Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 6 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







.



        Rašykai mes mintis sutelkę aplink lovos problemas ir lovos prieigas. Vaitojimai sklinda įvairių tonacijų, dainos bekraščio ilgesio, vilties ir praradimų, – giesmės praamžės, amžiais aktualios... nors, – sako kritikas, – kas čia ko nežino... Kūrėjai lyg kometos siuva aplink centrą šitą, nutolsta, nardo Vedų gelmėse, palaižo Zratustrą... save apžiūri pro charakiri plyšį... o laimės nėr beprasmiam kosmose, tai lovon grįžta – toliau giedot euforiją ir mielą  nihilciną. Kas prisiskraidęs, radęs žavių planetų, ištyrinėjęs jau, ramus – apgiedam rudenį spalvingą, jaukią žiemą – ar maža to, kas amžina ir nauja!
        O tuo tarpu...
        Greta alkovos net užuolaudą nubraukdami šmėžuoja įvykiai, peštynės, aktualijos tūkstančio rūšių, dalybos aukso ir garbės – goja govėdom lyg tos migrantų gaujos – vis nepatenkinti, ką gavo – negerai. Mefistofelis diriguoja. Va ir pagulėk ramus.
        O buvo, sako, laikas, buvo Sąjūdis – ir mes judėjom... kol apsnūdom. Dabar irgi sujunda svietas – iš viens kito tempt senos garbės. Štai išsipūtė Landsbergio nuopelnų problema, dar ir kokia aktualija.
        Tai kas gi dėjosi anuo metu, – kai žiūri realiai?
        Per Sąjūdį ir dar ilgai vėliau tautai verkiant reikėjo Periklio. Bet Periklis neišsiperėjo, neturėjom. Laimei, susitvėrė būrys iš tų, kokie buvom – kiekviens su savo pliusais ir minusais, betgi nenusišalinusių. Landsbergis atsidūrė būrio priešaky – dėl savo pliusų, ir tiek pat dėl savo minusų. Ir pagerbiamas jis nusipelnė, bent jau šita premija simboline – prisiminimu.

        O kur labiausiai pristigo Periklio? – Kai reikėjo neįveisti kapitalizmo laukinio, džiungles užtverti, Sosnovskio barščius iškirsti... Štai tą puikiausiai buvo galima padaryti. Dar žmoneliai tikėjo, dar Vagnoriaus – dar tada idealisto – privatizavimu, tais čekiais pasitikėjo... Bet grįžo Vagnorius antrasis, idealizmą išdulkinęs, ir Landsbergis – greta? Ir paliko jis nuo tada dėl visų nepasitenkinimų kaltas. Ir dabar – pusė didvyrių žemės neskiria  šūdo nuo bandelės.  Seimas – tas savo bandeles skiria – sau, ir saugo.

        O tos... premijos vien dėl to tasai Vytautas vertas, kad Gorbačiovas asmens jo virškinti negalėjo, juto, matyt, kliūtį nepriveikiamą. Sunaikinti – nesklandu.
2015-11-28 17:19
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2015-11-28 21:31
Algmar
Taigi sakau – pusė didvyrių žemės neskiria  šūdo nuo bandelės. O kas parašyta – kai kas apskritai nemato.
        Per tą ligą komentaras – tipiškas Delfio.

Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2015-11-28 19:55
tictac_it
Žinau kad išmintingi nepraleidžia progos patylėti. Tegu tai kvaila dogma. Taigi trizniuojame, nes kvailiai. Algmar tegu pasidaro išvadas pats sau. O gerb. Lansdbergiui, nepaisant visų pliusų ir minusų, niekada neatleisiu už savo mėgiamos nuo vaikystės dainos išniekinimą rinkiminėje kompanijoje (... kas man iš tos laimės ir iš tos garbės, jei ...) Asmeniška ir subjektyvu. O esė - dar čia ne esė, o naiviai reflektyvus pastebėjimas kylantis iš nusiteikimo personalijai ir laikmečiui praėjusiam jau. Delfio komentaro lygio. 1
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą