Rašyk
Eilės (78156)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 15 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Žadintuvas. Ankstus rytas. Pirma mintis – ar ne per trumpa naktis? Ne... Laikas bėga. Bėga greitai. Nelaukia. Nestovi vietoje. Reikia spėti su juo. Juk tik laikas diktuoja sąlygas. Prie laiko reikia derintis. Derintis man, derintis tau, derintis mums. Mums visiems. O kartais taip norisi, kad laikas sustotų ir palauktų... Kartais norisi, kad laikas būtų, kaip italas, kuris niekur neskuba ir viskam turi atsakymą – rytoj...
Ar gera būtų nematuoti gyvenimo laiku? Juk sakoma – laimingi laiko neskaičiuoja. Bet kaip jie visur spėja? Aš manau esu laiminga, todėl, matyt,  anądien traukinys manęs ir nepalaukė... Laikas jam buvo svarbiau. O kaip gi kitaip? Juk negali visi būti vienodai laimingi. Kas tai būtų per pasaulis, jei visada visi vienas kitam šypsotųsi. Juk daug smagiau, kai surūgėlį gali priversti šypsotis, ir laiko tai daug neatima, o tu jau ir gerą darbą padarai. Juk geri mes būnam taip retai... dažniausiai tik per Kalėdas.
Ar lengva prisitaikyti prie šiuolaikinio tempo? Ar ne per mažai mums laiko, kad spėtume viską, ką norime nuveikti? O gal mes tiesiog prisikuriame sau tiek veiklos, kad neįmanoma visko spėti, o vėliau kaltiname dėl to laiką, lyg jis dėl visko kaltas būtų. Juk anksčiau žmonės kėlėsi su saule ir ėjo miegoti su ja. Tai kaip jie viską spėjo? Gal tiek reikalų neturėjo, kaip šiuolaikiniai žmonės. Bet vienam ir metų maža nuveikti kažką svarbaus, o kitam ir savaitės pakanka. Kažkada Tomas Džefersonas yra pasakęs: „Tas, kuris protingai išnaudoja laiką, niekada nesiskundžia, kad jam jo trūksta“. Matyt, tikrai, viskas priklauso nuo asmenybės.
Kažkas yra pasakęs, kad laikas gydo, padeda pamiršti. Gal taip sakė žmogus,  kuriam skaudėjo? Skausmas dar viena sąvoka, kuri, kaip ir laikas, nelaukia, ir kartais ateina netikėtai ir nelauktai. Tik laikas ateina ir praeina, o skausmas dažnai pasilieka, ir pasilieka ilgam. Skausmas, kaip ir laikas, kiekvieno matuojamas vis kitaip.
Dažnai norime, kad sugrįžtų viena ar kita akimirka, bet nesusimąstome apie tai, kad kol ta akimirka širdyje ir atmintyje, tol ji ir nesibaigia, net laikas negali tos akimirkos atimti.
2011-12-21 07:41
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 1 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2012-01-19 23:44
aš lapė
Nieko nieko nauja - nė vienos minties. Ar jums, autore, ne gėda?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą