Rašyk
Eilės (78145)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 10 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Viliutė Viliutė

lapių gyvenimas

Šis kūrinys matomas tik autoriaus namuose


Kartą viename tankiame miške gyveno lapių šeima. Tėvas lapinas, mama ir maži lapiukai. Tame pačiame miške taip pat gyveno ir pilkas vilkas. Kai tik pasitaikė proga, jis susigavo vieną mažą lapiuką ir suėdė. Labai sielvartavo mama lapė ir jokiu būdu nebeprisileido lapino artyn. Ką darys lapinas, susirado miške jis jauną laputaitę ir pasiprašė pas ją gyventi. Laputaitė buvo žvali, jos visa ola tviskėte tviskėjo nuo veidrodžių. Ji tik vartėsi pūkuose ir vis kvietė lapiną kartu vartytis. Nuo tokio gyvenomo ir meilės guolio labai išvargo lapinas. Ir štai galvoja, -negerai buvo su senąja pačia, bet dabar gyvenimas tapo nepavydėtinas ir jei toliau taip bus tai aš nusibaigsiu. Grįžo jis pas senąją savo lapę. Pagyveno porą metų, išpuošė olą ir vėl sušilo jų guolis. Atsigavo jo pirmoji pati ir pradėjo mėgautis gyvenimu. Niekuo nebesirūpina, tik guli pūkuose ir viskas. Išsirausė tuomet lapinas olą šalia. Galvojo pagyvens ramiai, bet kur tau. Pradėjo į senosios lapės olą lįsti įvairiausi lapinai, atklydę iš kitų miškų. Jie net apdrąskė senąjį lapiną kai tas mėgino kištis į senosios gyvenimą. Pasiėmė jis abu lapiukus ir su jais išsikasė naują olą kiek tolėliau, manė gyvens dabar ramiai, augins savo atžalėles. Bet ne, neleido jam senoji lapė ramiai gyventi. Vis ėjo pa ją į olą, vis glostė, vis laižė savo mažuosius vaikelius. Priėmė vėl lapinas senąją, bet ir į netoliese gyvenančią laputaitę slapčia žvilgčioti pradėjo. Ne tik žvilgčioti, bet ir užsukti retkarčiais į olą pradėjo. Kartu sugautą vištą smagiai ėdė ir naujų pūkų prisinešę kartu pradėjo įvairiausiais būdais smagintis. Ką darys senoji, pradėjo eiti prie šios olos ir netrukus pastebėjo įdomius vyro žaidimus. na, bet ką padarysi, jeigu toks gyvenimas. Nešė laputė nuo šios olos vyro ir naujos jo draugės dar neužbaigtus griaužti vištos kaulelius savo lapiukams. Ir staiga pastebėjo, kad lapiukai užaugo ir sau draugių ieškosi . Netrukus senoji vėl liko viena. Gerai pailsėjusi, išgražėjusi vėl patraukė savo senojo lapino žvilgsnį. Netruko praeiti kelios dienos ir naktys. ir laputaitė vėl pradėjo laukti vaikelių. Neužilgo  gimė trys gražūs maži lapiukai ir gyvenimo ratas, nei kiek nesustojęs, toliau sukosi. Ratas sukosi, bet  abu lapinai seno. Juos jau buvo galima  pastebėti kartu lakstančius po mišką ir ieškančius maisto. Po tiek daug įvykių lapinai olų jau buvo prisikasę tiek daug, kad jiems jau nebesvarbu buvo, kurioje oloje gyventi, kuriuose pūkuose vartytis.
2011-04-14 08:03
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 10 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-10-13 18:55
skuka
aha,bet vien žodžiai ir kontrolė nieko nereiškia.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-10-13 18:43
Viliutė
Gal ir taip,bet čia visi kažkokį kąsnį atsikandę.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-10-13 17:25
skuka
ir svarbiausia netiki,kad gali būti kitaip,nurašę pirmiausia save,po to kitus.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-10-13 16:41
skuka
daug turėjo,bet ne viską,neturėjo svarbiausio,o dabar jau vistiek todėl,kad jau nesitiki turėti,ko nebuvo.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-10-01 08:51
Viliutė
Taip nei tragiškas,nei dar koks  tas gyvenimas ir žmonės jo eigoje kuria visokias istorijas.Taip prabyla daikteliai ir jie pasakoja įdomias atsiradimo istorijas ir  spėlioja apie tolimesnį savo likimą.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-07-05 20:19
Velt Ui
nei tragiškas, nei palaidas. gyvenimas kaip gyvenimas, kai kas labiau į žmones panėšėja. tačiau kartą palikęs senąją, vargu ar nuo jauniklės besugrįžtų:} prityręs, tačiau apie viagrą negirdėjęs
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-06-29 23:22
mengelia
Tragiškas lapių gyvenimas, per daug tragiškas ir palaidas. Nenorėčiau, kad vaikai skaitytų. Suaugusieji tegu, bet vaikai šiukštu. Labai tiesmukiška.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-06-10 10:55
Šššerchaninė Šššecherezada
Negerai...Man nepatinka, kam its karto tsuėdė...Kaip jits patskui peatsigauts, jeigu its karto tsuėtstats...ir dar mazats lapiukats..Mane tai traumuoja lapai, taip..Tai lapinats vitsitskai vitsitskai netsijaudino dėl lapiuko irits karto galėjo utsokti ant kitots lapytėts, taip??!..Tsiaupats...Aitsku, to ats negaliu patakyti Takui, nets jits its karto pagalvots, kad ats letspietė, taip..tie vyrai tokie keitsti..kvailai taip keitsti..pet tia netsvarpu, tia ne apie kūrinį, toliau...Na ji pent turėjo rimtą priezatsį taip elgtits - po to, kai zuvo jots vaikats, vyrats ne itsgyveno tsielvartą kartu, kad padėti vienats kitam, o uztsoko ant jaunots lapytėts, tai lapai didelė trauma, lapai, pet ats taip negaliu takyti ir daryti tokių itsvadų nets pamatyts Taka ir pavadints mane pemintsu, taip....Zinai, man patinka ta pataka..ji kaip pats gyvenimats...gyvenimats rate...tsu amzinai nutsmukutsiomits kelnytėmits ir tik tada, kai jau patsidaro nepetsvarpu...na nepeveikia jų tats nutsmukimats, tik tada jie galėtų pradėti gyventi kaip zmonėts, pet...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-05-04 16:52
Viliutė
o kitiems ši pasaka patinka.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-15 00:06
vilnelė vėl
1
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą