Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 11 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Norėjau išbandyti savo jėgas bandant kurti nauja Manga. Todėl pamaniau parašyti siužeto pirma dali ir pažiūrėti kaip gi man pasisekė. Drąsiai komentuokite kas blogai arba ką reikėtų pakeisti.
________________________________________________________
  Ėjau tamsia gatve, apšviesta tik geltonų žibintų šviesa, ir mačiau tik ilgai besitęsianti kelia. Atrodė, kad jis begalinis, jaučiausi lyg einų į tuštumą, nežinią.... Papūtė stiprus vėjas, suskambėjo kraupi, tačiau ausiai maloni melodija. Mėgausi kiekviena išgirstos melodijos nata. Staiga nurimo vėjas ir melodija nutilo. Apimtas nerimo pradėjau žvalgytis. Nežmonišku greičių praskriejo žmogaus siluetą turintis objektas, apdengtas bordiniais skarmalais. Pajutau kaip žemė juda, pažiūrėjau į apačia. Žemė tiesiog slydo man iš po kojų. Ties šią vietą aš atsibudau. Vos gaudžiau kvapą, rankos drebėjo kaip pašėlusios, vis dar nesuvokiau, kas įvyko. Viskas atrodė taip tikra... Bandžiau save nuraminti ta mintimi jog tai tik sapnas. Kiek nurimęs pažiūrėjau į laikrodi, jau buvo beveik aštuonios.. „ Nejaugi eilini karta vėluosiu į paskaitą. “ Pagalvojau sau ir iššokęs iš lovos nubėgau į dušą. Greitai išsiprausęs, pažiūrėjau į savo atspindį veidrodyje. Buvau vidutinio sudėjimo, šviesiais, ilgesniais nei trumpo ilgumo plaukais. Turėjau nedideli tuneli ir industriala kairėje ausyje. Mano akys buvo keistos. Jos buvo skirtingų spalvų: dešinė - jūros mėlynumo, kairė - kraujo raudonumo. Dėl mano akių vaikai pradinėse klasėse dažnai tyčiodavosi iš manęs, todėl sulaukęs 16 metų pradėjau nešioti, lęšius, kad akys atrodytų vienodų spalvų. Bet buvo vienas žmogus, kuris nekreipė dėmesio į mano akis. Tai mano geras draugas, dabar ir kambariokas - Aleksas. Kiek keisto charakterio vyrukas. Jis taip pat buvo sportinio sudėjimo, mėlynų plaukų, tamsiai mėlynų akių, turėjo du auskarus kairėja ausyje. Kai vaikai pradinėse klasėse iš manęs tyčiodavosi, jis visada mane užgindavo. Mano mintis išsklaidė telefoninis skambutis.
- Heyooooooooooooooo! - Suriko Aleksas - Jau atsikėlei? Tikiuosi nepažadinau?
- Taip, atsikėliau. Bet kodėl tu manęs nepažadinai ankščiau?
- Paskutini karta kai aš tave žadinau viskas pasibaigė tuo, kad tu trenkei man į veidą ir aš praradau sąmonę kelioms valandoms. Nenorėjau vėl rizikuoti savo gražių veidų - abu nusijuokėm. - Bet kokiu atvejų tavo vietoj aš paskubėčiau į paskaitą.
- A taip, jai dėstytojas klaus kur aš, pasakysi, kad nėjau į tolėtą.
- Gerai, bet tu man būsi skolingas.
- Ačiū, žinau.
Pavydėtinas draugas. Skubiai apsirengiau kas papuolė po ranka. Pasišukavau, paėmiau kuprinę ir išskubėjau į universitetą.
  Atėjęs į paskaitą atsisėdau prie savo kambarioko.
- Kaip jau ir sakiau, nuo šiandienos, pas mus apsilankė svečias, kuris papasakos šita įdomaus apie kasdienini dalyką - sapnus. - Kabėjo dėstytojas. Staiga prisiminiau tą sapną. Į kabinetą įėjo žemo ūgio, liekna mergina, maždaug 23-25 metų. Tamsių akių ir plaukų.
- Aš esu Sofija Ellis ir papasakosiu jums apie sapnus - kalbėjo jį užtikrintų ir valdingų balsu - kaip jūs jau žinote, sapnai aplanko kiekviena iš mūsų. Kartais mes to neatsimename, bet kartais vaizdas būna tikslus ir aiškus, todėl dažnai tokie sapnai painiojami su realybe. Sapnai padeda suvokti savo baimes, trukumus, sveikatos negales, parodo ateiti ir daugybe įvairiausių dalykų. Norėčiau paklausti, kas iš jūsų šią naktį sapnavo sapną kurį supainiojote su realybe? - Visi tyli. - Nejaugi nei vienas? - jį pažiūrėjo man į akis. Man apsvaigo galva, vaizdas tapo išsiliejęs.
- Na, jeigu tikrai niekas...  - tęsė jį - Realus sapnai kartais perkeltinai parodo kas gali įvykti jai jūs kai ko nepadarysite arba atvirkščiai. - Ji vėl pažiūrėjo man į akis. Pradėjau girdėti viska neaiškiai, kaip po vandenių. Vaizdas akyse pamažu temo. Paskutinis dalykas kuri atsimenu tai kaip Aleksas suriko mano vardą.
  Atsikėliau universiteto seselės kabinete. Kabinetas ne itin išvaizdus ir neturiu jokių naujų technologijų, negana to: lova siaubingai nepatogi.
- Jau atsikėlei? Maniau, kad numirei. - Bandė juokauti Aleksas. Aš kiek šyptelėjau. Pabandžiau atsisėsti. Siaubingai skaudėjo galva. Kabinete sėdėjo ir ta mergina. Susimasčiau „Mhmm.. Ar jį gali būti kažkaip susijusi su tuo kas vyksta? Ne... Greičiausiai sutapimas... “
- Kaip jautiesi, Danieliau? - Paklausė ji.
- Gerai. - Atsakiau ramiai ir užtikrintai.
- Galvos neskauda?
Kaip ji sužinojo? Nors ne, ji greičiausiai tik teiraujasi.
- Ne, neskauda. - Atsukau žvilgsni į jos akis ir galva pradėjo plyšti iš skausmo.
- Nepanašų, kad tau jį neskaudėtų. - Įsiterpė Aleksas nutraukdamas įtampą.
- Bet kokių atvejų, man reikią skubėti į darbą, nes jau vėlų. Susimatysime bendrabuti Aleksai. - Išėjau iš kabineto. Ta moteris kelia man nerimą, aš negalių prie jos būti. Priartėjąs prie baro supratau, kad galva nustojo skaudėti. Matyt ji kažkaip susijusi su viskuo. Bet iškyla klausimas. KAIP?
  Užėjau į barą. Čia aš dirbu. Prie manęs priėjo bendradarbis Edvardas.
- Vadovas prašė tau perduoti, kad užeitum pas jį kai tik ateisi.
- A, gerai. - Jis atrodė rimtas... Nejaugi kažkas blogo. Pasibeldžiau į durys ir užėjau.
- Danieliau, - šnekėjo vadovas - tu eiline dieną vėluoji, aš suprantu, kad ne visada spėji dėl studijų, tačiau gal tai reiškią, kad geriau tau reikia susirasti kita darbą arba tiesiog nedirbti?
Nieko neatsakęs nuleidau galva ir tylėjau. Vadovas giliai įkvėpė.
- Aš tau duodu savaitę pasitaisyti, kitaip lėksi iš darbo.
- Ačiū, aš jūsų nenuvilsiu. - Tariau ir išėjau persirengti. Persirengęs kibau į darbą.
  Man bešluostant taures atėjo Aleksas. Keista, jis tokiose vietose nesilanko.
- Kaip jautiesi? - paklausė jis priėjęs prie manęs.
- Neblogai, bet tą Sofija, man kelia nerimą.
- Dėl jos aš ir atėjau, jį prašė tau perduoti tai. - Tarė jis ir padavė man voką.
- Kas čią?
- Vokas.
- Aš tai žinau, bet kas jo viduje?
- Na manau, kad laiškas. - Sarkastiškai pasakė Aleksas.
- Na šita aš irgi supratau, bet kad jame parašytą?
- Nežinau, bet ji prašė tau pasakyti, kad skaitytum jį būdamas vienas.
Aš spoksojau į voką, mąsčiau kas jame gali būti parašyta.
-Susimatysim vėliau Danieliau, aš einu į sporto sale.
- Aha, iki. -Turiu bloga nuojautą. Visa laiką negalėjau susikaupti į darbą. Taurės krito iš rankų, gėrimai pylėsi per taures, kartais netgi negirdėdavau ką man sako klientai. Buvau per daug pasinėręs į savo mintis.
  Atsidusau.
- Sunki buvo darbo dieną. - Išeidamas iš darbo tariau sau. Pažiūrėjau į laikrodi, beveik dvylika. Išsitraukiau laišką, pamaniau reikia jį perskaityti. Jame buvo parašyta: „Kad ir kas be nutiktu, niekada nebuk lauke kai laikrodžio rodyklė išmuš dvyliką. “
  Prapliupau juokais. Ir dėl tokio laiško tūrinio turėjau skaityti jį būdamas vienas? Išsitraukiau cigarete, ją prisidegiau ir ėjau gatve. Be eidamas atkreipiau dėmesį, kad gatvė buvo kaip iš mano sapno. Mano kvėpavimas praretėjo. Pažiūrėjau į laikrodi buvo be minutės dvylika. Pradėjau galvoti, kad laiškas buvo kaip įspėjimas. Pramušė dvylika, suskambėjo melodija kuria girdėjau sapne. Pradėjau bėgti, nes po tos melodijos buvo... Mano mintis nutraukė praskriejantis objektas turintis žmogaus siluetą. Pažiūrėjau už savęs, žemė po truputi yra. Bandžiau bėgti tačiau nespėjau, pradėjau kristi. Nukritęs smarkiai susitrenkiau galvą ir praradau sąmone.
  Kai prabudau, gulėjau kažkokiam miške. Aplinkui buvo storas rūko sluoksnis, per kuri viskas matėsi tik 1 metro spindulių. Sėdėjau pasi metęs ir nesupratau kas įvyko ir kur aš esu. Išgirdau žingsnius, Širdis pradėjo plakti greičiau. Iš už medžio išlindo kažkoks vyrukas. Jis priėjo pakankamai arti, kad įžiūrėčiau kaip jis atrodė. Juo plaukai buvo juodi, šiek tiek suvelti, trumpesni negu vidutinio ilgumo. Blyški oda, jo ūgis buvo panašus į mano, jo sudėjimas atrodė lieknas ir mane labiausiai gąsdinantis dalykas jame - jo akys. Jos buvo juodos, kaip tamsi bedugnė, o vietoj vyzdžio balti kryžiukai.
-Danieliau, aš laukiau tavęs. - Tarė jis švelnių vyriškų balsų.
-Iš kur tu žinai mano vardą? Ir kas per frazė „aš laukiau tavęs“? - Paklausiau drebančių balsų.
- Aš Eidanas. Žinau tavo varda todel, kad norių tave apsaugoti nuo Sofijos.
Spoksojau į jį ir nežinojau ką pasakyti.
- Eik su manimi, nes Sofija tavęs ieško.
- O kam aš jai reikalingas? - Paklausiau kiek sutrikęs.
- Ji nori nužudyti tave ir paimti tavo siela.
- O kam jai mano siela?
- Ji nori tavo sielos todėl, kad joje slypi didelė galia. Jeigu tu eisi su manimi aš tau padėsiu ją atskleisti. - Jis kriptelėjo galva norėdamas pasakyti, kad eičiau. Aš pradėjau eiti iš paskos vistiek neturėjau didelio pasirinkimo. Tačiau, gal aš ir vėl sapnuoju? Buvau labai pasimetęs. Po ilgo kelio priėjome didelę ola su urvu. Atrodė kraupiai, tačiau viduje olos architektūra buvo tiesiog nepakartojama.
- Danieliau pasitrauk nuo jo! - suriko girdėtas balsas. Aš atsisukau tai buvo Sofija. - Nepasitikėk juo, jam reikalinga tik tavo siela.
- Ne. Čia tau reikalinga mano sielą. Eidanas man viska papasakojo.
- Danieliau tiesiog eik su manimi iš čia. - Prašė Sofija.
Pažiūrėjau į Eidana, jis tik stovėjo ir šypsojosi.
- Padarykime lengviau - tarė jis. - Tegul Danielius pats pasirenka.
Kuri laiką stovėjau ir nežinojau ką daryti, bet tada priėjau prie Eidano.
- Kvaily! Tu nežinai ką tu darai! - Rėkė Sofija.
- Sofija, jis juk pats pasirinko gali jau eiti iš čia. - Eidanas tarė. Sofija pažiūrėjo į mane ir išėjo. Dabar ėmiau abejoti ar teisingai padariau. Nuleidau galva.
- Danieliau - Tarė Eidanas. Aš pakėliau galva ir pažiūrėjau į jį. - tu  padarei didžiausia klaida savo gyvenime. Jis man trenkė į pilvą ir tada į veidą aš atsitrenkiau į sieną ir vos gaudydamas kvapą bandžiau atsistoti. Jis paėmė savo juodą, su baltu viduriu, kristalo formos pakabuti ir suspaudė jį tarp delnų, jo delnai keistai sušvito ir jis išsitraukė kardą. Jo kardas siekė žemę. Pradžioje jis išsišakoją į dvi puses o tada tampa vienų. Lėtai tempdamas tą dideli kardą palei žemę, jis žingsniavo prie manęs. Aš atsistojau.
- Mm? Nori kautis? O gal tiesiog pasiduok? - Pasakė jis pašiepiu balsų. Stovėjau ir negalėjau pajudėti iš vietos. Jis užsimojo kardų, aš užsimerkiau. Išgirdęs susidaužusiu kardų garsą atsimerkiau. Tai buvo Sofija, ji turėjo du kardus. Jie buvo kiek lenkti ir turėjo kelis skilimus, tačiau labai aštrus ir atrodė patvarus.
- Sofija, kodėl tu ji gelbėji? Jis juk pats pasirinko. - Tarė Eidanas.
- Mano užduotis apsaugoti jį nors ir savo gyvybės kainą.
Ką? Apie kokia užduoti ji kalbą? Galvojau sau. Jis atsitraukė nuo jos.
- Tada ši karta leisiu jums išeiti, bet kita kartą..
Jo kardas vėl tapo pakabuku. Sofijos kardai taip pat.
- Danieliau eik. - Ji liepė. Aš pradėjau eiti paskui ją. Dabar pas mane atsirado dar daugiau klausymų negu buvo. Kai išėjome iš olos aš jos paklausiau:
- Kur mes einam?
Sofija tylėjo.
- Ei atsakyk. Aš juk į tai įveltas, tai gal pasakysi?
Sofija tyli.
- Aš irgi mokų tylėti. - Tariau ir nutilau visam laikui kol priėjome didelius vartus už kurių nieko nebuvo tik juoduma.
- Eik. - tarė ji.
- O kas bus kai praeisiu?
- Tiesiog eik.
- Aš norių žinoti.
Ji pažiūrėjo į mane ir tada pastūmė. Aš atsidūriau toje pačioje gatvėje kur viskas prasidėjo, pažiūrėjau į laikrodi. Buvo tik pirma nakties. Nejaugi viskas truko taip trumpai? Atrodė, kad tęsiasi bent jau kelias valandas. Sofija iššoko iš niekur. Aš kiek krūptelėjau.
- Na, gal dabar pasakysi kas visa tai buvo? - Paklausiau.
- Ne.
- Ką? Kodėl ne?
- Papasakosiu viska tada kai su mumis bus ir Aleksas. Jis irgi turi viska žinoti.
Atsidusau ir išsitraukiau cigarete. Jau norėjau ją prisidegti kai Sofija iš manęs ją paėmė.
- Jai tu nori parūkyti galėjai tiesiog manęs paprašyti. - Pasakiau jai ir atsisukau į ją.
- Aš nenoriu - Tarė ji ir perlaužė cigarete. - man tiesiog nepatinka cigarečių dūmų kvapas. - Ji apsisuko ir nuėjo. Keista Ta Sofija Ellis. Tačiau dabar keista nuojauta susijusi su ja dingo. Šyptelėjau ir išėjau namo.
2014-03-12 21:36
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 6 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2014-04-11 11:21
Lengvai
Ne ne ne, per daug klaidų, kad galėčiau perskaityti iki pabaigos.

1
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-03-21 00:16
St Sebastianas
Manau, jog dėl gramatikos daugelis net nebandys skaityti kitos dalies. Jei yra noro rašyti kita kalba pirmiausiai ją reikia išmokti iki tokio lygio, kad būtų galima rašyti bent be elementarių klaidų. Vėliau prasideda kūryba. Nepamenu kas yra pasakęs, kad turi kurti ta kalba, kuria galvoji.:) Kol negalvosi lietuviškai tol ir kurti lietuviškai nepavyks.

P.s. kartais praverčia:

http://translate.google.com/#en/lt/competition
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-03-19 14:10
Keksiukas
Gramatika lietuviu kalboje - mano silpnybe, todel sita as pati puikiai suprantu ;) Dauguma manga-ku paraso savo manga knygos pavidalu, kad butu lengviau susigauditi kur ir kaip piesti. Manga butu tikrai nepilna teksto tik siek tiek, ir rasyciau anglu arba japonu kalba, jos man kur kas geriau sekasi negu lietuviu. O del to, kad mazai veiksmo galima butu pataisyti, tarkim cia butu pirmas chapteris ir i viena voluma ju galima ideti kiek nori, tik svarbu, kad ne per daug, todel galima i ta pacia mangos knygute ideti 2 chapterius, antrame butu daugiau veiksmo ir paaiskinimu. Tikrai esu pakankamai issimokslinus apie manga ir anime, tiesiog, patarkite ka pakeisti, pavadinimas tikrai keisis nes jis buvo sugalvotos eksprontu, kazka juk reikejo parasyti. Patarkite ka pakeisti, nes greitu metu pradesiu piesti pirma knygute ir ja bandysiu nesti i, nezinau kaip lietuviskai, competition, zmogus laimejas pirma vieta gaus proga apublikuoti pirma mangos knyga ir jai ji bus gana populiari galima bus bandyti eiti toliau!
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-03-13 17:01
Meškiukas
Tai čia viskas aišku - gi manga dar ir atvirkščiai skaitoma. Jūs pabandykit nuo galo viską perskaityti.
Matau vieną esminę problemą - nesusikalbėjimas. Tokie keleri nedideli pvz.: jei žmogus mato parašyta "fantastika", to ir tikisi, o ne kulinarijos knygos, jei autoriaus nickas "Kruvinoji Nakties Ledi", reiškias lauki istorijos apie vampyrus (minimum), jei trys žvejai stovi alkoholio parduotuvėj ir klausia "Kiek?", tai pardavėjas turi paduoti tikrai ne sliekus. Taip ir čia - pvz. aš tikėjausi to smagaus ir labai labai labai įdomaus manga žanro - hentai. Na suprantat - aštunkojai, kurie daro TAI ir žmonės, kurie daro velniai žino ką.
Autorei vertėjo pirma išsiaiškinti išvis kas yra manga, o po to pasikartoti elementariausias gramatikos ir skyrybos taisykles. O tada sėsti ir rašyti. O ne pasivaikščioti rudais tuneliais ir numesti. Įžanga man net kažkuo priminė tas nuotraukas "Ai, čia mane draugai pričiupo".
Tokių dalykų čia esanti auditorija nevirškina.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-03-13 01:27
St Sebastianas
Norėjau išbandyti savo jėgas bandant sukurti naują Google vertimą. Todėl pamaniau, kad įšrąsių ir savo grąmątįka. Nekomentuokite, nes tai komentaras.

-----------------------------------

Ėjau tamsia, skaisčių lempų nušviesta gatve. Atrodė, kad ji begalinė. Kai jau vos bepavilkau kojas man į galvą trenkė mintis: "Gal aš vėl einu žiedinėje sankryžoje?" Mano mintį patvirtino pro šalį pralėkęs troleibuso su aštuoniais keleiviais siluetą turintis objektas. Ausis pasiekė keista vis stiprėjanti melodija: "Pyyyyyyyyy..." Pajutau kaip žemė juda. Kai užpakaliu pajutau anteną esančią ant automobilio siluetą turinčio objekto viršaus aš pabudau.

Nustojęs žviegti išsitraukiau anteną iš tos vietos, kur nugara netenka savo pavadinimo. Sapnas atrodė toks tikroviškas. Pastebėjęs, kad jau beveik aštuonios valandos ir galiu pavėluoti į paskaitą nulėkiau į dušą. Jame buvo veidrodis, todėl nusprendžiau, kad reikia save nufotkyti, su antena rankoje aš turėčiau atrodyti labai kietai. Išsitraukęs telefoną ėmiau visaip pozuoti ir pridariau. Nuotraukų irgi.

Iš nuotraukų į mane žvelgė vidutinio liesumo ilgaplaukis rūpintojėlis. Galva su kiek trumpesniais nei visiškai nuskustais plaukais. Akys keistos, net jei nekreipsime dėmesio, jog jos žiūrėjo skirtingomis kryptimis: aplink vieną buvo mėlynas, o apie kitą - įvairiaspalvis ratilas. Vienoje ausyje turėjau sidabro spalvos industrialą, kitoje - aukso spalvos žiedą, speneliuose vario spalvos elektrodus, bamboje rožinį meškutį, o užpakalyje rudą tunelį. Bet buvo vienas žmogus, kuris į visą tai nekreipė dėmesio. Aleksas. Jis turėjo sikspaką, kaip pats vadindavo - šešias viena ant kitos gulančias lašinių klostes. Kairėja ausis buvo su dviem auskarais. Dėl nežinomos genetinės ligos dešinė ausis darėsi vis panašesnė į kairę ir slinko į atitinkamą pusę. Šiuo metu ji buvo kaktos viduryje.

-Hooooyyyyyyyjooomajobleeeeeeeeeeeeee, - suriko Aleksas, - koks (cenzūruotas žodis, skirtas nepagarbiai pavadinti homoseksualams) tarpduryje padėjo pelėkautus?
- Čia tau už tai, kad manęs nepažadinai anksčiau!
- Kai paskutinį kartą tave žadinau, netekau daug gražių veidų.

Prisiminiau tą kartą, kai pagautas įsiūčio priepuolio suniokojau jo veidaknygę: albumą, kuriame jis saugojo savo aukų veidus. Regis užmiršau paminėti, kad jo charakteris buvo kiek keistas.

- Bet kokiu atveju, jei dėstytojas klaus, pasakysi, kad nėjau į tualetą.
- Blin, tai vėl į dušą privarei? Gali neatsakyti, užuodžiu pats.

Pavydėtinas draugas.

Nulėkęs į paskaitą įsitaisiau šalia kambarioko. Dėstytojas visada didžiavosi savo milžinišku intelektu (IQ45), todėl kalbėjo sunkiai suvokiamomis frazėmis:

- Kaip jau minėjau, pas mus lankosi nuolatinis svečias, kuris čia yra pirmą kartą ir papasakos šį tą įdomaus.

Pro duris įėjo 23-25=-2 metų mergina. Nuo tokio vaizdo man pradėjo suktis galva. Dar spėjau pamatyti kaip Aleksas pačiupęs už ausų bando sulaikyti mano galvos sukimąsi ir netekau sąmonės.

Atsigavau universiteto medicinos fakulteto patalogo anatomijos laboratorijoje. Operacinis stalas buvo itin nepatogus. Dar ir dėstytojas kažką aiškinantis apie tiesiosios žarnos zondavimą trikdė ramybę. Pamatęs, kad krutu prie manęs prilėkė Aleksas ir padavė voką.

- Kas čia? - pasiteiravau.
- Vokas.
- O kas viduje?
- Oras ir popieriaus lapas. Daugiausiai popieriaus lapas.
- O kas ant popieriaus lapo?
- Spausdintuvo dažai ir šiek tiek rašalo.
- O kodėl ant lapo dažai ir rašalas?
- Nes ant lapo parašytos raidės.
- Kodėl parašytos raidės?
- Tam, kad iš jų susidėtų žodžiai.
- O kas gaunasi iš žodžių?
- Iš žodžių susideda sakiniai.
- Užknisot! - subaubė dėstytojas, - eikit lauk iš kabineto! Durys priešais - auditorija analfabetams, ten gal net dėstytojas jums perskaitys laišką!

Supykęs ant dėstytojo išėjau lauk iš universiteto. Na ir kas, kad nemoku nei rašyti, nei skaityti. Bet aš galiu suskaičiuoti iki dvidešimt vieno! Nusprendžiau, kad reikia užsirūkyti. Išsitraukiau keistoką cigaretę, kurią man padovanojo kažkoks labai linksmas vyrukas. Prisidegiau, kelis kartus giliai užtraukiau...

Staiga atsidūriau miške. Dėl aplink tvyrančio rūko nieko nesimatė toliau nei per metrą. Kad esu girioje lengvai supratau, nes šalia manęs buvo medis. Iš kažkur atsklido balsai, kalbantys apie kažkokį prakeiktą narkomaną, kuris prirūkė visą oranžeriją. Nusprendžiau, kad man reikia iš čia sprukti. Užsimerkiau ir klykdamas puoliau pirmyn. Kartais atsitrenkdavau į kažkokias kliūtis, tačiau nesustojau. Kai pagaliau išdrįsau atsimerkti buvau keistoje gatvėje. Pasijutau kaip sapne.

Ėjau tamsia, skaisčių lempų nušviesta gatve. Atrodė, kad ji begalinė. Kai jau vos bepavilkau kojas man į galvą trenkė mintis: "Gal aš vėl einu žiedinėje sankryžoje?" Mano mintį patvirtino pro šalį pralėkęs troleibuso su aštuoniais keleiviais siluetą turintis objektas. Ausis pasiekė keista vis stiprėjanti melodija: "Pyyyyyyyyy..." Pajutau kaip žemė juda. Kai užpakaliu pajutau anteną esančią ant automobilio siluetą turinčio objekto viršaus aš pabudau.

-----------------------------------

Autorei pirmiausiai reikėtų išmokti rašyti. Elementariai. Be klaidų. Tuomet jau galbūt pavyktų ir kažkokią mintį išgimdyti.

P.S. Kuolą gavai ne dėl to, kad kūrinys tragiškas, o todėl, kad man atsibodo klausyti žmonos pastabų apie ne vietoje sudėtas nosines ir trūkstamas nosines tose vietose, kuriose jos turėtų būti. Ir dar už tai, kad st.Sebastianas jaunesnysis tris kartus buvo pažadintas, kai jo tėvai garsiai juokėsi iš nesąmonių esančių tekste.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-03-12 23:30
Nuar
Čia tikrai ne manga. Net arti nepastatysi. Vakarietiškas "multikas". Labai blogos kokybės. Tiek manga, tiek "multikas" yra labai apriboti laike savo serijos (knygos dalies) apimties, todėl jau nuo pat pat pirmos scenos stengiamasi parodyti kuo daugiau veiksmo. O čia jo nėra apskritai. Beje, manga ne rašoma, ji piešiama. Tai, mūsų terminologijoje, komiksas. Žodinis kūrinys turi kitą terminą. Rytuose - rainobe (ranobe), vakaruose -„Light Novel“. Tokio darbo pagrindą sudaro piešinių ir rašytinio teksto tam tikras balansas, kada piešinių yra mažiau, nei žodžių. Jei nėra žinomos šios elementarios tiesos, apie kokį darbą, kopijuojant japonų kūrybos stilių, iš viso galima kalbėti.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą