Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 14 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Atsibundusi nesuvokiu kur esu, aplink tamsu, bauginantis moters ar nepilnametės mergaitės klyksmas, kuris sutrupina tylą.
Man patiko toji tyla, kurioje prieš kelias akimirkas buvau. Man patinka tyla, tik nepakenčiu tamsos. Tas klyksmas privertė jaustis nejaukiai, darosi šalta, tamsa mane pamažu įspraudžia į kampą. Jaučiuosi pasimetusi. Mintyse vėl tas veidas. Jo veidas. Veidas, kuris eilę metų nepalieka manęs ramybėje.
Po kelių akimirkų suprantu kas aš ir kur aš. Baimė pamažu pasitraukia iš mano kūno. Jis lieka šaltas ir tuščias. Sunku kvėpuoti.
Sustingusi guliu lovoje, drėgname kambaryje, kuris apsupęs mane tamsa, ausyse vis dar spengia klyksmas. Klyksmas, kuris primena man tą įvykį. Tada klykiau garsiau nei ši mergina dabar.
Ir kur gi nusirito pasaulis. Man vėl atrodo, kad nėra prasmės gyventi tokiame pasauly, kuriame sąvokos praranda reikšmę. Tas nežmoniškas klyksmas mane privertė, tiesiogine to žodžio prasme privertė, mąstyti apie akropolį. Būtent iš šio prekybos centro automobilių aikštelės sklido šis pagalbos šauksmas. Vėl imu beprasmiškai svarstyti ką šių dienų žmogui reiškia sąvoka akropolis.
Šmaikštu, bet pirmiausia į galvą šauna mintis, kaip vakarais išsipusčiusios panelės ateina nusikabinti vaikinų. Arba tiesiog apsišopinti. Žmonės ten pramogauja net nesusimąstydami, kad tai tuštybių mugė. Akropolis – tuštybių mugė. Visa tai netikra. 
Man gėda dėl to. Man gėda, kad žmonės supaprastina sąvokas, joms suteikdami tokią lėkštą prasmę. Akropolis – pramogų ir apsipirkimo centras! O juk neolito laikais akropolyje žmonės jautėsi saugūs, nepaliečiami. 
Ironiška, tačiau būtent šalia akropolio išniekino mane. Greičiausiai taip pasielgė ir su ta mergina. Vėl galvoje sukasi mintis - neolito laikais akropolyje žmonės jautėsi saugūs.
Prabundu išpilta šalto prakaito. Prieš akis TO vyro veidas. Keista, bet aš nebebijau. O gal visa tai tebuvo sapnas?
2011-12-02 17:14
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 3 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-12-05 12:31
tictac_it
nesigilinant į tematiką - rašinėlis primityvokas literatūrine prasme ir ... nebuvo jokių akropolių neolito epochoje ... nors ką su tais melagiais istorikais gali žinoti :))  1

smagu buvo epochoje neolito
juk tada visai nereikėjo litų
su panelių saugumu - neaišku
jei jos vienos tyrais vaikštė ...?
:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą