Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 14 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







NESENEKA ===
Mielas drauge, laikas būtų atiduoti duoklę Dievams, už mums suteiktas dovanas. Tai šian dien gera proga padiskutuoti apie tai.  O būtent-apie ŽODĮ. Kuris, kaip žinia, pirmiausia buvo pas Dievą.  Jis, kurdamas šį pasaulį tarė-TEBŪNIE ir tai įvyko...
NELIUCILIJUS___
Hm? Va čia ir klausimas. Kokia kalba tas žodis buvo ištartas? Gal kaip Čiurlionis sakė-STAN SIE, arba „The Beattles“ dainavo-LET IT BEE?
.... Geras klausimas, net labai geras, nes į jį nėra aiškaus atsakymo. Apie tai galime tik pasamprotauti, pasitelkę savo smegenų žievės ribotas galimybes ir panaršant prisiminimus tai, kas dar glūdi po laiko klodais, it nuskendę laivai, ten kur laikas sustojęs. Ką mes ir bandysime  padaryti.
___Bet kodėl mes tam turime skirti tiek  dėmesio? Juk dabar tai jokio skirtumo?
===Skirtumas yra ir esminis.
Tu esi tas liudininkas, neskaitant metraštininko. Jeigu ankščiau tavęs nepastebėjau poezijos knygų gimdyme, tai dabar-priešingai. Tu esi ir dalyvis ir padalyvis gimdantis ir stebintis šio filosofinio, ar metafizinio prozos veikalo, pavadinkime-knyga, užgimimą.
___Jeigu taip kaip sakai, turėtume ne kažką vis kartoti, o kalbėti savo kalba, galbūt nauja kalba, nes viskas jau buvo pasakyta kažkada. Bet taip nėra. Mes beriame tuos pačius žodžius kaip ir visi...
Tik tų išmąstymų, kombinacijų žymiau daugiau nei šachmatų lentoje. Bet ir ten jau veik viskas, beveik viskas išmastyta ir suklasifikuota. Žinomi visi enšpiliai, kindermatai, sicilietiškos gvynybos ir...
//Čia dalyvis, padalyvis ir pusdalyvis giliai susimasto: //

___Nu bardzo pshyjemna kompany: pan ksionz, pan pshebui, thcy kurwy i ja.
oczywiscie to jest bardzo honorowe obyvatelstvo, jestemy bardzo tytułowym honorowe ...
Co to ja, co to kamzelka moja. Chyba nie tak miało być?


===Ну я  бы конечно так категорично не сказал бы  а иначе.
Amigo, don`t loose direction.
Tai grįžkime prie pamatų apmatų.


___Beriame daug, o naujų žodžių kaip ir nėra. Na ne visai nėra. Prisimenu tavo pagimdytą naujadarą, kurį jau naudoja ir kiti autoriai ir ji giria savo straipsniuose, tik autorystę priskiria ne tau, o liaudžiai.
===Žinau apie ką kalbi, mano poezijoje pavartotas žodis –TOLERASTAS pasisėjo. Bet tai veik ir viskas.
___Na, yra ir daugiau jų, nesikuklink.  Dar prisimenu tave kaip palyginimų mėgėją ir prieš kelis dešimtmečius paleistą tavo sparnuotą palyginimą, kuris taip pat tapęs-liaudies.
===Primink.
___Nelabai cenzūriškas, bet vaizdingas. Dar tada buvai jaunas ir gražus ir dirbai kažkokioje tai tarybinėje kloakoje, pagal paskyrimą, baigęs to meto aukščiausius mokslus.
===O, taip. Prisimenu tokią beviltišką situacija, kai _JAUTIESI IT Š... EKETĖJ. NEI PASKĘSTI, NEI IŠPLAUKTI...
Dabar po šitiekos metų daug atsirastų prieštaraujančių tokiai  mano autorystei, bet man pakanka to, kad aš tai žinau. O dviratininkai  ir kiti lai elgiasi kaip tinkami.
___Tik  nesusireikšmink, taip ir laikyk.
Tai ką mes dabar gimdome?
===Pats sakei, ogi lyg ir nieko naujo, nes viskas jau senų seniausiai buvo pasakyta ir  galbūt buvo  užrašyta. Bet tai ką mes darome, mums yra nauja. Ir minčių srautai, kurie liejasi iš mūsų galvų, primena mažus upelius, kurie virsta upėmis ir suteka į jūras. Kuriose kiti gali maudytis.
___Ir skęsti?:)
Tai kaip ten su tuo Žodžiu?  Don`t loose direction.
===Dievai sukūrė mus pagal savo paveikslą. Galimai mes ir kalbėjome jų kalba, kol Dievai nesugriovė Babelio bokšto, neišblaškė visų suokalbininkų po platų pasaulį ir nesumaišė kalbų, už mūsų norėjimą susilyginti su Jais, juos pasiekti padebesiuose. Taip aiškina pasakų knyga-Biblija.
Kyla teisėtas klausimas. Kuri iš šimtų kalbų esanti pamatinė? Nepabijosiu būti nepopuliarus, tai pasakysiu, kad būtent ši mūsų kalba ir yra pamatinė. Iš jos kilę visos, kartoju, visos kitos pasaulio kalbos.
___Na gal nereikia šitaip netolerastiškai nusišnekėti, sakau? Ką GLAVLITO ausys apie mus pagalvos?
===Pripažink. Patys svarbiausi pasaulio universitetai studijuoja ir dėsto šią kalbą, kuri yra raktas kitoms kalboms. Net tokioms kaip japonų, ar amerikos indėnų. Bet matau vargei  tuo patikėsi, nes...
___Cha, nejuokink voverių su tokiais pezalais. Norėjai pasakyti, kad Jablonskis išgyveno  nuo Atlantidos žlugimo laikų iki mūsų dienų? Bet dar prieš tai, bet galbūt ne dabar reikėtų mums išsiaiškinti-tai kas tie mūsų Dievai? Elohimai, Anunakiai, ar dar kokie trečiaakiai?
===Išliko tik šnekamoji kalba. O raštas tai liejosi runomis. Jablonskio nebuvo nė padujų. Ir kaip žemaičiai sako-jei ne tas jūsų jablūnskis su jarmulka, valstybinė kalba būtų žemaičių. Kaip paaiškinsi tokį dalyką, kad Amerikos kontinente, randami paminkliniai akmenys nuo daug ankstesnių nei Kolumbas laikų, nuo majų ir actekų civilizacijų, kuriuos gali perskaityti tik mokantis mūsų kalbą ir runų raštą? O ką tau sako iš Temzės ištrauktas labai senas kalavijas su užrašu runomis-TIKOKIT?  Beja, runos skaitomas ir iš kairės, ir dešinės, iš viršus, ar apačios.
___Joooo.... Čia gerai užlankstei. Bet sakyk, kodėl Dievai kitų rankomis visa tai sunaikino?
===Kaip sakiau, Babelis. Bet kad Jie sukūrė mus pagal savo paveikslą, dar nereiškia kad galime į juos lygiuotis.
___Jo, dar mums užmetė savo juodą Karmą, kad čia murgdytumėmės tuose pragaro ratuose ir nuleidinėtume kits kitam kraują.
===Nieko  nepadarysi. Šią gyvenimų mokyklą enhartai turi priimti kaip didžiausią dovaną, nes taip ir yra. Nepereisi į sekančią klasę, nebaigęs prieš tai buvusios.
Lik sveikas.
2013-02-02 13:08
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2013-02-02 21:16
vidinė tuštuma
Geras klausimas:>)))
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-02-02 18:37
Mute
Mes esame  vieninteliai kalbėtojai ir vieninteliai klausytojai pasaulyje..Dievo  žodis tapo žmogaus nuosavybe.Bet mes prisigalvojam,prisirenkam naujadarų,galvoju net Dievas tokiu nežinojo: DDD  Kai kurie naujadarai ( kuriuos pasakius ,reiktų plauti burną) gana greitai atkrenta ,ar prilimpa kaip erkės...

O tema tikrai verta diskusijos:)
Kokia kalba kalbėjo  Adomas su Ieva:D?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-02-02 14:32
gunta

Citata: Mielas drauge, laikas būtų atiduoti duoklę Dievams, už mums suteiktas dovanas. (kas taip nuspręndė?.. kad dievai suteikė dovanas, kad laukia duoklės, kad atėjo laikas?..)

kaip dievas kūrė pasaulį, kalba žmogus, tačiau žmogaus dar nebuvo, o dievas jau kūrė... na?.. Žodis atsirado pas Žmogų (dėl vienos priežasties, dėl užsiduoto klausimo) ir į užsiduotą klausimą atsakymas, atsirado atsakymas  - "Dievas": "kas? padarė žvaigždeles, kas pasėjo lelijas, kas gi ežerus pasėjo, kas pasėjo žmogelius, kas gyvena už kalnų, kas gyvena danguje, kas gyvena dausose, kas gyvena po žeme, ir kur mes eisime šįvakar kur mes būsime rytoj, kur mes būsim kai pasensim, kur po šimto metų būūūsim?..", tai gi, "Сночало был вопрос в мыслях: - Кто создал всё это?.. - а ответом было слово, в восторге от всего этого, произнесённое в слух, БОГ! - " bet todėl, kad atsakymas iš nuostabos praskambėjo garsiai "Dievas" - tai ir sako žmogus, kad pradžioje buvo žodis; tačiau pradžioje buvo klausimas, ir atsakymu buvo žodis -> "Dievas"... tai buvo pradžia, ir žmogus pradėjo jo ieškoti, (ieškojimas dievo - progresas iki pat šių dienų technologijų... Tik klausimus užsiduodantys padarai, gali ieškoti atsakymų eksperimentuodami, ir kurdami...) 
žmogus laukia duoklės, O dievas laukia?.. Nupaišei paveikslą ir išėjai, jame gyvena tavo nupaišyti personažai, aplinkybės, ir ką? jie tau skolingi?.. (bet Visata daugiau, nei paveikslas. - Dievas nelaukia gi duoklės, dievui žmogus nereikalingas, nei reikalingas... o Žmogui Dievas - reikalingas, štai jis jo ir ieško KAS? viską padarė, kam sutvėrė, kokia prasmė to? ir jei ne žmogus, nu tai Dievas - o kur jis yra?..
Ir davai kurti " koks jis, ir kaip jis kūrė", bet juk kad žinoti, tai turi būti dar iki jo, o iki dievo nebuvo net to IKI. Matai, Žmogų sutvėrė tokiomis smegenimis, kad jis geba klausimą užsiduoti, o tas gebėjimas - pasekmė, pasekmė savęs suvokimo egzistencijoje, ir egzistencijos suvokimo savyje. Tokiu padaru jį sutvėrė dievas, gal ne, bet juk kažkas sutvėrė... O kitos gyvybės formos gyvena su juo, jį išpildo, jo neieško, tačiau nesuvokia jo, savęs, tik gyvena su juo - Žmogus jo ieško. (mat tikisi, kad Dievas yra panašus į žmogų, tai ir sako "dievas sukūrė žmogų pagal savo paveikslą.")

nereikėjo pradėti rašyti nuo to, ko laukia dievai, ir kad atėjo laikas. supranti?..
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą