Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 14 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter










Planeta
jau  išgyveno pabaigą –
atominę Pasaulio
katastrofą;

Mes, po jos, mutaciją –
jau nebegalim prisiminti nemutavusių
savęs,

nors be galo ilgimės kažko
bet sąmoningai, nesuprantam - nesuvokiame,
tačiau ilgesiu liepsnojam, nesuprasdami:

            „Savęs mes ilgimės - savęs... “


Ilgesiu liepsnojantis mūs Protas
neįžvelgia:

„mūsų Ilgesys, mutavęs - luošas Morale“...

... Šitaip mūsų Laikas teka - Ilgesys, įgavęs pagreitį,
audžia siekiamybę veiksmuose ir kolektyvinėje mūsų
veikloje,

teigiančią:

„Mums reikia vystytis ir tobulėti“;

kai tam vystymuisi vykti, sąlyga „konfliktas“-
(mums mutavusiems, jau)                 
                                                        būtina...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
... Artinasi,

tarsi nuokalnėn akmuo
(žemyn) Sizifo,
vėl (nauja) katastrofa Pasaulio
(reiškia) –

artinasi apgaulingas kelias
į save...
2014-04-23 02:31
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 6 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2014-06-12 10:30
Svoloč
Taigi, taip ir būna.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2014-06-05 23:26
gunta
Dzūkaite, būkit "pateptoji", paaiškinsiu, nors viskas aišku čia, kaip du kart du = keturi;

Žmonija laukia pasaulio pabaigos - ji nuolat spėlioja, "kada pastaroji bus"?
o tai nelauktų - nespėliotų.... („majai sakė, kad tada ir tada; „ o „Biblijoje pasakyta, kad bus“, o „Nostradamas kalba, kad ji bus tada ir tada“, o „gal ji bus 12, 12, 12, 12, 12“; (metai, mėnesis, diena, valanda, minutės.) -  tai štai... nelauktų - nespėliotų. Tikisi jos...))

o Planeta  yra vienas organizmas – vientisas ir nedalomas; (tai vienas organizmas, pone, panele skaitytojau pseudonimu Dzūkaite (jūsų žiniai, jei nežinote;  nors, tai yra žinotina nebūtinai pateptiesiems, ar manai žinojimas uždraustas?.. kad dabar ant tų pateptųjų taip šoki...) ;)
Tai štai, Dzūkaite,  žmogus, tame gyvame organizme, yra tik jo dalimi, ir viena iš gyvybės formų gyvojoje gamtoje Planetoje;  Kuri (žmogaus gyvybės forma, todėl mot. Giminė kuri) priklauso, (yra priklausoma) net nuo medžių, nuo augalų, ne tik nuo oro, ar šviesos (ir nuo bičių priklauso, nuo vabzdžių, bet jei bitės išnyktų, dar žmogus turėtų ką valgyti, o jei augalai, tai jau „basta...“ visa mitybos grandinė subyrėtų, taip kad, nuo augalų visi priklausomi – vienas organizmas Planeta.) – kartu ir  planetos būvis, priklauso nuo žmogaus gyvybės formos veiklos.
be žmogaus veiklos, (planetoje, be tos gyvybės formos veiklos, kokia būtų planeta, pajudink savo sustingusius smegenis, nagi), planeta jau būtų visų pirmiausiai ekologiškai švari - o žmogus juk yra gamtos dalis... ir jam ji reikalinga ekologiška, jo nervukams, jo fiziniam kūnui, jo dvasiniam kūnui, sveikame kūne sveika siela... tai štai,  planeta priklauso nuo jo – tos gyvybės formos veiklos.) tai tikriausiai dabar jau supranti KAIP, ir kodėl planeta yra VIENAS gyvas organizmas, nedalomas, ir kad taip yra, o ne šiaip pliki žodžiai – tai faktas.



žmonija (tokia gyvybės forma) juk laukia pasaulio pabaigos,
o ji (katastrofa planetoje) jau buvo - planeta (tas gyvas organizmas, jau išgyveno ją.) kaip kito žmogus, po tos pabaigos?
žmogus išgyveno mutaciją, ir automatiškai ta gyvybės forma nebeprisimena, kokia ji buvo, kol buvo nemutavusi...
tačiau ilgesys veikia (juk visada ilgiesi ir ko mes visada ilgimės – ar ne to, kas jau buvo? Juk negalime ilgėtis to, kol dar nebuvo...
pavyzdžiui, ilgimės namų, taip?.. ilgiesi vaikystės, praeities, ilgiesi tėvynės, emigravęs, taip?.. o jei jos nebuvo, ką?..
tai čia ir pasakyta, kad veikia ilgesys, žmogus ilgisi savęs savo šaknyje - o savo šaknyje jis buvo nemutavęs (tarkim – Ieva ir Adomas, pirmieji žmonės):
dabar skaityk pirmą eilėraščio dalį, ir gal jau ji tau bus aiški aiški, ir stebėsiesi, ko čia tu anksčiau galėjai nesuprasti?.. juk viskas taip aiškiai parašyta:

Planeta
jau  išgyveno pabaigą –
atominę Pasaulio
katastrofą;

Mes, po jos, mutaciją –
jau nebegalim prisiminti nemutavusių
savęs,

nors be galo ilgimės kažko
bet sąmoningai, nesuprantam - nesuvokiame,
tačiau ilgesiu liepsnojam, nesuprasdami:

            „Savęs mes ilgimės - savęs... “


( tai štai, žmogus ilgisi savęs šaknyje, nes save prarado, kai mutavo, o mutavo po atominės katastrofos Pasaulio...) tai jau anojo žmogaus pabaiga, to nemutavusio, tačiau tai ir pradmuo, šaknis, mutavusio žmogaus...

Ir ilgisi žmogus savęs šaknyje, tai tų  pirmųjų žmonių, tegul tai bus Ievos ir Adomo, kurie gyveno Edeno sode;  (Žemė buvo edeno sodas; kuriame buvo ekologija švari, o žmonės nebūdami mutavę, savo veikla dar negriovė planetos - vieno gyvo organizmo balanso – ir be tos žmonijos veikos, tos gyvybės formos, juk visos gyvybės formos veda veiklą, tačiau planetoje balansą pažeidžia žmogaus gyvybės formos vedama veikla; iki tol, kol žmogus nebuvo mutavęs, nes manė, kad jam reikia tobulėti, ekologija buvo subalansuota - švari. Ji buvo visiškoje HARMONIJOJE - Eko mitybos grandinėje; o žmogaus nemutavusio dar dvasioje tvyrojo ramybės būsena.) štai žmogus mutavęs, Po pirmos katastrofos, po Edeno sodo pasaulio pabaigos, mutavo – parado tą save, ir mutavusio žmogaus  veikla kokia? Tai gi griaunanti harmoniją, bet žmogus ilgisi ramybės būsenos tos, kurią turėjo, tik ilgisi (šaknų šauksmas) bet neprisimena savęs to nemutavusio - jei prisimintų, jis būtų nemutavęs ir ramus... ilgisi jis ramybės ir aiškumo busenos. Bet tos būsenos nesukuria, nei vandentiekis, kai nereikia iš šulinio vandens semti,nei apelsinai vidryje žiemos, po pusnis braidant, ištisus metus esantys, taip?.. o jau iki to ateita, patogumo ir ramybės vardu... o jis tik labiau ir labiau neramus, besiilgintis ramybės dvasinės, kuriantis įvairiausias priemones jai būti, bet darosi tik vis labiau išprotėjęs. (na jei nesiilgėtų – juk nekurtų dormeo čiužinio, ką?.. ir galų gale, ar ne per daug pavargsta – ramybė ji juk viduje, ne išorėje...)

To ilgesio genamas jis ką daro – ogo jis gi progresuoja ir TOBULĖJA... taip?..
ne?..

Koks jis tobulas, tas žmogus, tik pažiūrėk, žmogaus veikla, ir štai, Žemėje jau kompiuteris - kompiuteris,  internetas,  kosmosas, (palydovinės antenos, ginklai, ir t.t.),  atominis ginklas ir t.t. juk tobulėja nemanai? Dzūkaite?..

Žmogus dabar jau, tu žmogus, taip, ir per tris sekundes keliauji laike ir erdvėje, į kitą žemės pusrutulį; kiek laiko sutaupai, tau reikia ir tu jau kalbi su tuo, su kuriuo tau reikia kalbėti, per tris sekundes, taip?..

kiek laiko tau tektų dabar nukakti į kitą žemės pusrutulį, ir pasilabinti – pasikalbėti, bei pasimatyti su ten esančiu tavo pažįstamu?.. KIEK laiko?;

matai,  jau žmonija tokia tobula, kad tai trunka tris sekundes. Jungi skaipą, kamerą, telefoną ir kalbi... reiškia per tris sekundes matai žmogų, kuris yra kitame žemės pusrutulyje ir net pusėje (pas tave saulė šviečia, pas jį visos kitos žvaigždės, ne saulės sistemos, pas jį naktis, pas tave diena... na TOBULAS juk jau žmogus, ne?.. (juk tai kelionė laike ir erdvėje. (3-5 sekundės ir tu jau kalbi su tuo su kuo tau reikia, o jis ten, už devynių jūrų marių ir kalnų...), o kiek keliautum, kol pasimatytum?.. pakalbėtum?.. išspręstum kažką, ką tau reiktų?)

štai, mutavęs žmogus - siekdamas dvasinės ramybės tai savęs savo šaknyje, pasirenka tobulėjimo kelią, ir jis jau tobulas iki begalybės, o ramybės nėra... ramybė ir Edeno sodas – tai ta viršūnė į kurią jis kopia; į save, kuris šaknyje, čia ir dabar – mutavęs... Mutacija įvyko po sprogimo (katastrofos atominės.) .

(reiškia, tai klaidingas kelias į Edeno sodą, o atominė katastrofa, taip paveikė žmogaus smegenis, visą esybę, kad jis mutavo moralėje – mutavo jo moralė – jis luošas; ne jo kaltė – taip mutavo nuo visų susidariusių cheminių junginių ore, kuriuo kvėpuoja, nuo planetos po sprogimo...

Tobulėja – lyg ir taip; bet kokiu būdu? Juk vis per kovą, griaudamas, ginkluodamasis,  Moraliniu atžvilgiu jis luošys "tikslas teisina priemones" „išlieka stipriausi“ – jo mąstymas, kiek tame yra agresijos, kiek konflikto?.. bet taip kalba mutavęs protas, jame didelė dozė agresijos, prievartos, lyg tai prigimtyje jo būtų, tačiau, jo prigimtyje, ramybė – jis siekia juk ramybės, ne kovos, dvasinės ramybės... bet moralė jo – luoša – mutacijos reiškinys, katastrofos pasekmė; žmogus išgyveno mutaciją, kai planeta katastrofą; ir negali nurėžti tos moralės luošos, kaip negali nukirsti trečios rankos, jei gimė mutantas su trimis...;
Katastrofa atominė planetoje, taip paveikė smegenis – kad žmogus mutavo, jis luošas moralėje, jis tobulėja būdamas luošas moralės aspekte; kartu su juo, su tuo luošumu; taip pasireiškė mutacija – jo nutolimas nuo to savęs šaknyje, kuriuo jis buvo, ir kurio ILGISI, kaip emigrantas ilgisi tėvynę, nes joje buvo, gimė, taip?..;
O kai dar įvyks nauja pasaulio pabaiga, jis dar labiau nutols nuo savęs šaknyje;  nuo to, koksai jis buvo... kurio ilgisi;

Ji gali atsitikti ir be karo, nors ir po 50 metų; Gali ir be žmogaus noro, ar valstybės noro, juk jau akmuo ridenamas į kalną, jau tobulas žmogus, ir tik bac... į Žemės rutulį asteroidas; babach, na – judink smegenis, kokia eiga?.. kas atsitiktų? Koksai fonas radioaktyvusis?.. čia ne Černobilis, ir ne Japonijoje ta visa elektrinė?.. jauti?.. tik asteroidas bac... (kaip čia metų bėgyje Čeliabinske, tai tik nedidelis meteoritas, net ne asteroidas, į sėkmingą vietą, ne į kokią nors elektrinę hidro, esančią žemėje, ania?..

Na kas įvyktų, koksai radiacijos laukas Žemėje būtų, (pamąstai – neuždrausta mąstyti pateptoji tu ar ne – čia tik smegenis pajudink, paprotauk, dzūkaite, nesuk sau galvos apie pateptuosius, jei tokia neesi, kam tau jie?..)
kai viskas suveiktų suveiktų kas pirmiausiai Žemėje?..(visur žmogaus veikla ) atominės elektrinės Žemėje, atominės ginklų galvutės, raketos, cheminiai ginklai, visa visa kas yra padaryta žmogaus, tik bac, nuo trinkio, cunamių ir uraganų ir smūgio - suveiktų, ir grandine, viens kitą veikdami poveikyje - įsivaizduoji koksai luošas tada žmogus būtų morale?..

o po to, ir vėl tobulėtų, ir siektų savęs, to, kuris šaknyje, kuris turėjo tą ramybę, tačiau neturėjo žinojimo, kad jis ją turi...
štai pirma iki    „Savęs mes ilgimės - savęs... “ , o nuo šitos vietos antra dalis eiliaus:

 


Ilgesiu liepsnojantis mūs Protas
neįžvelgia:

„mūsų Ilgesys, mutavęs - luošas Morale“...

... Šitaip mūsų Laikas teka - Ilgesys, įgavęs pagreitį,
audžia siekiamybę veiksmuose ir kolektyvinėje mūsų
veikloje,

teigiančią:


„Mums reikia vystytis ir tobulėti“;

kai tam vystymuisi vykti, sąlyga „konfliktas“-
(mums mutavusiems, jau)                 
                                      būtina... [i]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  Būtina progresas, iš kur tie posakiai „išlieka stipriausi“ „tikslas pateisina priemones“ – matai, visur konfliktas, ir jį sprendžiant, tobulėjimas vyksta ) progresas...

Ir Dzūkaite, (galiausiai, jei tikrai skaitei, norėjai suprasti, bet nesupratai, ir pradėjai apie pateptuosius kalbėti, ko tai kišti juos dar) pirmiausiai,
Ar žinai kas yra Sizifo akmuo?.. (tai graikų mitologijos personažas. Sizifas.)

Jis užridena (Sizifas) akmenį į kalną, į pačią viršūnę, o tas tada ir nurieda žemyn, ir Sizifas vėl jį ridena į viršūnę (sen. graikų mitologijos personažas. nemanau, kad prieinama tik pateptiesiems – gali pasidomėt. 
(Sizifas Vėjų dievo Eolo sūnus.)Sizifo darbas, dėl to mito, yra kaip simbolis, arba įgavo savo reikšmę tokią - reiškia sunkų, nepabaigiamą ir beprasmį darbą. Sizifo darbas – sunkus, nepabaigiamas ir beprasmis darbas; (tačiau žvelk giliau, juk dirbantysis jį kinta, gal tame yra prasmės... tai gi; esmė ne tikslas, o nepriekaištingumas jį darančiojo, ar jis padaro geriausiai kaip gali ir viską ką gali, štai kur esmė, o ne rezultatas...)
-- - - - -
Pasaulis jau išgyveno katastrofą (pasaulio pabaigą) ir vėl, ir vėl, ir vėl, ją išgyvens,
o žmogus tobulės ir tobulės, taip vis toldamas nuo savęs, nuo Edeno sode gyvenusio ir ilgėsis paties Edeno sodo (švarus vanduo, augalas, žuvis, oras... taip? Jis vis ilgėsis to,ir tobulėdamas tols, kol luošas morale - bet ilgėsis savęs, to, kuris šaknyje - to iš kurio jis kilęs, savęs šaknyje ilgėsis,
tačiau viršūnė kalno, tai tas sodas; o tas akmuo (kaip sizifo akmuo) vėl ir vėl, kurį užridena žmonija, nuriedėjęs atsiranda šlaite...
(ridenimas į kalną, į ramybę savyje, į edeno sodą, ir į save edeno sode, tas procesas yra -  tai tobulėjimas žmonijos, ir jis juk vyksta. Dabar žiūrėk kokie tobuli dalykai, į bankus nebeateina vagys, su šautuvais, ir neima įkaitų – jie apiplėšia juos per kompiuterius – neišėję iš namų... Tobula gi visa tai...
bet jis pasmerktas griūčiai, tas užridentas akmuo – viršūnė (edeno sodas – švari ekologija, ir žmogus, su sieloje tvyrančia ramybe, aiškaus proto ir taurios dvasios, taip?.. tai viršūnė. Nuriedės tas akmuo, kaip Sizifo akmuo, jį ridena luoša morale žmonija, kuri mutavo po pasaulio pabaigos, po atominės katastrofos...)
ridena mutavęs - mutacijos pasireiškimas - moralinis luošumas.
kurį duoda ta ekologija, ta katastrofa, taip serga Žemė žmogum – tos gyvybės formos veikla atliekama; balansas pažeistas dėl tos gyvybės formos veiklos žemėje, t.y. Žmogaus  veikla.) tačiau žmogus, tos gyvosios gamtos dalis (sudėtinė.)

ar atkreipei dėmesį, į visą kas parašyta (jei tikrai norėjai suprasti) į tokį tekstą, kuris parašytas publikacijoje kursyvu; Praktiškai čia viskas parašyta:

  [i] „Savęs mes ilgimės - savęs... “
„mūsų Ilgesys, mutavęs - luošas Morale“...
„Mums reikia vystytis ir tobulėti“;
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
... Artinasi,

tarsi nuokalnėn akmuo
Sizifo,
vėl katastrofa Pasaulio  –
artinasi apgaulingas kelias
į save...
(juk po katastrofos žmogus išgyvena mutaciją – kinta savo moralėje. O paskui mutavęs – tobulėja, ilgisi savęs, savęs šaknyje...)

o pavadinimas:Apgaulingas kelias į Edeno sodą, tas, kur apgaulingas į save...
P.S.
Viskas labai aiškiai parašyta, ir nereikia būti pateptuoju, nenori ir nesupranti, Dzukaite ;)

beje, nežinau, kam tu rašai, bet aš ne kažkam rašau, visų pirmiausiai realizacija, rašosi, ir rašau. (o tu ką, rašai kažkam, tavęs kas nors to prašė, kad rašytum eiles, ar pieštum, ar dainuotum?.." ;)

Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (3)
Blogas komentaras Rodyti?
2014-06-04 22:12
Dzūkaitė
Atleiskite, kas gali išmatuoti protą? Nevertėtų dėl jo ginčytis. Beje, ne įmantrybės lemia kūrinių išliekamąją vertę. Kūrinys neturėtų būti mįslė skaitytojui, nes šis jo nepriims. Jei rašome ne skaitytojui, o kažkokiai ,,pateptųjų" kategorijai, tada pirmyn.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-05-31 23:48
gunta
"Abstrakcionizmu bandoma naudotis visų menų kategorijose kai klasika nepasiekiama.", – taip mąsto protai kurių diapazonas per siauras, kad būtų pajėgus filtruoti ir priimti daugiau žanrų nei klasiką. Tad nenuostabu, kad Jums padrikos...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2014-05-31 19:09
Leonas Butenas
Padriki žodžiai, padrikos mintys..
Abstrakcionizmu bandoma naudotis visų
menų kategorijose kai klasika nepasiekiama.
Svarbu geri norai, enrgija - viskas priešky..
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2014-04-30 01:09
lakistraik
boliukai pakomentuok ese, nuoru zinot ka manai
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2014-04-30 01:01
Guntis Kvanka
cirkas
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-04-29 13:04
lakistraik
haha pravedinkit savo namus, gal nebesmirdes niekas, pavydziu jums kad turite tokia gera uosle, nes man sloga
labai grazia ese paraset;)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-04-29 09:39
gunta
jau toks pašvinkęs lievas, kad net nesupranta išsamaus paaiškinimo - nederk po mano tekstais, kloune.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (3)
Blogas komentaras Rodyti?
2014-04-29 01:08
lakistraik
3.14sau
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2014-04-29 00:56
lakistraik
nedomintu nekomentuotumet, kartais pataikot su komentarais bet ne visada po savo tekstais, taip kad lievai cia jus
as zinoma vertinu pastangas, ir tobulekit:*
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2014-04-28 22:08
gunta
Tokių ->/2014-04-27 23:21/ "lievų" vartotojų lievos nuomonės, manęs nedomina; tad galite nerašyti.
"lievi" tai visi klounai; prisiregistravę, nei kūrinio nepapublikavę ir dergia "lievas" "pravas" ir panašiai po tekstais. (
lyg į vandenį žiūrėtų ir savo atspindį komentuotų), nedomina – pasilikit tą negatyvų santykį sau, t.y. be transliacijos (bent jau) po mano tekstais...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2014-04-27 23:21
lakistraik
lievas
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2014-04-25 15:25
gunta
:D juokingai čia parašėte, ar pacitavote - juokingai. BET jei iš esmės, veikimo principe, tai protingojo Matriarchato Planetoje santvarka jau buvo, ar ne?..

tai sakai "durniau kur eini?" o durnius ką?.. su Dievu galynėtis vis, ne?..
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-04-25 13:00
TylaSidabrinis
Kaip galėdamas sparčiau kopiau į kalną Čia nuspirdamas kokį akmenį, Su dainom, rinkdamas gėles, Kaip galėdavęs su visais sveikindavaus Ir linkėdavau  - ' Saugiai nusileist", Kuo aukščiau labiau oro trukdavo Kitas žemyn traukdamas klausė - ' kur eini?"O aš atsikrenkšdamas, Jam(jai) atsakydavau - ' Gyvenk,jei Gyveni".Taip kopimas tęsėsi Suradau aš vandenį Viršūnės širdy Supratau teisingai mano žmona barėsi  Iš pirkios išeinant tarė man 'Durniau,kur eini?!"
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-04-23 22:34
gunta
matavo -> mutavo 2014-04-23 22:26 (tuo laiku, tame komentare žodžio matavo neturėtų būti) ;)
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-04-23 22:26
gunta
Viskas kinta - ir pastoviai; tai taip.
Tačiau, gal jūs norėjote pasakyti evoliucija, o ne mutacija? - bet jei sakote "pasaulis pastovi mutacija", tai tikriausiai nelabai žinote žodžio reikšmės.

Tekste kalbama, kad jei kalbama apie pasaulio pabaigą, tai Planeta, jau išgyveno atominę katastrofą - ir žmogus iš Edeno sodo jau  matavo, jis jau nebe tas, tačiau TO  kuris buvo (prieš mutaciją savęs - to  savęs, jis ilgisi.) o kodėl, jis ilgisi?.. kalba antra eilutė kursyvu: 
„Savęs mes ilgimės - savęs... “
„mūsų Ilgesys, mutavęs - luošas Morale“...


na ir kaip pasireiškia tas mutavęs ilgesys, kalba trečia eilutė esanti kursyvu:
„Mums reikia vystytis ir tobulėti“
-------------
kaip vystosi žmonija, kaip tobulėja?..

pažiūrėkite į žemės balansą - dėl žmonijos veiklos, žemėje jis pažeistas, ir planeta laikosi vos vos, užtenka trinktelėt kokiam asteroidui, ir jei viskas suveiktų... Na, o golfo srovės kurios nepaaiškinamai pradėjo keisti savo kryptis ir jei nesugrįš į savo vėžes, planetos atšilimas, ir Arktika jau užtrešta, nors žmonės ten net negyvena... ( o jau turi vykti kuopti jos, nes buvo laikas, ir tai buvo dar prieš 50 metų, kai Žemėje nelabai buvo kur rūpinamasi ekologijos klausimais, atrodė tada visiems ji neišsenkantis šaltinis, tada jį buvo naudojama, kaip sąvartynas – Arktika... tik ne toms šiukšlėms iš daugiabučių, kurias veža į sąvartyną; dabar jau kita problema – Arktiką reikia kopti, švarinti nuo tos taršos...)
bet juk ji vystosi, žmonija, ne nesivysto, netobulėja?..
Kažkada, džiaugėsi, kūrė brėžinius ir statė tobulą laivą, dabar, plaukioja tas laivas, nuo kranto prie kranto, neturi kur šiukšlių išmesti – visi gena šalin – nes nenori tos taršos, reikalingas švarus vanduo, tyras oras, ir radiacija nepageidautina, bei visi magnetiniai laukai...) tai vystosi ar ne?..


vystosi, tačiau į kur,  į kurią pusę?..
ar ne į katastrofos,
po kurios, jei išgyvens,
vėl mutuos, ir dar labiau,
reiškia dar toliau nuo to savęs, nutols, nuo to
kuris iš edeno sodo.
(juk siela kenčia, nuo moralės suluošintos veiksmų, todėl ir ilgisi savęs, kurie dar nesirgo moralės luošumu, ilgisi to savęs, iš edeno sodo...)


Jūs ką, "maža princese auginanti avį", nežinote kas yra mutacija - juk pasaulis pastoviai nemutuoja,
pasaulis visada  (pastoviai) judesyje, ir viskas kinta,
net apšvietimas - spindulio kritimo kampas, (saulės spindulio į žemę) kiekvieną sekundę viskas kinta, jumyse juda atomai, molekulės, tiksi biologinis laikas, ir viskas kinta - pasaulis kinta (evoliucionuoja)
bet ne pastoviai mutuoja; kažką čia sukalbėjote ne tą...

--------------------
YRA posakis, sakoma taip „ išlieka stipriausi.“

mokslininkai sako, kad bus katastrofa Žemėje, kuri atneš labai didelį badą;
buvo toksai amerikietis Edgaras Keisi, jis buvo vienas iš didžiausių aiškiaregių Žemės istorijoje, mūsų eroje, kuris kalbėjo ne metaforomis,
o konkrečiai, ir viskas pildėsi; Simboliškai vadina jį Nostradamu, bet jis kalbėjo ne metaforomis ar įvaizdžiais, o konkrečiomis datomis.
Žemėje katastrofą jis pranašavo šiame šimtmetyje, neprisiminsiu metų; galima rasti dokumentinį, ir mokslininkai su tuo visiškai sutinka, pagal jų apskaičiavimus, jeigu viskas vyks kaip vyksta, ir golfo srovės „išdykaus“ tai šio šimtmečio kažkur viduryje, bet sakau, kad tai šiame šimtmetyje, gali prasidėti žemėje kataklizmai ir kurie išsirutuliuos labai greitai prie katastrofos. Tai štai, tik dėl vieno jie nesutaria (mokslininkai.)
(vieni sako, teigia, kad bus labai karšta – planetos atšilimas, (sausra, viskas išdegs)
kiti teigia, kad bus labai šalta - žmogus sunkiai išgyvens tą šaltį, kuris planetoje jau artinasi, TAČIAU, ir tie ir tie sutinka dėl vieno,
kad bus labai didelis badas.
Todėl išvedinėja visokias sėklas, kurios augtų, išgyventų, ir labai karštam klimatui esant ir labai šaltam (grūdus įvairias augalų kultūras.)
Ir prognozuoja, koks bus tada žmogus; tai prognozės tokios, kad neberiks ne mobilaus, nei televizoriaus, mašinos - ir niekas neveiks, o normos ribose, arba bus įprasta tai, kad už pusė sasyskos (dešrelės) žmogus žmogų užmuš - toksai badas bus.
TAI ŠRAI, kokia moralė – IR, kaip manote, ar ji tokia pasidarys, ar ji tokia yra viduje, tik nėra aplinkybių, o kai tik jos susiklostys, ji taip pasireikš tobulame XXIa. Žmoguje.

kuri visuomenė išgyventų (juk žmogus yra gamtoje toksai sutvėrimas kuris gyvena bandomis, o ne po vieną, kaip koksai kalnuose erelis; tai žmogus išgyvena gamtoje bandomis (bendruomenėmis.) ir kuri bendruomenė išgyvens esant sunkioms sąlygoms, pavyzdžiui esant badui, kai aplink sausra, arba šaltis, kuri išgyvens, ar ta kurioje moralė turės svorio, ar ta, kurioje svarbiausias bus išlikimas?..

dvi visuomenės, kuri a) ar z)
vienoje yra
a) moraliniai dėsniai, nuostatos - kurių ta visuomenė laikosi ne todėl, kad įstatymuose parašyta, ir pasodins į kalėjimą, o dėl to, kad sąmoningai suvokia, moraliniai įstatymai, nuostatos, tiksliau, ir jų (tų nuostatų)  laikymasis yra išlikimo garantas, arba nors šansas tai gyvybės formai išlikti po saule. 

z) kita visuomenė vagys, žmogžudžiai, ir tokios nuostatos, kad sugriebti gabalėlį maisto ir išlikti...
kuri išliks?

Žmogus, kaip po toksai vienetas, yra ne tas sutvėrimas kuris išgyvena gamtoje - žmogus ne erelis, jis toksai sutvėrimas, kuris išgyvena bendruomenėje. (kai individų daug.)

tai kuri?.. (a) ar (z) ?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (2)
Blogas komentaras Rodyti?
2014-04-23 20:33
Princesės avių neaugina
Pasaulis - nuolatinė mutacija ir kaita (:
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-04-23 18:39
Guntis Kvanka
„mūsų Ilgesys, mutavęs - luošas Morale“...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2014-04-23 16:57
gunta
o koksai autorius? ta prasme Publicistinė literatūra,ar grožinė?.. nu sakyk kūrinį ir pavardę (jei ne paslaptis?..) aš tai vakar sužinojau, kad mirė labai labai labai (1000 kartų labai) gera autorius. grožinės literatūros. Gabrielis Garsija Markesas (tik vakar sužinojau.) bet jis ne rusų. kad kalba išėjo, norėjau čia kartu prisimint, nors, gal jis ne visiems ir patinka...

o kokį rusų autorių skaitėte?.. (beje, jei jau skaitote rusiškai, paskaitykite Florindą Donor arba Taiša Abelar (į lietuvių neišversta, tik Karlas Kastaneda išversta, bet vertimai prasti.
O man pasakykite autorių ir veikalą, INDOMU, ir gal ne tik man įdomu.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
1 2
[iš viso: 23]
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą