link Šatrijos kalno žmonės tik ėjo ir ėjo. Ėjo didelėmis grupėmis grooo-dami, -Užgavienių giesmes giedooo-dami, - Linksmas daineles  dainuoooo-dami, - ėjo ir ėjo. …Juos pasitiko  rūstūs, -šarvuoti žemaičių karžygiai su kuokom, kalavijais ir kovos kirviais.  Vyriausias apsaugos karininkas buvo su žvaigžde Generoloooo…Kalno šlaitas marguliavo įvairiomis spalvomis, - audringai gaudė ir  krykštavo. Įvairiomis kalbomis ir tarmėmis skandavo: -Ačiū-Ačiū-Ačiū, -Ačiū Lietuvai …Ačiū Žemaitijai…-Valiooo  generooo-lams…Valioooo, Luokės šerifui  Tadui Blindaaai…
                                  Samurajus Gipsis su Kitokios Lietuvos bendražygiais, nekeldami niekam rūpesčių priėjo prie seno, gumbuoto ąžuolo, - priėjo prie laikina įrengtos lauko Katedros. Šventovė  laikina, bet ji atitiko visus moderniojo pasaulio reikalavimus. Ji atitiko visų tikėjimų tolerancijos dvasią; buvo pabarstyta akmenukų, žirnių, pupų. Pakloti  persiški  kylimėliai.  Tokia buvo Lietuvos Generalinio štabo vizija ir sumanymas, - kuris buvo rekomenduotas visuomenei priimti ir įgyvendinti;-Meilė- pasaulinės taikos ašis, –Pasitikėjimas  ir  Viltis…-Ačiū-Ačiū-Ačiū, -gaudė Šatrijos Kalno šlaitai…. Bus Meilė ir Tiesa bus, - bus  pasitikįjimas, tasda  ir Taika bus…
      . -Ir  šviesa, ir tiesa, -mus žingsnius telydi…Samurajus Gipsis su septyniais bendražygiais, pastovėję po ąžuolu galiūnų, priklaupė, - kiekvienas sau,  mintyse užbaigė: -Vardan tos, Lietuvos, - Vienybė težydi…Niekas nematė, kaip  visi aštuoni,  slapčia, nusibraukė ašaraas, pakilo ir nuėjo pasitarti.
      -Ka darysim? -paklausė, vienas nekantrus, Samurajaus.
        –Nieko, -atsakė šis. -Žiūrėsim ir lauksim. –Einam, va ten, -prie aptvaro, Tadas Blinda su savo “gauja” atšuoliavo, - apžiūrinėja meitelį Korupcį. Po aptvarą bėgiojo keli specialistai, - gaudė paršą… Pagavo, ir šiap taip įstūmė į asmeninį aukų gardą. Virenysis specialistas, -Kazimieras Starkus pagriebė už uodegos, -pakėlė, ir –Ooooo, - pamatė nedidelę problemėlę.
    -Kami reikals,  Kazimierai?
    –Vejziek, Tadai, -Jis neišrušiots… -Neiškastrūts... -Mėsikė ir lašinuka  biauriai smirdies…-Ką darom? …Tadas Blinda išbalo, - vos nepasiuto iš įniršio, -trypė koja į žemę kairėn, -dešinėn:
    -Apgavo…-Apgavo…-Tas nenaudelis Boleslovs muni apgavo…Pamatęs ateinantį Samurajų su septyniais benražygiais, pribėgęs sako: - Ka tu mun įpirša?
          –Ko dabar niršti  atamane? –Aš sakiau, kad meitelis yr gers, -aš noru jį imt, bet tu buvai pirms ir pagriebiai man iš po nuosės. –Aš nepykstų…- O paršas tai tikrai gers, - 600  svrų, -  mažiausiai, -toks koks rek. –Pavejziek, jis dar nesugadints… -Neišrušiots …Toks koks rek…
          -Minutėlė, Tadai… - suskmbo  Samurajaus Gipsio išmanusis…. -Klausau …-Ja, -Ja, -Ja, -Viskas tvrko, Kapitone Jūzapai…-Kuilys Korupcis mūsų rankose….
  -Nusiramink, Tada…-Viskas tvarko…-Kalbėjausi su  atsakingais asmenimis iš centro. …-Pritarė…-Parodikit  visuomenei ir pasauliui, kad ne sukčiai, o garbingi žemaičiai ęsat. –Betkuo nevaišinat…-Vaišinat tik košerinių maistu…Todėl Tadai nesijaudink ir nepergyvenk. -Tavo specialistams į pagalbą atvyks  profesoriai iš Centro. –Dabar palikit paršą Korupci ramybėje, kad nestresuotų. Tadas Blinda pažiūrėjo skersai į Samurajų Gipsi: -Na, -pažiūrėsma…-Matysma  kas pats toks būsi? Davė nurodymus saviems specialistams,  paršą  uždaryti į gardą ir užbliomboti. Tadas Blinda, nusisukęs kilnuodamas abi rankas kažką kalbėjo su savimi. …-E, - numojo ranka, - dar kartą piktai pažiūrėjo į Samurajų Gipsį;-Aš pats galiu tai padaryti…. -Aš  galiu  pats išrušioti, - bet nepasakė, kad su tokiais paršais neteko susidurti …Su avinais buvo paprasčiau, o čia ne avinas, o  600 svarų paršas Korupcis. –Užaugink tu man tokį, Boleslovai.  -Daug metų penėjai, o man neprasitarei…-Nesakei…. -E, -“skaudžiai” sušvilpė Tadas, -šoko ant Sarčio ir nusiraminimui, su  savo bendrais, nušuoliavo  apžiūrėti kaip yra sutinkami atvykstantys  svečiai.  Dagybė rūpesčių sukosi jo galvoje. Jis vykdė savo programą ir nesileido į jokis sanderius su pašalaičiais. -Kas jie tokie, kad man nurodinėtų?
          Štai  koks yra žemaitis
2016-03-30 23:27
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 0
 
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą