Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 6 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Mąstau tarp darbo ir laisvės. Man darbas yra darbas, o laisvė, tai kai turi pinigų ir keliauji. Bet kaip keliaut jei neturėčiau pinigų, nes nedirbčiau? Reikia kurti savo verslą, tada viskas paprasčiau. O ir šiaip, kai visą dieną dirbu fabrike ir taip visą mėnesį, neturiu laiko pinigam uždirbti. Geriausiu atveju turiu galimybę uždirbti dar vieną nugaros išvarža. Jaučiu, kad kažkaip esu per silpnas pokyčiams. Noriu keliauti, pamatyti, pažinti.. bet sėdžiu fabrike ir jaučiuosi saugiai, nes žinau, jog pinigų turėsiu. Saugiai, bet labai užknisančiai saugiai, nes bijau rizikuot. Norėčiau nesijausti toks saugus. Bet jeigu keliausiu ir nesijausiu saugus, bus labai nemalonu. Įdomu, ar klajokliai, sumauti bomžai, jaudinasi dėl to? Ar jiems kažkas nemalonu? Ar jie jaučiasi nesaugūs?

Tadai, pietūs! – staiga sušunka mama.

Ateinu, ateinu – atsakau. Taip viduryje savo apmąstymų buvau nutrauktas savo motinos, kuri virtuvėje kepė labai neskanias ir dvokiančias kepenėles su grybais.

Nusileidau į pirmą aukšta, į virtuvę ir sakau: Žinai, mama, ir taip ir taip galvojau, skrendu aš į Afriką. Pasavanoriausiu aš ten, gal kokį darbą susirasiu, pasaulio pamatysiu, o gal pasiseks tai ir iš kokio bado mirsiu arba nušaus kas, bet.. bet kokiu atveju bus vis tiek įdomiau negu čia sedėt pas tave ant sprando, valgyt šitas nuostabias kepenėles su grybais ir dirbt tame fabrike.

Kad ir į mėnulį, o dabar valgyk – atsakė manoji mama.

Po savaitės palikau mamą verkiančia tarp durų, bevadinančia mane debilu. Ji nesitikėjo, jog prieš savaitę aš nemelavau, jog planuoju vykti į Afriką. Ir pagaliau tai įvyko. Prisiminiau mamos ašaras beeidamas link lėktuvo, tai mano širdį taip užspaudė, jog vos pats neapsižliumbiau kaip kokia boba. Netgi vienu metu buvau suabejojęs savo sprendimu. Užpuolė kažkoks kaltės jausmas, lyg būčiau kažką nužudęs. Kelionę planuoti yra labai smagu, bet kai reikia joje dalyvauti.. kažkas pasikeičia. Dingo entuziazmas, išgaravo prakeiktasis. Bet, šaukštai po pietų.. tikiuosi, jog ši kelionė bus visko pradžia.
2012-10-22 23:54
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 3 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2012-10-23 00:30
be kilmės
afrika geras pasirinkimas, svarbu nepamirsti rasyti laisku mamai ir teisingai elgtis su kepenimis:)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą