Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 8 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Įsmukau į kabinetą, nekreipdamas dėmesio į laukiančiųjų erzelį, pasipiktinimo šūksnius „chamas“, „mes visi čia laukiame“ ir panašiai. Tik mestelėjau:
- Nu blyn, kokios problemos, jei laukiat? A? Aš juk nelaukiu, – ir dingau anapus durų.
Tik įėjęs, greitai atsirinkau, kuris čia daktaras, o kuris čia visai nereikalingas. Žiūrėdamas diedukui į akis geranoriškai pasiūliau:
- Klausai, bičas, mini iš čia su savo sandalais, ane?
- Bet aš nebaigiau, - bandė atsikalbinėti senolis.
- Nu blyn,  man giliai pofig, baigei ar nebaigei, bo visai neturiu noro su tavim čia tūsintis, - suvyniojau anam panosėj galingą kumštį. Padėjo.
Kai senolis išslinko iš kabineto, priėjau tiesiai prie reikalo.
- Klausai čia, Aiskauda, mane kažkokia zaraza prigavo. Liulis varva, gerklę skauda, bet blogiausia, kad į tuliką nespėju kursuot. Tai va, parašai man kokių tablečių ir draugiškai atsiglebėsčiuojam. Juk pats rauki, negaliu aš tokioj formoj su klientais  apie finansus postringaut.
- Gulkit ant gulto, apžiūrėsiu, - nedrąsiai pasiūlė gydytojas.
- Klausai, Aiskauda, neturiu aš čia kada gulinėt, man lėktuvas už poros valandų. Čia atsibeldžiau tik todėl, kad Londone, už apsilankymą pas daktarus aš bašliuočiau tiek, kad su pora verslinykų iš širdies pasikalbėt reikėtų. Brangoka.
Tada daktaras pasičiupo nuo stalo nedidelį plaktuką, o man liepė sėstis ir susikrauti koją ant kojos. Pabarbeno juo man į kelius, vėliau pakėlė prie akių ir pradėjo vedžioti kairėn dešinėn, paliepęs akimis jį sekti. Galiausiai, baigęs vedžioti, kaukštelėjo juo man į kaktą. Cha, argi čia smūgis! Va, aš kai liuobčiau... Bet, kaip tyčia, kažkas išjungė kabinete šviesą ir nieko nebegalėjau įžiūrėti.

Atsiradus šviesai, pasijutau gulintis ant gulto, iki pusės nurengtas. Galva buvo pasukta į daktaro pusę, tad mačiau, kad daugybe laidelių esu prijungtas prie aparatūros. Spėjau, kad man darė kardiogramą. Jaučiausi keistai, buvau apimtas didžiulio tingulio, net ranką pajudinti buvo didžiulė kančia, tačiau protas veikė kaip visada - stabiliai.
Nu blyn, aš apšalęs. Kiek esu kalbėjęs su tautiečiais, tai jie visi pakraupę sveikatos reforma Lietuvoj, sako, kad be pinigų daktarai nė piršto nepakrutins. Meluoja zarazos! Va, ateini dėl varvančios nosies, tai tau visus refleksus patikrina ir dar kardiogramą padaro, nors širdis dirba kaip traktorius. Jei taip klosis, gal ir masažiuką dar padarys...
Žvilgtelėjau į aparatūrą. Monitorius rodė dirbant kažkokią programą. Blyn, kažkur matyta. A-a-a taip, juk mano kompe tokia pat –  neutralizuoja virusus. Kai tik įjungiu, kad galėčiau soliterį padėstyt, taip ji iškart ir pasileidžia.
- Klausai, Aiskauda, - ištariau negarsiai. – Ar tik ne mane tuo antivirusu skenuoji?
- Kche, kche, taip, matau, kad esat pasigavęs virusiukų, - atsiliepė daktaras.
- Bet, nu blyn, kaip tas antivirusas padės man? Aš juk ne kompas. Aš žmogus!
- Taip, taip, kche, kche. Matau, mano kompiuteris tai rodo. Iš pradžių pamaniau, kad jis dvėstelėjo. Kche, pasirodo, veikia. Bet nesijaudinkit, naujausios technologijos. Išgydysim ir tą virusiuką...

Daktaras išėjo iš kabineto, jis, matyt, visiškai pasitikėjo naujausiomis technologijomis. Prieš akis monitoriuje mačiau savo „gydymą“ – iš pradžių kompas ilgai galvojo, tarsi nenuspręsdamas ko imtis, galiausiai savaime įsijungė Google vertėjo programa. Atsirado dvi nedidelės nuotraukos. Viena buvo mano, o iš kitos, esančios šalia  užrašo „versti į“,  į mane žvelgė gorilos snukis.
2012-04-30 17:56
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2012-05-07 22:33
Fake_writer
Va atsivilkau ir aš šiaip ne taip į BAM finišo liniją...
Ogi žiūriu Vajus mano idėją pavogė :D. Blin aiškus dalykas pasinaudojo laiko mašina.
Na gal ir per daug jau krutas tas tavo škafas :)
O šiaip neblogai.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-05-04 12:12
Vajus
Nieko, Meškiuk, praeis... Čia tau, turbūt, po kritimo nuo trakštelėjusio stalo :)))
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-05-04 08:46
Meškiukas
Galiu beveik užtikrintai sakyti, kad žinau žmonių, teoriškai turinčių taip kalbėti. Problema - jie taip nešneka :) Visiškų ambalų kalbos net nesuprasi, o kurių kalbą šiek tiek "pagauni" - na vis tiek kitaip šneka.
Ir apie ką kūrinys? Atleisk, bet nesupratau :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-05-04 08:28
St Sebastianas
Na, tai kaip toks intelekto nesužalotas personažas atskirs antivirusą nuo porno downloaderio?:) Ši diskusija vyksta dėl personažo, kurio kalba neatitinka įvaizdžio. Mestelėk akį į "Šiek tiek apie rašymo praktiką".
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-05-03 13:13
Vajus
Na, bet dar reikia nepamiršti ir to, kad kūrinys pasakojamas buvo tokio žmogaus lūpomis, kuris su kompu tik soliterį dėsto, o apie tai, apie ką mes čia padiskutavome nė sapnuose nėra regėjęs :))
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-05-03 11:25
St Sebastianas
Taip, taip, o jei dar parsisiųsime papildomą softą, tai galėsime kilinti ir tuos procesus kurių nesimato taskmanager'yje. O jei ten dar buvo ne vyndobz, o linuksas...:] Skaitytojas turi pasitelkti fantaziją, bet neturi spėlioti. Nereikia tikėtis, kad skaitytojas atspės tai, ką autorius mąstė, bet nepasakė. Jei pasakei, kad antivirusinė, skaitytojas pats sugalvoja kokia ji: Kapsersky, McAfee, Dr.Web ar dar kokia. Jei neparašei, kad jis alttabino į kitą programą, tai mes ir manome, kad jis viską darė su antivirusu.

Rašant kūrinį tam tikruose rėmuose yra smagu juose įsitekti ir parašyti gerai, o ne vien tikintis, kad skaitytojas pasitelks fantaziją ir pats viską atspės.:]
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-05-01 21:03
Vajus
Dėkui Sebastianui už išsamų komentarą. Tikrai nemaniau, kad „softas“, kuriam tikrai skyriau ne didžiausią dėmesį, kūrinyje sukels tiek neaiškumų. Antivirusas ir konverteris, be abejo, tai atskiros programos. Rašiau kad antivirusas nuskenavo, o konverteris įsijungė vėliau, kai kompas „pagalvojo“:) Kodėl negali būti, kad kompiuteryje visą laiką veikė kokia „gydomoji“ programa, kuri pasinaudojusi antivirusinės rezultatais „parinko gydymą“ – įjungė konverterį? Juk mes puikiai žinome, kad kompiuteryje programa nebūtinai turi veikti ekrane, ji gali būti matoma tik užduočių juostoje. O juk užduočių juostą galima ir paslėpti. O kur dar procesai, kuriuos gali pamatyti tik įjungus Task Manager‘ į? Bet visko juk neišaiškinsi tokios apimties kūrinyje. Ir ar reikia?
Galų gale, į viską žiūrėdami labai rimtai, nepaliekame vietos fantazijai :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-04-30 23:35
ieva3003
Kažkur visai neseniai skaičiau, kad žmonės labiau panašūs į gorilas nei į šimpanzes, kaip buvo manoma. Nors užmuškit, nepamenu, pagal kokius parametrus taip buvo nuspręsta. Smagu, kai kūrinukas ištraukia iš atminties tokias nuotrupas. Na, čia mano labai asmeniška reakcija.
Perskaičius šyptelėjau ;)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2012-04-30 22:31
St Sebastianas
Na, štai, baigiau sudirbinėti konkurentę, dabar atėjo šio darbelio eilė. Negerk Jonuk vandenėlio iš ožiuko pėdelės, o tai kaziolu pavirsi. Žinoma, tai yra upgreidinta pasakos versija, kurioje daktaras Aiskauda Lekteris nemoka naudotis programine įranga. Na, suraskite man kokią nors antivirusinę, kuri turėtų konverterio funkciją? Žinoma, galima pakalbėti apie tai, kad brolis lietuvis iš Greitosios Britanijos neskiria kur antivirusas, o kur konverteris, tačiau vis dėl to programa buvo identifikuota būtent taip, todėl galime manyti, kad ji kelia pagrįstas asociacijas. 

Pagrindinį veikėją galiu pavadinti literatūriniu banditu. Tokiu lietuvišku lietuvišku. Blogąja prasme. Lietuviai banditus padaro arba labai inteligentišku, arba perdėtai blogus. Kitaip sakant jie neprimena realių žmonių. Personažo veiksmai nelabai derinasi su kalba.

Idėja... Jei trumpai - liūdesys. Ar tik ne pasakaitėse iš rūsio buvo siužetelės kaip kažkoks dėdė kitus pavertinėdavo tuo, kuo iš tiesų žmogus yra? Idėja nenustebino, pripažinsiu, kad ir nelabai sudomino.

Ievos kūrinys irgi su trūkumais, tačiau paliko geresnį įspūdį.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą