Rašyk
Eilės (78155)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 6 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Jeigu druska  nebūtu sūri, ar būtų prasmė namie turėti druskos?

Nesūrios druskos namie neverta laikyti, ji - beprasme, laukuose ji trukdo augti augalams, virtuvėje dėti ją kur nors irgi neprasminga. Beprasmė nesūri druska.

O ar tikslinga pasaulyje laikyti gyvį, kuris negyvena? Ar negyvenantis gyvis nėra tas pats, kaip nesūri druska? Ir visgi, taip, kaip nėra nesūrios druskos, taip nėra negyvenančio gyvio.

Ir kodėl tada gyvis turėtų slopinti savo gyvenimą? Ar yra prasmė žibintą dėt po lova? Vienaip ar kitaip jo šviesa skverbsis per kraštus, vienaip ar kitaip jis švies, net ir uždengtas.

Gyvenimas - tai tapsmas, vyksmas, o tapsmas yra augimas. Pasaulio tvarka rodo, kaip iš paprastesnių formų kuriasi sudėtingesnės, ir kaip paprastesnės atranda save aukštesniuose laipsniuose, kaip pirmasis gamos laipsnis atranda save aštuntajame, gamos užsklandoje.

Šis laipsniškas tapsmas yra ne kas kita, kaip autopoezija, kūryba. Gyvio gyvenimas, kaip buvimas-čia, kaip būties dalis, kaip tam tikro ilgio laikas ilgame būties laike taip pat yra toksai poetinis, kūrybinis procesas. O kaip realizuoja save gyvenimas? Savęs tęsime, kai iš vieno atsiranda kita ir gyvenimas tęsiasi kitoje formoje (nesvarbu kokioje, ar tai naujas gyvis, tęsiantis bendrąjį gyvenimą, ar tai atminimas).

Visa tai realizuojasi per meilę. Meile yra kūryba ir tuo pačiu glūdi gyvenimo esmėje. Du tampa vieniu ir šitaip kuria, tai tapsmas – tęsiantis, kuriantis  ir auginantis. Todėl reikia gyvent, gyvenant mylėt ir nebėgti nuo meilės.

Tačiau ar galima sakyti „reikia“? Kokią prasmę turi čia imperatyvas? Juk kaip druska negali būt sūri, taip ir gyvenimas negali būti beskonis...
2011-05-01 05:19
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-05-19 23:35
Lengvai
Jeigu druska nebūtų sūri, galbūt ji būtų karti ir ją namie laikytume vietoj pipirų? O gal ji būtų beskonė, bet puikiai sugertų drėgmę, todėl ją laikytumėm drėgnuose rūsiuose, kad sienos nepelytų.
Jeigu druska nebūtų sūri, ji galėtų būti rūgšti ir tada ją naudotumėm vietoj citrinos rūgšties!
Ar yra prasmė spėlioti, kas būtų, jeigu būtų, jei vis tiek negalime to patikrinti? Prasmė yra, jeigu tai smagus žaidimas, prasmės nėra, jei nėra prasmės. O jei prasmės nėra, tai kokia prasmė?;]
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-05-02 11:44
Laukinė Obelis
Tikrai susidarė įspūdis, kas bandote vaidinti filosofą tokiu nebūdamas.
Matosi, kad sakinius dėlioti mokate, tik kol kas nežinote apie ką rašyti.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-05-01 15:06
Mylista sutinka su viskuo
Kažkas, atrodo Parulskis, yra pasakęs, kad negali parašyti knygos, protingesnės už save.

Autorius retoriškai klausia tokių giliamintiškų klausimų - jeigu druska  nebūtu sūri, ar būtų prasmė namie turėti druskos? Tai yra įdomus klausimas. Bet dar įdomesnis klausimas yra toks - jeigu tekstas neturi prasmės, bet turi tik pretenziją į prasmę, ar yra prasmė tą tekstą dėti į rašykų svetainę?

tapsmas, autopoezija, imperatyvas, gyvenimo prasmė ...

O varge varge.



Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą