Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 1 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Teko lankytis Tokijo nacionaliniame gamtos ir mokslo muziejuje, matyti unikalų filmą, kurio formatą drįsčiau pavadinti 6D. Sukuriama tokia optinė iliuzija, kad žiūrovas tarsi skrieja skaidriame rutulyje tai aukščiau, tai žemiau virš žemės, laviruoja džiunglėse, kalnuose, miške, panyra į vandenyną. Jis gali žvalgytis aukštyn, žemyn, dairytis į šonus, iš arti stebėti ugnikalnio išsiveržimą, pačius įvairiausius augalus ir gyvūnus. Rutulys skrieja ir laiku: spėjama pabuvoti gilioje priešistorėje, trumpam įlįsti net į dinozauro vidų ir epochų žingsniais atkeliauti iki šių dienų.
Šią patirtį prisiminiau supratusi, kad norėčiau įkurti Geranorystės mokyklą. Tam, kad mums nuoširdžiai rūpėtų šalia esantis, kad būtume dėkingi prašantiems mūsų malonės, su džiaugsmu naudotumėmės kiekviena tarnystės proga.
Turime visas galimybes tobulėti: skaitome, stebime, kalbamės, kovojame, mylime – nuolat mokomės, bet... neišmokstame jaustis laimingais. Šalia mūsų nuolatiniame budėjimo režime tebegyvuoja nuoskaudos, nepasitenkinimas, nemeilė, kančia. Vieni daugiau, kiti mažiau, bet neabejotinai kiekvienas mes savo kelyje prisiliečiame prie gėrio: išminties, harmoningų santykių, dosnumo, supratingumo, atjautos. Bet mums to per maža... Mes kažkodėl nesugebam tų gautų gėrio grūdų savyje pasėti. Arba esame netinkama dirva –  perdžiovinta abejingumo, melo nualinta, sutrypta egoizmo.
Geranorystės mokykloje mus būtinai perlytų mūsų pačių neišsakytų nuoširdumo žodžių liūtys, laikinai apkurtintų išrėkti įžeidimai, supurtytų bevalystė. Lyg kojinę į kitą pusę išverstume egoizmą.
Į pamokas kviestų atsitokėjimo varpo dūžiai.
Mokykloje būtų skaidrus rutulys, panašus į aukščiau aprašytąjį, gebantis mus panardinti į tyriausių sielų gelmes, iškelti į šviesių asmenybių pasiektas dvasines aukštumas. Susikabinus rankomis, į mūsų sąmonę smelktųsi delnų linijų vingių priežastingumas. Vyktų pamokos akims, kad nustotume žvalgytis ir išmoktume tiesiog žvelgti. Prabangos klasėje pajustume dvasinį komfortą, nes čia mūsų lauktų tie, kurie geba atiduoti daugiau nei turi patys. Tie, kuriuose gerumas yra ne praeinantis aktas, o nesibaigianti gausa, jų pačių net nesuvokiama.
Į mokyklą kiekvienas eitume nešinas savo kryžiumi. Ir tik nuo mūsų pačių priklausytų, ar išeitume su tais pačiais kryžiais, ar su naščiais, ant kurių sūpuotųsi kibirai, sklidini širdies šilumos, tolerancijos, užuovėjų ir atokvėpių.
Jais, palikę mokyklą, nevaldomai dalintumėmės. Ir būtume atviri kaip žaliavėrės pavasario durys. Kaip pati gyvybė.
2012-11-30 14:47
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 3 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2012-12-06 23:09
Erla
Neblogai
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2012-12-04 12:46
bitezole
Su malonumu perskaičiau. Tik baisu, kad tos mintys kitą kartą nesugeba mūsų taip paliesti, kad staiga pasikeistume, darytumėmės geresni, dvasingesni, laimingesni, tarpusavyje susieti šiltais saulės siūlais, o ne kibiais pražūtingais kažkam vienatvės voratinkliais.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-12-03 12:43
sf
sf
Mieloji Audre,

Rašot apie prasmingus dalykus. Man patinka Jūsų mintys. O į tictac‘o komentarus prašom nekreipti jokio dėmesio. Pastebėjau, kad kai kurie žmonės nemoka nei skaityti, nei taisyklingai rašyti. O save dar drįsta kritikais vadinti. Paskaitykit mano kūrinio paskutinius komentarus (ir mano pirmą komentarą) ir viską suprasit.

Jūs tik rašykit, mieloji. Man visada bus malonu paskaityti Jūsų tekstus.

Nuoširdžiai
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-12-01 21:14
Mute
Einame kiekvienas su savo kryžiumi ant nugaros
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2012-11-30 18:06
tictac_it
nepavyko į kūrinėlį pažiūrėti 6D  ... akinių tokių nerasta :)  1
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą