Rašyk
Eilės (78145)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 13 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Atsikėliau šyryt susinervavęs. Visą naktį miegojau ir nėjo užmigti, ai galvoju, velns nematė, padarysiu čierką.
Nubėgau staigiai prie jūros, susiradau gražesnį butelį, parsinešęs namo dulkių sirbliu nusiurbiau kamštį ir iš butelio išlindo džinas. Ir kad užriaumos kaip nuo grandinės atitrūkęs ožys-Sakyk trys norus šeimininke.
Čierkos jau daryti nebnorėjau, o ir žinojau kad padarius čierką, tryjų norų nebeušteks. Tada nieko ilgai negalvodamas anam pareiškiau, -padaryk kad Lietuva būtu laisva, visada būtu vasara, ryts mets ir amžinai pilnas šaldytuvas.
Džinas išsirovė iš barzdos trys plaukus, arabiškai nusikeikė ir tarė-klausyk kaimietį, sakiau trys norus, o tu pasakei keturis, šaldytuvą pasiemu su savim.
Palauk, -puoliau į paniką, -šaldytuvo neliesk, nebebus man gyvenimo, pasimk geriau Lietuvą.
Trach tibidoch tibidoch, džinas suplėšęs savo išrautus bazdos plaukus išpyldė mano trys norus ir pasigriebęs Lietuvą išskrido su visais susisukusiais pas manęs lizdą paukščiais. Dar čierka po to kažkur dingo, svetimų nebuvo, nieks negalėjo paimti, bet faktas.
Taigi išeinu į lauką pasitikrinti. Viskas geriau nei Rijodežaneire. Šalikelėse žydi palmės ir baobabai, pulkais sraido margaspalviai kolibriai, paupūgos Aros gatvėse  pasakoja viena kitai anekdotus, Darbėnų pusėje rūksta ugnikalnis, saulutė užstrigusi horizonte gaiviai kepina. Nuėjau į pležą, pulkai banglentininkų gaudo milžiniškas bangas, milijonai merginų su mini bikiniais laksto be bikinių, gelbėtojai raudoni raudoni, motociklais žuvėdras vaiko. Vo bana pagalvojau, tai bent gyvenimėlis, bet nepatikėjau kad nebėr Lietuvos. Banglentininkai su merginomis tai lietuviškai šneka, gelbėtojai nors ir žemaičiuoja, bet jug ir žemaičių Lietuvoj pasitaikydavo. Mašinos su lt numeriais, viena kita su norvegiškais, nu kaip visada. Per radija Lietus groja, danguje vieversėlis. Tas pats, iš žvaigždžių duetų. Apsigavo džinas, ne kitaip. Bet džinai niekada neapsigauna, kažkokia kiaulė vis dėl to čia pakišta. Gal Lanzbergį paėmė vergovėn ir nusigabeno pas saves į Arabijos smėlynus, gal nuplėšė nuo Gedemino kalno alaus bačką, ar žodžius ištrynė iš tautinės giėsmės, bet jug viėversėlis danguje gieda be klaidų. Zagadka vėka. Bet giliau pakapsčius, čierka tai dingo. O iš kur užsieniečiui, basurmanų džinui žinoti kas ta Lietuva, pasiemė čierką, pamanė kad čia Lietuva ir išrūko patenkints, kad didelės mantos nereikia su savim tampytis.
2014-01-16 11:41
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 6 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2014-01-16 18:47
TomKomPotas
Šyptelėjau. Bet už "visą naktį miegojau ir nėjo užmigti" negaliu parašyti daugiau nei 2
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą