Rašyk
Eilės (78091)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 10 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







1 skyrius

Vos išbėgus iš miško pamačiau jį¬ – saulėtekis paplūdimyje. Nors paplūdimys netikras, tai tik ežeras su smėlio pakrante. Jis man vis vien primena jūra. Tą nesibaigiančią vandens karalystę, kuri atrodo įtraukia tave ir neša į neaprėpiamas platybes.  Šiuo vaizdu galėčiau gėrėtis visą gyvenimą. Mano mintis nutraukia, tas kasdieninis vaizdas -  namai. Mama jau pabudusi. Ji jau džiauna drabužius.
- Labas rytas, - mama, kaip visada geros nuotaikos, - vėl bėgioji?
- Labas, kaip visada.
- Nusiprausk, nes reikia nueiti į parduotuvę, nes aš jau turiu bėgti į darbą.
- Gerai, sąrašas ant šaldytuvo? – mama turi keistą įprotį visus reikiamus produktus susirašyti ant lapelio, ji vis dar nepripranta prie mobilių sąrašų.
- Kaip visada, pinigai ant stalo.
- Gal galiu nusipirkti suknelę? Juk penktadienį su Liusė einame į paskutinę šios vasaros diskoteką?
- Būtinai, - šypteli mama.
Paskutinė vasaros diskoteka reiškia, kad netrukus vėl į mokyklą. Ta mintis mane varo iš proto. Šie metai  vidurinėj man paskutinieji. Tik pagalvojus, kad man reiks išvykti, kažkur be šeimos, be draugų, varo mane į neviltį. Tas sunkus pasirinkimo momentas. Ant kortos visas tavo gyvenimas, vienas laiškas tavo pašte gali paversti tavo gyvenimą nuostabiu arba sužlugdyti tavo ateitį. Todėl rinktis yra labai sunku. Nors aš turiu apsvarsčiusi kelias galimybes. Tai pasirinkimo lengvesniu nedaro. 
Pravėrus duris mane pasitinka mano didžioji gyvenimo meilė – Geiša. Nieko blogo nepagalvokit. Tai auksaplaukė labradorė. Nors ji čia dar tik nuo mano gimtadienio, bet ji jau pavergė mano širdį. Geišą man padovanojo Liusė. Ji sakė, kad ši gražuolė bus priežastis, dėl kurios aš lauksiu kiekvienos kelionės mano studijų metu. Manau ji neklydo. Nors dar liko visi metai, tačiau jau neabejoju, kad lėksiu atgal tik dėl jos. Na aišku pasiilgsiu ir tėvų, bent dabar taip manau. Be tėvų, Geišos ir Liusės man nebus gaila daugiau nieko palikti. Nieko negaliu pasakyti kaimas man patinka, bet man čia jau pradėjo trukti oro. Noru patirti kažką naujo, nes ši rutina tęsiasi jau septyniolika metų. Aš nori pati pradėti gyvenimą, kai kiekvieno mano žingsnio nestebi mano mama iš kampo. Noriu įrodyti jai, kad galiu pati puikiai tvarkytis, be jos pagalbos ir  įsakinėjimų. Kad aš moku susitvarkyti, pati pasigaminti valgyti ir puikiai su viskuo tvarkytis.
Išlindusi iš dušo nuskubu į savo kambarį, nes dar besimaudydama išgirdau nerimstant mano facebook‘ą. Liusė vėl kviečia vakare pažiūrėti filmą. Kaip visada filmas bus apie vampyrus ar vilkolakius. Mus kaip ir visus užvaldė Twilight‘o manija. Kartais juk kiekvienam norisi atitrūkti nuo realybės ir pasvajoti apie antgamtišką pasaulį. Nors visi žinome, kad nėra tokių būtybių, bet svajoti galima. Kartais ir aš noriu pabūti tokia kitokia, antgamtiška. Kai atrodo jog visas pasaulis tau po kojom, tu gali viską. Bet tai tik vaizduotė. Tokios būtybės neegzistuoja. Jos tik mūsų galvose, knygose ir filmuose.
2014-02-02 16:02
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 7 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-25 20:57
kondensofkė
siūlau paskaityt pelevino empire V take'ą apie vampyrus. o šiaip tik noriu tokį pastebėjimą iš berods kingo "dvikovos" - skaityt kūrinius juolab ilgus kūrinius parašytus esamuoju laiku sucks. nebent esi faulkneris. aš įtariu kad ir rašyti nekažką, bet iš patirties nepasakysiu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-23 13:09
Aurimaz
Kūrinys, net ir įkeltas dalimis, turi turėti tinkamas apimtis, tinkamą pradžią ir bent jau tinkamą intrigėlę toje dalyje.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-12 19:02
Galaxy
komentarus skaityti buvo verta ;DDD visgi skyrelis gyvas, veltui dūsavo, berods Feikas?, kad širdis rasyko sustojusi. Gyva ji gyva, va čia po šiuo "kūriniu", visame savo grožyje, jai tereikia šiek tiek peno ;) jei net šventasis apsireiškė, padvelkė gerų permainų vėjais ;)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-09 22:38
neparašė, o kas slėpėsi po šaldytuvu
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-04 11:09
Fake_writer
Tai nelaimė, tai bėda, kokia didelė klaida... visas šitas raidžių kratinys, o ypač šuo vardu Geiša, nu ble kuo tas šuo nuskalto?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-03 10:47
jovaras
pabaiga nužūdė galutinai. vampyrai, vilkolakiai užkniso juodai.pradžia nieko nepasako apie kūrinį, nes jis per trumpas. tik epizodas ir tiek. 1
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-03 09:57
Dvasių Vedlė
Jei jau atvirai tekste pripažįstama seilėtekio manija, nuo to jis netampa geresnis už tuos, kur to nepadaroma...

Pamirškit seilėtekį! Geriau jau grįžkit į laikus, kai svajonių vyrais būdavo užjurio karalysčių princai. Vis būtų įdomiau :/
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-03 03:37
omnia
... ir tie vampyrai jau čia (įskaitant mane - keturi).

Šnekoriaus patarimas („metelius kitus rašyti stalčiui ir turtinti savo kalbą bei loginį mąstymą“) kiek ankstyvas. Patarčiau daugiau skaityti (ir ne filmus).
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-02 21:32
Meškiukas
Pagaliau normalus kūrinys apie vampyrus (juk jie bus?), tuos bjaurius nevidonus, dažniausiai moteriškos lyties, geriančius nėščiųjų ir naujagimių kraują, kuriuos galima nužudyt tik nukirstą galvą įkišus tarp kojų ir taip užkasus. Niam niam...
Žinai, kas nubaido potencialų skaitytoją? Pavadinimas. Man, turinčiam šiokią tokią gyvenimišką patirtį, ji asocijuosi su Tinto Brasu. O ten tikrai nieko gero. Patikėk.
Bet kuris čia esantis fantastas sugebės parašyti ilgesnį nei tavo kūrinys komentarą. Pagalvok apie tai.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-02 17:55
Šnekorius
Aš būsiu kategoriškesnis. JUms dar labai toli iki to minimum, kad galėtumėte ką nors publikuoti. Patarčiau metelius kitus rašyti stalčiui ir turtinti savo kalbą bei lpginį mąstymą. Ką reiškia ji džiauna drabužius? gal džiausto?. O kur jie sušlapo, kur priežastis? "... produktus susirašo ant lapelio..." argi taip būna. Gal sudaro trūkstamų produktų sąrašą? Daugiau ir nesiplėtosiu, nes esmę pasakė St. Sebastianas. Na, negaliu daugiau kaip kuolą nors tu ką.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-02 16:34
St Sebastianas
Aš nori pradėti rašyti komentarą! Bet aš neleisti rašyti komentarą! Jausti kaip prasidėti asmenybės susidvejinimas, kai pradėti skaityti kūrinys! Gerai, kad nesusiseptyninimas kaip būna kai kuriuose filmuose. Bet vienaip ar kitaip tai mūsų galvose, knygose ir filmuose.

Teneįsižeidžia autorė, tačiau aptikęs sakinį "Aš nori pati pradėti gyvenimą" prisiminiau golemą iš Žiedų valdovo, ypač atsižvelgiant į tai, kas parašyta prieš tai. Personažai turėtų būti nuoseklūs. Jei prieš kelis sakinius jie dūsauja kaip baisu bus palikti gimtąjį kaimą, mamą, šunelę Geišą, karvutę Kurtizanę ir avinėlį Alfonsą, o vėliau staiga užsimano laisvės, išmontuoti kameras duše, pabėgti į dydelį miestą, susirasti turtingą vapyrą... Na, pripažinkim, prieš akis iškyla vienas žinomiausių personažų turinčių asmenybės sutrikimų.

Tekstukas yra per mažas, kad jį būtų galima vadinti kūriniu. Informacijos yra per mažai, kad sudomintų. Na, taip asmenybės susidvejinimas kiek netipinis pradedančiųjų sprendimas, bet nemanau, kad autorė sugebės šį privalumą ištempti iki kūrinio pabaigos. Pripažinsiu, kad abejoju ar autorė sugebės ištempti iki antros dalies.

Rekomenduočiau pradėti kūrybą nuo trumpų kūrinių. Ilgų vis tiek nebaigsite, o trumpuose bent matysis ar tobulėjate ar užstrigote vietoje.

Fantastikos skyrelyje yra labai rizikinga naudoti tokius žodžius kaip vampyras, tvailaitas (lietuviškai seilėtekis). Branduoliniai komentarų užtaisai jau pradedami taikyti į šį kūrinėlį.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą