Rašyk
Eilės (78159)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 7 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Ligoninės palata. Pro langą matosi žvaigždžių ūkas. Ant sienos tiksi laikrodis be rodyklių. Lovoje guli mergina.

DAKTARAS. Kaip jaučiatės šiandien?
ŽEMĖ. Išsekusi...
Daktaras toliau tikrina Žemės pulsą.
ŽEMĖ. Daktare, kiek man dar liko gyventi?
DAKTARAS. Na...
ŽEMĖ. Sakykit atvirai.
Daktaras suraukia kaktą.
DAKTARAS. Du tūkstančiai, gal trys tūkstančiai metų... Bet kai kurie ištempia ilgiau.
ŽEMĖ. Daktare, nebenoriu aš tempti ilgiau.
DAKTARAS. Na ką jūs, mes taip dėl jūsų stengiamės.
ŽEMĖ. Kodėl aš tuomet atrodau kaip apleista dykynė?
Į palatą įeina Saulė su puokšte gėlių.
ŽEMĖ. Mama?
SAULĖ. Atnešiau tau gėlių.
Ištiesia puokštę.
DAKTARAS. Tuoj atnešiu vazą.
Nubėga.
ŽEMĖ. Tikrų?
Nustemba.
SAULĖ. Paskutinės, daugiau nebeliko.
ŽEMĖ. Net ir tų mažų dobiliukų, kurie man taip patikdavo?
SAULĖ. Net ir tų mažų dobiliukų...
Abi nuleidžia galvą.
ŽEMĖ. Užmigdykit mane tada!
DAKTARAS. Ką?!
ŽEMĖ. Teisingai užgirdot.
DAKTARAS. Na jau ne! Tai prasižengia su bet kokia daktaro etika.
Daktaras paspaudžia raudoną mygtuką.
SAULĖ. Na ką tu, dukra.
Žemė atsisuka į Saulę.
ŽEMĖ. Net tavo spinduliai manęs nebešildo.
Saulė paima Žemę už rankos.
SAULĖ. Tu šiandien labai nerami.
Į palatą įeina seselė.
DAKTARAS. Suleiskit jai dvigubą dozę deguonies.
Žemė pašoka iš lovos ir pribėga prie lango.
ŽEMĖ. Sudie mama, sudie daktare, daugiau taip nebegaliu.
Atidaro langą ir išnyksta kosmoso platybėje, ant stalo padėta gėlių puokštė nuvysta.
2014-12-26 22:55
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2014-12-27 20:50
gunta
rinkimo klaida ten

per pelkes (žmonių klasifikacijoje) gyvybės karalystes --> per [u]penkias[/i] (žmonių klasifikacijoje) gyvybės karalystes:
P.S.
1.Moneros (Monera)
2.Protistai (Protista)
3.Grybai (Fungi)
4.Augalai (Plantae)
5.Gyvūnai (animalia)
saulės spinduliai sustotų smigę į Žemę ir nebepasireikštų žemėje visomis tomis esamomis gyvybės formomis, kurios evoliucionuoja. (pradžioje jų buvo viena karalystė Moneros (tai melsvadumbliai ir bakterijos)
žmogus priklauso penktai, ir tarp visų gyvybės formų yra aukščiausioje gyvybės pakopoje, jis net į mėnulį gali nuskristi, bet... žemėje pažeidžia balansą (savo veikla) žemas sąmoningumas kolektyvinio mentaliteto, ir nyksta paskutiniai dobilai... Žmogus - gyvūnas (Animalia lotyniškai) karalystei priklauso.

matai jei užmuši planetą, nebeprisikels iš numirusių, o žiemos miegas - tai nėra prisikėlimas iš numirusių. Žmogau pagalvok apie tai, prieš užmušdamas, kas: "užmuši-nebeprisikels".

gera alegorija pas patį. dabar daugiau žinių turi, čia pasistengiau, gali ją platesnę rašyti. bet tai ne sapniškas tekstas - alegorija. labai logiška alegorija. Draminė - teatrinis alegorinis etiudas;
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-12-27 20:31
gunta
P.S.
tik po "Eutanazija" pavadinime reiktų daugtaškio; nes juk eutanazijos nedarė.
beje, jei norėtum gilintis, tai daiktų dharma tokia; Jei žemė sustotų,sudegtų jos vienas šonas (nevėdinamas nakties- mėnulio regimo naktyje.) o kitas vis būdamas nugręžtas nuo saulės, nesušildamas niekada sušaltų į ledą.)) gyvybės nebūtų irgi. bet jei sustotų, na tai tikriausiai visi pakiltumėme į orą. nuo jos paviršiaus, į kosmosą - nuvystų paskutiniai dobilai... ;) po Eutanazija dėčiau tris taškiukus (daugtaškį) ir gali būti Eutanazija, o galima ir kito paieškot. BET matai - ŽEMĖ GYVA, vienas gyvas organizmas, bet ji ne žmogus, ir taip nesielgia. (kaip elgtųsi žmogus). Saulė irgi gyva, ji kai mirs pavirs mažąja nykštuke, bet yra didelė tikimybė,kad suvalgys Žemę prieš mirdama,kai vės ir plėsis (pirmas tris planetas jos sistemoje) žinoma,gal jau tada pati planeta nebebus gyva planeta. tai vyks palaipsniui ne su viena diena. tai juk vyksta...
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2014-12-27 20:22
gunta
žinok pagal visus kanonus SAULĖ - ne motina, mat saulė VYRAS. JANG energija (aktyvi) o MOTERIS mėnulis (sidabras) IN energija (pasyvi. ir kai tą dalyką gerai žinai tai kerta labai; kai motina saulė; Saulė šiaip jau Dievas, kuris Žemėje apsireiškia visokiausiais pavidalais, įvairiausiomis gyvybės formomis, per pelkes (žmonių klasifikacijoje) gyvybės karalystes. Tai ir yra: Viskas yra Dievas; Saulė ONO ODNO - belytė giminė.

yra gražus pasakojimas, kaip saulė ryte pateka, ir eina per žemę, kol ją apeina, jau parėjusi į savo namus yra labai piktas pavargęs padaras;
atėjo vienas žmogus net į saulės namus, kažką sužinot norėjo, nes ji visą žemę apeina ir viską mato; o jis dabar nepamenu ko ieškojo,tai atėjo iki Saulės, pasiklausti, bet saulės namuose nebuvo. Vakare, jai sugrįžtant, saulės namuose (irgi neatsimenu kas ten per padaras buvo) sako, tam jaunikaičiui:
"tu pasislėpk, ryte paklausi, nes vakare jis gali tave suėsti, per dieną kol visą žemę apeina, jis pavargsta ir sugrįžta labai piktas nuo žmonių darbų, ko primato, o kai pailsi jis būna linksmas lengvas, ir tada gali prašyti ko nori, kad jis tau pasakytų." kai jis grįžo piktas visas vakare "Saulė", tai pradėjo riaumot dar, kad jam žmogumi dvokia, o jis vakare būna piktas ant žmonių, per dieną matęs ką jie daro.
na, Saulė yra auksas, aktyvumas, JANG- vyriškoji energija. tai kai žinai, glumina, kada sakai kad tai motina. jei nežinočiau, nesusidurčiau su tuo praktiškai, gal ir nekliūtų - neglumintų.bet alegorinis pasakojimas patiko.
NEBUVO NUOBODUS. tuo ir patiko. tik baigėsi poetiškai retoriškai - pakibo kosmose (skaitytojui pamąstymams.) toks be jokio moralo, gal ir labai gerai, kad būtent niekur nevedei užbaigei retoriškai poetiška erdve pamąstymams.
skaičiau tekstą kaip alegorinį, nebuvo nuobodu. Alegorinis pasakojimas. Kaip žmoguje yra du kraujo ratai - veninis ir arterinis;taip ir abi energijos teka (energijos kanalai) kuriuose saulės ir mėnulio, ing ir jang, arba moteriška ir vyriška energijos teka. tai SAULĖ- auksas yra vyriška energija. Mėnulis- sidabras, moteriška energija. ) +4 (poetinė teatrinė miniatiūra (alegorija - ne sapnas.))
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2014-12-27 08:31
twentyFour
ne/blogas sapnas
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2014-12-27 00:23
N2_end
+
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą