Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 18 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







-Bebaimi, - išgirdau sau už nugaros jauną moterišką balsą.
Stipriai suspaudžiau ginklą savo rankoje ir tuoj pat atsisukęs, atkišau jį į priekį savo rankų tiesumu, tuo pačiu metu užtaisydamas kulkas. Per dieną šį veiksmą darau šimtą tūkstančių kartų, todėl tai gaunasi jau iš inercijos.
Mano žvilgsnis buvo įdėmus ir drąsus.
Juodaplaukė mulatė, apvaliais veido bruožais bei tokiomis pat kūno formomis, krūptelėjo išgirdusi užtaisomo ginklo spragtelėjimą. Apvalios rudos akys su baime žvelgė į mane. Tai - Kora. 
Ji gyvena čia nuo pat pradžių, kai tik suradau šią vietą. Kadaise, kai vyko karas, ji čia glaudėsi su savo tėvais ir artimaisiais. Vėliau priešai juos visus surado, todėl Korai ir jos tėvams teko palikti šią vietą ir bėgti ieškoti kitos slėptuvės. Čia mirė daugybė žmonių. Vėliau, kai atvykau į šią vietą bėgdamas nuo tėvo, radau Korą verkiančią. Tada ji man papasakojo viską apie save, o aš jai pasiūliau atvesti visus savo žmones čia. Įtikinau ją, kad priešai neieškos jų toj pačioj vietoj, nes tai būtų ne logiška. Juk pusė mirė, o kita dalis ieškos, kur slėptis kitose vietose. Taip mąsto didžioji dauguma žmonių. Tačiau mano manymu, kai tu slepiesi nuo priešų, geriausia yra grįžti ton pačion vieton, kur tave jie ir surado, nes jie tikrai nesitikės, jog tu gali ten sugrįžti nuo jų slėptis.
Taigi Kora atvedė savo žmones šion vieton ir aš pasiūliau ne bėgti nuo priešų, o ruoštis kariauti ir kovoti už savo gyvybę, už geresnį rytojų. Tada mes išsiaiškinome, kas ką gali daryti geriausiai ir įkūrėm šią vietą kaip namus. Kora paskelbė mane jų visų išgelbėtoju ir įkvėpėju. Taip jie išrinko mane jų vadu.
2015-07-27 11:40
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 10 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2015-07-31 21:18
Aurimaz
Pradėti reiktų nuo to, kad autorė yra tinginė.
Apsakymų rašymui, kaip ir kiekvienam darbui, reikia rimtai nusiteikti. Čia yra tik pažaidimas klaviatūra.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2015-07-28 13:48
Lengvai
atkišau jį į priekį savo rankų tiesumu, tuo pačiu metu užtaisydamas kulkas - wait, what?! Autorė bent pati žino, ką nori pasakyti?

Per dieną šį veiksmą darau šimtą tūkstančių kartų - paroje yra 24h=1.440min=86.400s Net jeigu Bebaimis nemiega, išeina, kad jis tą mįslingą veiksmą turi daryti pastoviai ir dar greičiau negu vieną kartą per sekundę!

Gaunasi-->išeina

Vėliau, kai atvykau į šią vietą bėgdamas nuo tėvo, radau Korą verkiančią. - pala, o Korai neteko bėgti iš "šios" vietos? Ar ji bėgiojo iš ir į???

Ok, jau matau, kad autorė yra kažką sugalvojusi, tačiau pats rašymas yra ganėtinai vaikiškas ir naivus. Siūlyčiau daugiau skaityti (ir rašyką irgi) ir atkreipti dėmesį, kaip kuriami veikėjai, apinka, kaip vykta pasakojimas ir, kas labiausiai kabina, mėgstamų autorių kūriniuose.

Kol kas vis dar 1
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2015-07-27 17:13
Andrėnas
Tikiuosi, žadėtasis personažo "keitimasis į gerąją pusę" labiausiai įtakos minėtojo personažo poreikį girtis. Kol kas Mr. Jackus Bebaimis labiausiai primena spuoguoto paauglio svajonių "aš". Vien jau ko verta frazė: "Mano žvilgsnis buvo įdėmus ir drąsus". Matyt daug laiko treniravosi prieš veidrodį, kad jau toks užtikrintas jaučiasi.

Tekste labai daug pasikartojančių žodžių, daugiausiai įvardžių. Nuoširdžiai rekomenduoju parašius perskaityti garsiai, o tada perrašyti, palyginti ir vėl perrašyti. Visi (ypač geriausi) rašytojai perrašinėja tol, kol gauna rezultatą.

Na ir galiausiai kūrinio ilgis. Jeigu nori rašyti SMS novelę (taip, yra toks žanras), teks išmokti maksimaliai koncentruoti informaciją. Tai įmanoma, bet išties nelengva. Jeigu nori rašyti apsakymą - būk gera, parašyk iki galo, tada postink. Tokie gabaliukai per trumpi net XX amžiaus pradžios laikraščiuose spausdintiems cliffhanger'iams.

Istorija pati iš savęs neatrodo labai originali, tačiau nenuleisk rankų ir toliau rašyk. Kaip sakoma - pažiūrėsim, kai dugną dėsim.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2015-07-27 14:48
ievųcė
nes man patinka veiksmas ir toks yra mano pačios sukurtas personažas, kuris vėliau visiškai ir kardinaliai pasikeis į gerąją pusę :)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2015-07-27 13:18
Nie cas
Pozityvi istorija, bet kam tą ginklą vis kaišioti?
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą