Rašyk
Eilės (78091)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 14 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Jūs nubundate. Dar anksti. Šviesos mažai. Žibančios žadintuvo rodyklės suformuoja I raidę. Jūs galite dar valandą pamiegoti. Pasirinkite. Užsimerkiate ir bandote užsnūsti. Keliatės ir einate ruošti kavos. Šalia lovoje sujuda kitas asmuo. Jis arba ji. Pasirinkite. Kvėpavimas lygus ir ramus. Ar pažadinsite? Tiesiate ranką, švelniai perbraukiat plaukus. Nenubunda. Lai dar pamiega. Pradeda lyti. Ruduo. Jūs norite užsirūkyti, bet prižadėjote sau, kad mesit. Staigiai nutraukti nepatarė gydytojas, todėl pasirinkote mažinti palengva. Bet daktaro Romo čia nėra. Jis nemato, kaip jūs atidarote virtuvės spintelės stalčių, išsitraukiate cigaretes ir užsirūkote. Ar ne? O gal esate tvirtesnės valios? Tuomet stalčius lieka uždarytas, o brūkštelėtas degtukas įžiebia viryklės liepsną. Po šešių vienuolika. Laikrodis niekur neskuba. Prieš savaitę jam pakeitėte bateriją ir dabar vargšelis mėgaujasi kiekviena sekunde, kurioje telpa ištisi gyvenimai. Bet tik ne jūsiškis. Jis nutįsęs per daugybę sekundžių, minučių ir valandų, trypia tuos milijonus kitų realybių ir yra trypiamas jų. Kokia beprotiška gyvenimų sueitis. Ne iš meilės ir ne per prievartą. Užkaukia virdulys. Dvidešimt po šešių. Dar yra laiko. Jūs manote, kad visas pasaulio laikas suki6tas minkšto, mamos dovanoto chalato kišenėn ir galėsite bet kada išsiimti tiek, kiek bus reikalinga. Todėl kavą geriate lėtai. Pamažu vejate šitą siūlą, ant kurio nieko nepakabinsi - nes jis per silpnas, kad išlaikytų gimusio vaiko verksmą; verksmą vaiko, laidojančio po langu rasto paukščio lavoną. Iki septintos valandos lieka dar dvidešimt minučių. Ką ketinate per jas nuveikti? Galite klausyti radijo. Ten skamba ta kvaila daina, žavinti pusę pasaulio, bet tik ne jus. Nes jūs mokate pasirinkti. Verčiau įsijungsite savo telefoną ir klausysite dainos, kuri žavi kitą pusę pasaulio. O gal pažiūrėkite televizorių. Ten dar nesibaigė rytmečio žinios. Apie sudegusius, pasikorusius, išprievartautus, apgautus. Vėliau gal kalbės apie kultūrą ir rūkančias beždžiones. Be penkiolikos septynios. Jūs visai nebeturite ką veikti, todėl masturbuojatės tualete. Seksas su mylimu žmogumi jau seniai nebetenkina. Dabar galvojate apie nemylimą, bet geidžiamą. Jo atvaizdą išstumia kitas, kitas, kitas ir dar kitas. Daugybė kūnų susilieja į vieną ir gimsta tobulas paveikslas. Gal taip atrodytų visagalė dievybė.. Jūs negalite baigti, nes trūkteli durys. Išeinate ir šypsotės žmogui, nei kiek nepanašiam į ką tik regėtąjį. Jūs rengiatės eiti į darbą, kurio negalite pakęsti, šypsotis žmonėms, kuriuos norėtumėte pasmaugti ir gauti pinigus, už kuriuos visa atliekate taip nuoširdžiai ir nepriekaištingai, kad akimirkai net apima džiaugsmas. 6 valandos 59 minutės. Jūs nesulauksite septintos valandos. Tai paskutinė jūsų gyvenimo minutė. Tokia pati, kaip daugybė kitų tokių paskutinių. Tik jūs negalite tuo patikėti ir nervingai naršote mamos dovanoto chalato kišenėse. O gal rasite dar vieną.
2013-09-22 02:17
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 5 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2013-12-15 11:44
Žolininkas
Po kiek laiko grįžau prie teksto šito ir galiu pasakyti, kad Maironio pirštas gali užsilenkti ir su visais kitais keturiais pirštais lįsti į kokią nelabai maironišką kišenę. Liko nesupratęs žaidimo visiškai, beje, Gija irgi. Chalatas turi būti ten, kur yra. O ir žodžiai visi mane tenkina. Rašei, tamsta, kad rašytum. Šluotos nereikia. Tikrai. Tikrai. Nereikia. Oi, ar tik ir vėl ne per daug žodžių? Ar ne? Per daug?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-28 00:21
Gija_
Tas Vidurinis pirštas labai teisus - per daug bereikalingo žodžiavimosi. Dar pasirinkta tema - tarsi iš neturėjimo kas veikt. Yra keletas neblogų minčių užuomazgų ir nuotaika juntama, bet stipriai kažko trūksta. Ką žinau, atsainokai kažkaip. Man rods, tingėjo žaisti Žolininkas.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-24 21:50
ViduRinis Maironio pirštas
Per daug žodžių, reiktų iššluoti. Nors turbūt žmonių smegenims prieš atsikeliant arba prieš numirštant daug pasirinkimų ir sprendimų tenka. Ankstesnių 'žaidimų' neskaičiau, žaidžiu pirmą kartą, tad gal tas perteklius sakinių - bendras ciklo bruožas. Šiaip ar taip, pravalius galima ir iš "šiukšlių dėžės" sektoriaus pereiti į kokią prašmatnesnę skiltį. Chalatas geras, nenuvalkiotas įvaizdis (išskyrus Playboy), tik tas, kad jis ir vidury ir gale teksto pasirodo. Jei paliekam vidury, tada gale reik kito. Geriausia būtų išimt vidurinį, taip sustiprinant pabaigos efektą.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-23 01:44
cellardoor
milijonas pliusų. skaitau save ateity gal būt. man tai tobula realybės išraiška
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-22 19:43
bibliotekininkė
Masturbacija, chi:)) Taikliai apie kasdienybės beprasmiškumą.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą