Rašyk
Eilės (78165)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 20 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Tikrai, stebime vienas kitą per atstumą ir tylime. Ne, mes netylime, aktyviai bendraujame su aplinkiniais, net ir visai nepažįstamais, bet jokiu būdu ne tarpusavyje. Mums negalima. Niekas mums neuždraudė, bet mes suprantame ir susitaikome su tuo, kad turime likti nebylūs, net jei ir niekas mūsų nemato.
Mes nepažįstami, galbūt net ir labai nusiviltume vienas kitu. Jeigu ryžtumėmės linktelėti atsisveikinimui. Bet nelinktelime. Atkakliai laikomės tylos įžadų. Kada juos davėme? Aš neprisimenu, turbūt tai buvo seniai. Arba dar tik bus. Praeitis ateitis man neturi jokios reikšmės, svarbi yra tik dabartis. Spėju kad ir tau.
Mes nekalbame, tik stebime vienas kitą akies krašteliu, lipdami tuo pat metu per aplinkinių kūnus, traiškydami kažkieno bevertes kaukoles su atsiknojusiais iš nuostabos žandikauliais, šypsomės pasauliui ir nesidangstome skėčiais, kai pliaupia lietūs. Mes nuogi ir gražūs.
Pro mus triukšmingai pradunda priekiniai traukiniai, labai ilgi, neapsakomai dideli sąstatai. Per vagonų tarpus gaudome pusesekundinius atvaizdus ir džiūgaujame, kad jie nesikeičia, o paskui vienu metu nusigręžiame ir laukiame kito traukinio. Kitas yra keleivinis. Pro jo langus į abi puses spokso apakę nebyliojo kino žiūrovai ir tikisi tragiškos baigties, bet aš dar nesiryžtu jos pradėti. Tu irgi. Mes laukiame. Nesikalbame.
Bet vieną dieną mes tikrai išsitrauksime savo nupjautavamzdžius ar kokius kitus gal modernesnius ginklus ir imsime pleškinti vienas į kitą. Juk bučinių pasiųsti negalime, tai jau geriau kulkas. Kulkos yra geriausia, jos viską išsprendžia, kaip ir gera dozė heroino.
Mes nekalbame. Iš padilbų paniurę žiūrime į parduotuvių vitrinas ir nesiryžtame jų sudaužyti. Kol kas. Tai tik sekundžių klausimas. Arba minučių. O gal dienų. Kad atkreiptume kitų dėmesį. Į save. Į tave. Į mane. Nors kitų dėmesys jau seniai prikaustytas į mus. Bet mes kažkodėl to nepastebime. Arba nesame tuo tikri. Ar tikrai jūs mus matote? Ne? Taukšt batu į pravažiuojančią mašiną. O kaip dabar? Pastebėjote? Deja, per vėlai, reikėjo anksčiau sustoti, kaltinkit save. Aš čia niekuo dėtas. Tikrai, tas kažkas nubėgo, tas,  kuris spyrė. Manim niekas netiki, mane suima. Dabar būtų pats metas ir tau kažką padaryti. Bet tu žiūri. Aš nuvažiuoju.
Mane išmeta kažkur dykumoje. Kur nėra žmonių. Kur aš negaliu būti naudingas. Turbūt to labiausiai ir bijoma. Aš parašau ant smėlio savo istoriją. Viliuosi, kad kada nors skrisdamas tu ją perskaitysi. O kol kas uždengiu ją savo kūnu, kad vėjas neišklaidytų raides.
Juk tu ieškosi manęs, ar ne?
2014-12-05 22:04
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 7 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2022-04-01 09:43
Passchendaele
5
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-12-13 14:55
Kailas Spenseris
Mes nekalbame. Mes nekalbame, nes mes nežinome, kaip pasakyti žodžius. Mes genialūs ir tuo pat metu neemancipuoti. Mes turime tik prozą, bet jokio tikro žodžio. Mes numirę, nes gyvename novelėse. Mes mylime, nors ir narciziškai nežinome, kas tai yra, amžinai užstrigę Lakano egoistiškoje kūdikio stadijoje. Ir mes atrodom kaip kūdikiai. Mes netgi išleidžiame mažą seilės burbuliuką į kits kitą. Mes šnopuojame. Įžūliai. Garsiai. Mes nekalbame. Mes principingai pasisveikiname. Apsikabiname. Įkišam po kulką kits kitam į kišenę. Bet mes nešaudome. Nežudome. Mes tik praryjam jas, kulkas. Vieną po kitos. Kaip piliules. Deskripcijas. Išrašus. Mes nekalbame. Mes sakome, kad nekalbame. Bet daugiau nieko kito mūsų pavargę, suglebę, bet tuo pat metu jaunatviškai nukankinti kūnai ir nedaro. Nes mes nežinome, kaip nekalbėti. Net ir tyloje. Vibruojame. Kalba. Žodžiu. Tekstu.
Tu.
Esi.
Tekstas.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-12-10 00:04
Daiktų kalba
Praeitu komentaru pasakydamas „tarsi mažo vaiko mokinimąsis tai pasakyti“ turėjau galvoje, kad tai buvo tas momentas, po kurio herojus pradėjo „sveikti“.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-12-08 15:20
intensija
heroinas netinka
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-12-07 22:50
Daiktų kalba
Psichologiniu požiūriu kūrinėlis gana įtaigus, juk kasdien sutinkame daugybę žmonių, tačiau nereiškia, kad mes su jais bendraujame, norint pradėti bendravimą su bet kuo juk visų pirma reikia garsiai įvardinti sau ir tam žmogui, kad tu matai jį esant čia, pvz.: „Labas“, „Kaip laikaisi?“, na, o pravažiuojančių mašinų spardymas yra tarsi mažo vaiko mokinimąsis tai pasakyti, išreikšti.
Palyginimai su traiškomomis kaukolėmis, lipimu per kūnus, narkotikais pasirodė panaudoti iš konteksto, nepaaiškina kaip herojus su jais yra susijęs.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-12-06 21:21
EgiZ
Panašu į plunksnos mankštą - keli stilistiniai pritūpimai, keli literatūriniai atsispaudimai. Kad kūrybiniai raumenys nesustingtų.
3+
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-12-06 10:03
Juozas Staputis
Ir tikrovė ir, fantazija gera suderinti.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-12-05 22:41
Erla
Ar nuotaika tokia, ar būsena atitinka. Tiesiog patiko.
Autorius daug rašo, eksperimentuoja, įvaldęs rašymo meną.
Kai kurie jo tekstai man kelia suaižavėjimą, kai kurie nepriimtini.5
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2014-12-05 22:19
gunta
prastas vesternas - jis be motyvacijos. o jei "Tai alegorija"  tada man per daug svetima, negyvenu tokiame dvasiniame absurde. (man yra absurdas - laiko švaistymas, o tas visas lyrinio herojaus monologas, pamąstymai ir santykis į jį supantį pasaulį, ir bet ką jame, dėmesio fokusuotė tame, čia ir dabar, laiko tėkmėje - tiesiog laiko švaistymas. Juk laikas teka-gyvenimas yra tik atkarpa-laiko intervalas amžinybėje.)
bet skaičiau kaip vesterną, prastą, nes be motyvacijos. pati kalba - sklandi.tai gerai.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą