Rašyk
Eilės (78156)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 2 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Ar prisimeni tą baltą žiemos vakarą, kai iš dangaus lijo aukso žvaigždėmis? Tik aš, tu ir liepsna, neritmingai alsuojanti raudonų plytelių židinyje. Kažkur, nerūpestingoje pilnatvės orbitoje, anapus tuštybės skliautų, žemės ir dangaus vartų.

Tie keisti pokalbiai, skambantys dviejų nepažįstamų balsų fone, kur negroja fonogramos, o kasdienis triukšmas tampa pamirštas. Monologai, virstantys į artimus dialogus. Dialogai, įpareigojantys klausytis ir jausti, išgyventi, suprasti, prisiminti. Iš tavo lūpų sklinda gražiausi žodžiai, nuostabiausios prozos kūriniai, šiluma, kuri vagia mano nuodėmių užrašus.

Nepakeliamai lengvi žvilgsniai, kylantys iš pilkų dūmų rūko, sugriaunantys išankstinius įpročius ir nusistatymus, begėdiškai kviečiantys nusidėti. Tu elgiesi taip, lyg būtume susitikę per kvailą atsitiktinumą ar sutapimą, kai pirmuosius naktinius pasivaikščiojimus keičia švelnūs prisilietimai, šilti kaip vasarinio lietaus lašai, krentantys iš margaspalvių kosmoso aukštybių. Kai išsiskyrimo našta tampa didžiausiu tavo ir mano išbandymu.

Tai taip teisinga. Paklusti jėgoms, kurios alsuoja vėsa, tarsi ant žemės sugulusi ryto rasa. Jausti tai, ko neįmanoma apsakyti žodžiais ir garsais. Būti su tavim, kai gyvenimas ir vėl sustoja kitoje stotelėje. Bučiuoti tavo apnuogintus pečius ir pašnibždomis šnekėti mūsų sugalvota kalba. Įsiklausyti į garsus, sklindančius mūsų sapnų karalystėje. Laukti ryto, kai už lango gyvenimas nustoja egzistuoti.

Ir tikėtis, jog mums pakaks drąsos sulaukti rytojaus.
2012-12-08 12:38
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 8 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2012-12-28 12:36
Lengvai
tai parašykit ką nors naujo;]
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-12-20 18:24
PonasE
ne, man nesinori. ir man nesinori skaityti tuos pačius komentarus.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-12-20 17:40
Lengvai
jau kurs iš eilės lygiai toks pat tekstukas. negi jums nesinori sukurti pasaulį, apgyvendinti jame personažus su savitais chrakteriais, užvirti intrigą ir ją išspręsti ir pasakyti, kad vsi ilgai ir laimingai gyveno, a?

2
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-12-10 23:28
Ruteleee
Labai gražu, šilta, tyra ir taip pažįstama ;)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-12-09 20:02
PonasE
Miela Marquise, man labai smagu skaityti dar smagesnius komentarus. Rašau sau, rašau savo malonumui, rašau tai ką noriu rašyti ir tai, apie ką galvoju rašydamas. Kiekvieno skaitytojo asmeninis reikalas - suprasti, interpretuoti, reaguoti. Man patinka tokia monotonija, ji niekada nesibaigia, o visada tęsiasi. Tai ne užsispyrimas, tai - vidinio balso šneka išorėje. Nesistengiu niekam įtikti, nesistengiu keisti emocijų, žodžių, detalių - man tai artima, nuostabu ir šilta. Tiek iš mano pusės.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-12-09 19:54
Marquise
PonasE, niekaip nesuprantu Jūsų atkaklaus užsispyrimo nekeisti rašinių temos, struktūros, herojų, emocijų, detalių, žodžių.

Kartais "prasimuša" koks gražesnis sakinys ar žodžių junginys, tačiau jei Jūs rašote skaitytojui, tuomet reikėtų šiek tiek paįvairintį turinį, nes tokia monotonija galų gale nukautuos ir ištvermingiausius.

Jei Jūs rašote konkrečiam žmogui, tuomet tai tikrai žavu, tačiau palikite tai tarp judviejų.

II už monotoniją.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą