Rašyk
Eilės (78170)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2715)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 16 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Na, štai, mieloji Zofija,

ir išmušė mano valanda. Ne tiesiogine, bet perkeltine prasme, nors iš tikro tų valandų liko nedaug, tad bet kuri gali būti paskutinė, nors vis dar viliuosi, kad ji ateis bent jau ne šiandien.

Žinau, kad tu neliūdėsi, nes ir ko gi čia liūdėti – visi ateina ir išeina, ir nieko šitoje tvarkoje mes negalime pakeisti. Taigi, spėju, kad susirgau gripu, visi požymiai tą sako: ir sloguoju, ir karščiuoju, ir valgyti nenoriu, dažnai dairausi į padangę ir prisimenu visus mirusius. Kad nevalgau, tai, manau, yra labai teisinga, nes ko gi prisikirsti prieš mirtį. Juk kiek pasaulyje išalkusių burnelių, turiu galvoje Afrikos vaikučius, kurios trokšta bent kokio kąsnio. Sakyčiau, jei visi prieš mirdami atsisakytų maisto, tai kiek negriukų galėtume išsaugoti pasauliui. Dabar jau nebijau net vartoti šį draudžiamą terminą, nes kas gi spės mane nubausti ar pritaikyti kokias sankcijas, kai nuo pandeminio gripo, girdėjau, mirštama per kelias dienas.

Galvodamas apie diagnozę esu laimingas, nes gi ji labai respektabili, tai ne koks AIDS, ziko, ebolos virusas, sifilis ar net  paukščių gripas. Kaip skamba – pandeminis, lyg kokia povandeninė valtis. Tokio užkrato net nėra prasmės gėdytis, jis neužtraukia negarbės arba įtarimų dėl netinkamų santykių ir pan.

Taigi, tau tikrai neteks dėl manęs raudonuoti. Vienas dalykas mane tik neramina: girdėjau, kad nuo jo šiemet jau mirė ar keturi, ar penki žmogeliai. Bijau būti šeštas. Niekad gyvenime manęs niekas nestatė į šią poziciją, nenorėčiau, kad mirties valandą žiaurus likimas iš manęs pasijuoktų. Todėl prašysiu Viešpačio, ir tu pasimelsk, kad šiomis dienomis nuo to viruso mirtų dar bent vienas, o geriausia būtų, kad net ir visi du ar dešimt žmogelių mūsų žemelėje, kad tik man netektų tas nelemtas skaičius.

Kaip tik vakar čia, ligoninėje ta tema buvo vaidinamas mano garsusis veikalas apie mirtį, tu jį žinai, pasisekimas buvo didžiulis, dar tiek gėlių gyvenime nesu gavęs, pasijutau lyg operos primadona, o dabar štai pačiam reikia primti likimą. Kaip simboliška.

Tai tuomi ir baigiu, laukiu gerų žinių apie naujas gripo aukas, o jų turėtų šią savaitę labai padaugėti, taip sakė per radiją, kad šią savaitę tas gripas galutinai įsisiautės.

Sudie, tavo Makalojus.
2016-02-15 16:38
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 3 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2022-04-01 09:14
Passchendaele
5
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2016-02-25 23:53
vakvakas 2
Būdavo, atsiverčiu ir nenoriu, kad tekstas pasibaigtų. Paskutiniuosius skaitau, laukiu laukiu svoločiško genialumo ir - nėra. Kas nutiko? :(
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2016-02-16 14:14
lllllllll
Na taip, šįkart tikrai ne dešimt, matyt paskubom ir vienu prisėdimu parašyta. Bet mintis gerai pasigauta, tik neužaštrinta iki galo :)

Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2016-02-16 07:59
Kostia
Ale miailas istuorija šičias vadinama. Makšliavojus i Zoofilija. Ne diašimts balų aišku, bet kokis penkets.
Įvertinkite komentarą:
Geras (3) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2016-02-15 19:24
N2
N2
Mano vidaus ligos neįsileis kažkokio valkatos atėjūno gripo. Tiek metų klibinom tau sveikatą, sako kepenų vėžys,  laikykis nepasiduok, atitaria insultas. Mes patys tave numarinsime, tik tu mums pahelpink, nes užsiknisom laukti jau.
Aš tuoj, jau maunuosi batus ir einu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2016-02-15 18:04
bebalsė
Šiuo metu daugelyje miestų paskelbta gripo epidemija ir jau yra šios ūmios ir klastingos ligos aukų. todėl šis Makalojaus laiškas savo mylimai Zofijai skamba su sarkazmo gaidele. Panašu, kad autorius lengvai pasijuokia iš šios masinės psichozės, nors ...! - žinant, kad Makalojus vakar lakstė po ligoninę basas, tai sloga ir karščiavimas gali būti viso to pasekmė. Sveikintina idėja, kai parašomas priešmirtinis laiškas ir nurodomi paskutiniai išeinančiojo norai - pasimelsti, kad jis nebūtų šeštasis. Taigi, stovėdamas prie mirties slenksčio, Makalojus galvoja ne apie save, o apie Zofijq, kad jai nereiktų dėl jo raudonuoti, ir - o kilnioji altruizmp dorybe! - apie alkanus Afrikos vaikus. Štai čia duodama Zofijai atsakinga užduotis pervesti pinigėlius badaujančiai tautai. Reiškia, ši Makalojaus auka nebus beprasmė, nes jo mirtis išgelbės vieną, o gal net kelis mažuosius negriukus. Bet, kaip sakoma "žmogus planuoja - Dievas juokiasi"! 

Labai įdomi pati kūrinio mintis, perskaičiau laišką vienu atsikvėpimu, radau daug vaizdingų sugretinimų, palyginimų. Sėkmės visur ir visada !
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą