Rašyk
Eilės (78171)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2715)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 15 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Visi norėtų greitai ir efektyviai pasiekti laimę daug neinvestuojant. Tačiau tai NEĮMANOMA. Jei nori būti laimingas turi investuoti į savo laimę. Turi pradėti nuo mažyčių smulkmenų ir mažyčiais žingsneliais kilti aukštyn – eiti savo keliu.
Pirmiausiai ką reikia padaryti, tai nusistatyti kas yra „tavoji laimė“? Ar tai karjera, ar šeima ar tiesiog šypsena kasdien tavo veide. Kai jau išsiaiškini kas tavoji laimė gali žengti tolyn. O nustatyt savo laimės aukščiausią tašką nėra taip paprasta. Reikia valios ir daug pastangų. Laimė – žodis toks paprastas, o nusakantis tiek daug. Kiekvienas žmogus skirtingai įsivaizduoja laimė, kadangi kiekvienam ji skirtinga. Vieniems tai duonos riekelė, kitiems aukso kalnai, o dar kitiems žmogus šalia. Sunkiausia pradėti, rasti atsispyrimo tašką. Reikia išmokti pažinti save, pažinti ne paviršutiniškai, pažinti ne kitų akimis, o pažinti save iš vidaus. Tai padaryti galima nuodugniai save tyrinėjant. Reikėtų sąžiningai sau atsakyti į kai kuriuos klausimus.
1. Kas aš esu?
2. Ko aš siekiu gyvenime?
3. Ar aš tikiu savimi?
4. Ką padaryčiau, kad būčiau laimingas?
5. Kada ir kodėl paskutinį kart buvau tikrai laimingas?
6. Kaip tai įvyko?
7. Ką darydamas esu laimingas?
8. Ar aš pasiryžęs būti laimingu?

Kai jau atsakai į klausimus, turi juos apibendrinti. Pvz.: Aš esu individuali asmenybė, kuri gyvenime yra nedrąsi ir užsisklendusi, siekianti tapti žymia aktore ir išgarsėti užsienyje. Aš tikiu savo jėgomis ir esu pasiryžus dėl savo laimės paaukoti visą savo laiką ir jėgas. Kad būčiau laiminga prižadu atiduoti visą savo laiką, tapti atsakingu žmogumi, ieškoti galimybių, atrasti kompromisų ginčuose, priimti kitų nuomonę nors ji ir yra neteisinga bei susitaikyti sus sunkumais. Paskutinį kart buvau laiminga, kai vaidinau teatre, todėl, kad man patiko kai žiūrovai žavėjosi manimi ir plojo man. Į teatrą patekau todėl, kad atrankos metu įdėjau visas pastangas ir puikiai pasirodžiau. Vaidindama kitus esu laiminga, dėl laimės esu pasiryžus padaryti viską. Aš NORIU BŪTI LAIMINGA. Kai jau atsakei į klausimus, savo apibendrinimą paversk būtuoju laiku, nes tai kas tau suteikė laimės praeityje, gali suteikt ir ateityje. Suvok jog tik skirdamas laiko, jėgų ir pastangų būsi laimingas. Laimę pasiekti tau gali padėti 7 žingsniai.

2012-07-18 17:54
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 8 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2012-07-24 16:40
Juodvarnė
Pats autorius matau supranta, kad tai kaip ir nėra esė. Dėl turinio - ne viskas taip paprasta. Kvepia eiliniu savipagalbos brainwashing'u. 2 už raštingumą
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-07-20 08:33
Passion_
Pradžia nebloga. Sakyčiau, toks įvadas galėtų papuošti pop.psichologijos knygelę.
Tik klaidas reikėtų ištaisyti ir pakoreguoti stilių.
Tokio pobūdžio knygelių yra išleistų.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-07-19 15:34
Kepkel
Jums, kolega, pirmiausia reiktų atsakyt į 8 klausimus, kas yra psichologija ir ką apie ją žinote. Toliau 7 žingsniais pereik prie knygų skaitymo, o tik tada aiškink , ką man suvokti ir ko nesuvokti. Nerimtai į temą pažiūrėjot ;]
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-07-18 18:41
Ankaitiene
Begemotas, atleiskit, tiesiog neradau tinkamos skilties.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-07-18 18:37
begemotas_
sutinku su šnekorium ir dar tai ne proza, gal reiktų perkelti į ese skyrių, bent pagal kūrinio idėją būtų artimesnė rubrika.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-07-18 18:36
Ankaitiene
Šnekorius, čia tik įvadas. O atsakyti į klausimą kas yra laimė turi kiekvienas individualiai.Ir nemažai tokių, kuriems pavyko, laimė nepstraktus dalykas - kiekvienam ji skirtinga. Aš neteigiu jog mano "laimės receptas" visiems bus efektingas, ir kiekvienam tai įsisamonina skirtingai. Ačiū už nuomonę.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-07-18 18:31
Šnekorius
Atleiskit, bet čia jokia psichologija, o tik naivūs, vaikiški pasvaičiojimai. Kas yra laimė atsakyti nepavyko dar niekam, o štai Jums atrodo, kad reikia tik septynių žingsnių. Darbas vertas kuolo, tačiau už pastangas išspręsti neišsprendžiamą lygtį parašysiu dvejatą
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-07-18 17:57
Ankaitiene
Norėčiau nuomonių ar tęsti savo straipsnį psichologine tema. Man svarbi jūsų kritika.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą