Rašyk
Eilės (78170)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2715)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 13 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Pabudomę ir kelkimės.

• Konteiner-koptėrio piloto Zbignėvo atsiųsti vaisdiniai ir garsiniai pranešimai į Generalinį štabą kapitną Juozapą ir šturmaną Geležėlę labai nuistębino ir šiek tėk sunervino.  Susiklosčiusi nepaprastoji padėtis vertė skubaus sprendimo. Grėsė rimtas sukrėtimas, kuris gali baigtis nedidele katastrofa. Reikia veikti nedelsiant. Kapitonas Juozapas ir šturmanas Geležėlė- Antonijus de Samurato išėjo trumpam pasivaikščioti į Danės krantinę. Apsižvalgė ar kas nestębi: - Ša-ša-ša, Ta-ta-ta. Ką darysim šturmane? -Ant žirgų kapitone. – Ant žirgų. Trumpas pasitarimas su ofecialiais, atsakingais asmenimis generolėmis Dalyte, Irute ir Rasyte padrąsino kapitoną  Juozapą ir Šturmaną Antonijų veikti pagal jų pateiktą planą, o dabar jau patvirtintą ir užanspauduotą opreratyvinį planą. -Vykdyti nedelsiant, - ištarė kapitonas, –Karžygiai, broliai Grimai. Gediminai, Žymantai ir Dariau, prašomę apdorotą slaptųjų agentų „kurmiukų“ operatyvinę informaciją pradėti vykdyti visomis pajiegomis nuosekliai, eilės tvarka. Oro, Jūrų, Sausumos motorizuotais ir Raitąją kavalerija, įtaukiant Radiliškio Reksų, Margių, Brisių rinktinę. Tikslas, numalšinti Lietuvos sostinėje Vilniuje kilusius neramumus tautini pagrindu ir Ūkmergės regionę kilusiais neramumais. Priešas nesnaudžia, Penktoji kolona kelia galvą.  Operacijos kodiniais pavadinimais: 1-„Baltoji iltis“ir 2 -„Gips-2“pradeda veikti nuo šio momento, Prašom, šaunieji lietuvos Karžygiai, ant žirgų. Tepadeda mums Dievas.
• Kad Lietuvos valstybėje nesukelti sumaištį per televizijos vakaro žinių laidą“Panorama“  žavi laidų vedėja Ritą  praskleidį plačiau ekrano užuolaidėles, nusišypsojo ir tarė: -Labas vakaras, labai atsiprašomę mieli Lietruvos žmonės, buvau pamiršusi, /Rita kaltai nusišypsojo/- skelbiu svarbu pranešimą. Šį vakarą 21. 00 Gegužės 13 d. išvakarėse prasideda Lietuvos Tautinio pasipriešinimo ir partizanų pagerbimo iškilmės. Nuo šio vakaro 21. 00 valandos prasideda parodomosios karinės pratybos. Juos galite sytębėti visoje Lietuvoje. Kaip Cunamio banga risis jos nuo pajūrio į rytus  pro Kauną iki Lietuvos soistinės Vilniaus. Prašomę šią naktį nemėgoti ir stębėti nepaprastus vaisdus ir reiškinius, reikia tik išeiti į lauką ir stębėti dangaus skliautą iki horizonto. Prašomę prasmingai praleisti šią naktį ir aktyviai dalyvauti rytojaus, gegužės dienos  renginiuose. Kareiviškos košės netrūks. Ačiū. Specilus korespondentas Timocha iš uostamiersčio praneša, atsiprašau mieli žiūrovai, kažkas užstrigo, va, jo, jo, jo, Timocha jau  jūs ekrane ir eteryje, Timocha, čia Rita, jūs eteryje. Žiūrėkim Lietuva.
• Prasidėjo paruošiamieji darbai greiti ir gerai apgalvoti. Šturmanas susisiekė su senais savo pažįstamais iš už Atlanto reinžeriu Volkeriu ir Indianu Džonsu, su Džeku Čenų nepavyko susisiekti, bet vilties yra, kad ir jis bus. Šturmanas Geležėlė pakvietė juos skubiai atvykti į Lietuvą. Atsarginiame Avilių aerouoste prie pagrindinės bazės juos pasitiks komisaras Pasagėlė. Bus proga apžiūrėti patalpas, „Karcerius, “visą mokymo centrą, kad nebūtų jokių spekuliacijų. Generole Rasytė, susisiekė su vyriausioju mašinistų Elegija Masiulija ir davė nurodymą, kad paruoštų „Vakarų ekspresą“ Jūrų Akademijos kariūnams, Jūrų skautams, paruošti vieną atvirą platformą Akademijos dūdų orkestrui, vieną, o geriau du, vieną vagoną  šaldytuvą su virtuve. Šis vagonas bus koko Tajoto Kuko žinioje. Kol kas viskas. Operacija „Baltoji iltis“ ir „Gipsas-2“ prasideda. Šturmanas Geležėlė mirktėlėjo man, Dipsiui, ir pasakė: -Tėve, šok nuo palangės ir kartu su 300 šauniais „Rašyk“ karžygiais šokit ant savo Pigasų ir plačiu frontu, išilgai magistralės Klaipėda –Vilnius skriejat į sostinę Vilnių. Galima pavingiuoti ir aplankyti didesnius Lietuvos miestus ir mestelius.
• Netikėtai Šturmanas žvilgtelėjo į bocmaną Krauzerį. Bocmanas stovėjo liūdnas ir nusiminęs. – Ko liūdi berželi, mielas mano drauge? - O kaip aš, šturmane? Kaip bus su mano asiliuku Antanez? Kelias ilgas, jis neatlaikys greito ir ilgo spurto, jis neprisitaikęs tokiems ilgiems žygiams. Šturmanas susiskambino su miesto burmistru Tarašką su galūnę evičius- Mielas burmistre, nepaprastoji padėtis reikalauja, kad tokiais atvėjais skitrtumėt kelis konteiner- kopterius su pilotais, šturmanais- navigatoriais ir šauliais iš rezervo. - Klausau šturmane, jau atskrenda. Ilgai laukti nereikėjo. Čia pat nuo Jūrininkų ramovės „Krantas“ pakilo galngas Konteiner-kopteris  su pilna kopirote. Greta jo sraigtus suko 3 lengvieji, labai manevringu pusrutulio formos konteiner-kopteriai, tiksliau jie suko ne sraigtus, o diskus. Jie dirbo tyliai šnarėdami kaip paslaptingosios „Skraidančios lėkštės“. Ššššššš. Na panašiai kaip kadaise dulkių siurbliai „Jupitėr“. Juos pilotavo bocmano Krauzerio apsauginiai. –Bocmane Krauzeri, šok ant savo asiliuko Antanez. Bocmanas kaip koks krepšinio kamolys šoko Antanezui ant nugaros. Nuo didžiojo Konteiner-kopterio buvo nuleistos stiprios kanapinės virvės su stipriais odiniais diržais ir stiprai sutvirtintas per asiliuko Antanez papilvę. Šturmanas mostelėjo ranką: - Važiuijam, bocmane Krauzeri, susitiksim sostinėje Rotušės aikštėje. Labai neskubėk, apžvelk Lietuvą iš paukščio skrydžio, ryšį palaikysim per mobiliuosius, o jei kas, tave  lydės Sakalai ir pašto karveliai. Viskas bus gerai. Šturmanas ir kapitonas atidavė bocmanui pagarbą, pilotas padidino sraigto apsukas ir bocmanas Krauzeris pakilęs virš uostamiesčio, mostelėjo iškeltų „Mauzeriu“, pykštelėjo ir nuskrido rytų kriptimi link Vilniaus pro Šviekšną. Miestiečiai mosikavo bocmanui kepurėmis, skrybelėmis ir beretemis, berniukai ir mergaitės mojavo sudrėkusiom skepetaitėm. – Greičiau sugrįžki bocmane Krauzeri, nes mums tavęs labai trųks.
• Palydėję bocmaną Krauzerį, likę karžygiai trumpai patylėjo, dar kartą paderino veiksms. Generalinio  Štabo darbų suvestinė su visa Ingridos buhalterija, Giedrės konroliniais protokolais buvo pakrautos į šarvočius su „kurmiuku“ apsauga išnyko bildiedama per Danės pakeliamą tiltą. Prieš išvykstant šturmanas susisiekė su grandiniu berūgščiu: -Grandini Berūgšti, stovykla prie Napoleono –Olandų kepurės baigia egzistuoti. Sutvarkykit teritoriją ir visus kandidatus paleisk į visas keturias puses. Rinkimai artėja. Tranzuodamas, arba su riedučiais, nuvyk į Nida, prieplaukoje tavęs lauks Vikingo jachta  „Hcristiana“. Vikingo Algirdaso patikėtinis, jaunas kapitonas Dalaila Martini, prisistatyk jam ištiesęs rankoje uknuolį, tai yra sutartas ženklas, jis tave nuplukdys, iki Ventės Rago, susiraski paukščių žieduotoją Krizą. Svbarbus prašymas, buki geras gradini Berūgšti, atgabenk Motoinėlę ir Pukę į Vilnių, Rotušės aikštę. Kleopatra tegul dar pasilieka. Mes ją aplankysim vėliau, kai viskas aprims. Tai gali atsitikti netrukus, po savaitės, kitos. Krante  jus  lauks karieta, pakinkytą keturiais ristūnais. Sėkmės, tau, grandini Berūgšti.
  Štai, pagaliau, Lietuvos žmonės ženkliai platesneme telekrane pamatė ir išgirdo kaip pakilo aukštai Lietuvos Sakalai ir nuskrido į tolimą kelią. Suplasnuojo sparnai, sudundėjo keliai ir pečius suglaudė Broliai. Tai atsitiko 2011 metų Gegužės 13 d. išvakarėse. Laikrodžiai rodė 21. 00. valanda po Kristaus gimimo.

     
2011-05-15 07:36
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 7 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-05-27 13:41
augaviskas
skaitosi tikrai sunkiai: tiesioginė kalba suplakta su pasakojimu, normalūs vardai - su humoristiniais, groteskas - su fantastika ir dar bala žino kokiu epu, viskas supilta be jokio ritmo ir logikos į didelius gabalus, perlenkta lazda mėgaujantis nederinamomis detalėmis - jausmas, kad tekstas autoriaus apskritai neskaitytas po parašymo
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-05-17 14:29
Lengvai
perskaičiau 2 pirmus sakinius ir to užteko. Jeigu rašytojas negerbia skaitytojo ir nesugeba elementarių hgramatikos klaidų ištaisyti, kodėl skaitytojas turi tokiam kūriniui skirti bent kruopelytę savo laiko?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-05-16 23:25
Click Beetle
Autorius susikūręs sau kažkokį "marazminį" pasaulį, jame pagal užmanymą ko gero turėtų būti nemažas kiekis grotesko, ironijos ir visokių panašaus skonio dalykų, ale gaunasi taip, kad nė velnio neina suprasti, o skaityti nuobodoka. Ir, taip, gramatinių klaidų didingi užmojai nepateisina... :)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą