Rašyk
Eilės (78142)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 7 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







I dalis


                    Eilinis vakaras. Sėdžiu pačiame miesto centre, ant suoliuko. Grožiuosi tuščiu dangumi ir gatvėmis, mintyse dėkoju žmonėms už jų dosnumą, dėl kurio dabar galiu gerti pigų rašalą. Žinau, jog išgėrus du butelius suoliukas atstoja didžiausią lovą, o dangus – šilčiausią ir minkščiausią pūkinę antklodę. Taip pat žinau, kad lėtai geriant, alkoholis veikia silpniau, tad nestabdau. Įpusėjus butelį savo purvinais pirštais prasisegu šiandien rastą paltą ir leidžiu žvarbiam vėjui savo šiurkščia ranka paglostyti man gerklę. Su kiekvienu gurkšniu ta ranka, rodos, darosi vis švelnesnė, malonesnė, tačiau jos meile piktnaudžiauti negalima – iš patirties žinau, kad už draugystę su ją reikia atsakyti ryte. Pasimėgavęs vakaro vėsa užsisegu užtrauktuką iki pat galo. Vėjas, lyg dėl to būtų užpykęs, papūčia taip, jog vos išlaikau butelį rankose. Į tokią vėjo reakciją atsakau ironiška šypsena ir keliais dideliais gurkšniais vyno. Baigiau butelį, tuščia tvarkingai nuridenau kažkur po suoliuku. Atsilošiau, galvą užverčiau į dangų ir užsimerkaiu: įsivaizdavau gražų, žvaigždėmis ir dideliu išblyškusiu mėnuliu papuoštą dangų, įsivaizdavau, jog sėdžiu apsikabinęs mylimą merginą ir mes abu tylėdami tik grožimės tuo nuostabiu grožiu ir dalinamės šiluma, ji apkabina mane per kaklą ir stipriai stipriai pabučiuoja, taip saldžiai ir taip šiltai – buvo gera, tada atsimerkaiu, pamačiau akliną tamsą su banano formą primenančiu daiktu, o vietoj merginos ir jos bučinio buvo tik butelis prie mano lūpų, kurį nuleidęs pastebėjau, jog nubučiavau gerą trečdalį jo turinio.                     
                    Pastebėjau atlipusį butelio etiketės kraštą, jį švelniai nykščiu prispaudžiau, kelis kartus perbraukiau - prilipo. Žiūrėjau į vyna, kuris tikriausiai dėl taros atrodė juodas it dabartinis dangus, tačiau aš žinau, kad jis ne toks, jis ne bjaurus velnio gėrimas, jis mano geriausias draugas, ištikimas, suprantantis, sušildantis. Užsiverčiau butelį- nuleidau, vėl užsiverčiau... Mano pasimatymas su naktimi ėjo į pabaigą: vynas baiginėjosi, pokalbių temos taip pat greitai sęko, o ir akių vokai darės vis sunkesni. Atsiguliau ant suoliuko, teko sulenkti kojas, kad visas tilpčiau. Pasidėjau vieną ranką po galva, kitoje laikiau butelį. Vis rečiau beatsimerkdamas dar sugebėjau suprasti, kad nebeįveiksiu likusio vyno – jį įsikišau po palto skvernu ir prispaudžiau prie krutinės... Jaučiausi beveik laimingas...
2011-04-11 22:03
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 7 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-23 17:41
Svoloč
Labai logiškas paskutinis komentaras. Aš skaitydamas kažkaip apie tai nepagalvojau. Autorius turi dabar apie ką pagalvoti.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-17 14:47
latenightzpizza
Eilinis vakaras. Sėdžiu pačiame miesto centre, ant suoliuko, bet ilgai čia nesėdėsiu, nes dar kam nepatiksiu, o tada skaudės. Nesigrožiu tuščiu dangumi ir gatvėmis, nes šalta, noriu valgyti ir apskritai - kai esi bomžas, tai ne dangus ir ne gatvės galvoj. Negeriu pigaus rašalo, nes tuoj prisistatytų kiti bomžai, kurie norėtų pasivaišinti. Be to, ant suoliuko nemiegosiu. Nes koks čia miegas ant suoliuko, kai kiekvienas tave malonumo dėlei suausti gali, o ir šiaip nešilta. Eisiu į krūmus, kur užsislėpęs galėsiu išgerti pigų rašalą ir pažvengti iš visų, romantizuojančių valkatos būtį.
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-14 13:19
Galakto akis
Kats kalpa??! Komentatoriuts kitkits ant laido! Tsu ta antra dalim zlugai vitsitskai. norts tsita vitsai nieko, literatūritskai įmanoma, antra ne. Rytsyts paigtats, kiau kiau kiau.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-13 22:38
If I were you
kalba neįtikina, nes čia tu taip mąstai iš šalies matydamas pigų rašalą ar purvinas rankas, o ne tas kuris kalba.

atversčiau Hamsungo 'Badą' arba kad ir to paties Beketo 'Molojų' ir kad liepčiau skaityt, kad liepčiau
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-13 17:57
Svoloč
Labai įtaigus ir teisingas paskutinis pasisakymas, bet jis niekaip nesisieja su autoriaus kūriniu arba jo pozicija nelaimingojo atžvilgiu. Mes dar net nematome tos pozicijos.
Kita vertus nuteisti ir pasmerkti yra paprasta, nesakau, kad jie to neverti, bet sakau, kad tai yra lengviausia. Gal dažnas ir nenori keltis būtent dėl to, kad žino, jog niekas jam jo nuopolio neatleis, tada ir sako: eikit visi po velnių. Palikit mane ir mano suoliuką.
Apskritai, sutinku su Gagarinu, kad tai didelė visuomenės bėda.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-13 17:44
Galakto akis
dabar, kai stoviu krante ir matau tuos žmones, kuriais pilna pilna upė, tik dabar manausi supratusi ir atskleidusi pagrindinę jų buvimo tenai paslaptį. esu tuo visiškai tikra, dabar, šiame kelyje, toje akimirkoje, lyg būčiau virš girios. virš upės. virš žemės. virš savęs. -
                    visi jie - nemoka mylėti. niekada. niekada ir nemokėjo. tai yra tas inkaras, kuris tempia juos į dugną ir neleidžia plaukti laisvai. plaukti be jokių pastangų, nepriklausomai nuo pajamų skaičiaus, ar artimųjų rato, nuo nieko. jie niekada nemyli. jie niekada nemylėjo. jie nesupranta, kad reikia mylėti. tiesiog mokytis ir išmokti mylėti. jie ima, bet niekada neduoda. jie mano, kad jiems priklauso imti, ir kad kitiems, visiems, priklauso jiems duoti. jie mano, kad jei turėtų pinigų, turtus, ar dar kažką panašaus, tada galėtų duoti ir būti geri, kad tik tada tai įmanoma ir priklauso. tačiau ne. yra tokių, kurie būna mylimi ir laimingi, jų namai švarūs ir sveiki, nors tai,ką jie turi procentalia išraiška neretai yra daug mažiau, negu šitie surenka ir pravaro per gerklę. skirtumas ir laimės raktas glūdi tame, kad tie, laimingieji skurdžiai dalinasi - širdimi, šypsena, nuoširdumu, rankos paglietimu paglostant. nuoširdžiai. jie jau yra išmokę, arba visada tai turėjo. to nesunku išmokti, net ir tada, jei esi gimęs dugne, nes galų gale - vis tiek esi žmogus ir matai, kaip elgiasi kiti, turi protą, įgauni patirties ir gali gebėti suprasti, kaip gyvena kiti, atsijoti  - kur yra gėris ir blogis. tačiau žmonės dažniausiai nenori atsimerkti, jie nieko nemyli, todėl mano, kad jiems taip patogiau - nematyti gebėjimo mylėti ir duoti kitam, o tik gauti sau ir kad mylėtų juos. jie mano, kad jiems taip patogiau. jie gali pateisinti save, savo įdomis, gali vogti net iš vaikų ir mušti moteris, jie pastato save į tokią pat vietą, į lygią vietą su tikrais ligoniais, kurie negali mygtuko paspaudimu išsigydyti savo vėžio, prisiauginti neturimos rankos, ar įgimtos genetinės ligos. dar daugiau - jie pastato save netgi aukščiau jų, prilygindami pastarųjų ligoms savo įdas, kurias galėtų išjungti, kurias išjungti yra jų vallioje. bet ne - jie mano, kad jiems taip patogiau, kad jie taip išsikapstys, kažkokių stebuklingu būdu imdami iš visų, atseit privalomą jiems duoti meilę, o patys neduodami jos nė kruopelytės. taip, galbūt kartais jie mano kad duoda. gal net dažnai. tačiau tai, ką jie duoda, nėra meilė. tai yra tik tamsos suterštas meilės atspindys. iškreiptas atspindys, kuriam jie patys laisvanoriškai pasirašo.
o pradėti galima..kad ir nuo tos degtinės, kurią pastarasis dabar turi:D bet ar jis pasidalytų ja su kitu, šalia jo atsiradusiu? ne, sakau jums, kad iš meilės, atjautos ar ko nors panašaus tikrai ne. jis galbūt pasidalytų su savo sėbru, tikėdamasi, kad pastarasis rytoj su juo. gal ir ne su sėbru.., kad ir su kokia mergaite ar jaunuoliu, taip vis tikėdamasis kažko iš jo, bet niekada - iš meilės, nesavanaudiškai.
jie yra toje upėje, nes niekada nemyli. niekada neduoda. niekada nesušildo. jie tik ima ir ima, kad ir trupinius. jie nori imti. jie mano, kad privalo ir privaloma jiems duoti. todėl jie niekada neatsikels, tik graudins. visais įmanomais būdais graudins. kad ir šiuo degtinės buteliu, atseit vienintele šiluma ir svajone apie mergaitę. tačiau jei ši mergaitė atsisėstų šalia, jie nė maž nesusirūpintų, ką ji čia veikia tokiu metu ir kas jai gali atsitikti, ar kaip ją apsaugoti. jie tik pagalvotų ką gali iš jos išpešti ir kaip ja pasinaudoti. galbūt net pavadintų tai meile, patys tikėdami tuo, bet iš tikrųjų - tiuk rūpestis ir nauda sau vadovauja šitiems nepalaimintiesiems skurdžiams, kurie neleidžia, kad meilė juos palaimintų. neleisdami sau pamilti kitų, nesimokydami pirmiausia to, jie neleidžia savęs palaiminti Dievui.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-13 13:58
twentyFour
Įtaigus  nuvertėjusios asmenybės monologiukas, net nesunku save įsivaizduot jo vietoje,gal tik glumina šiek tiek perteiktas ciniškas dugno laimės pojūtis.
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-13 06:46
Svoloč
Administratoriai, kompromituojate save kuoluodami gerą tekstą. Kas patikės jūsų išmanymu ir kompetencija po tokių apsidirbimų, o juk tai ne pirmas kartas, jų aš priskaičiuoju dešimtimis.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-13 00:48
negative
gana poetiška,turint omeny, jog viskas pateikiama būtybės, praleidžiančios naktis po suoleliu ir pilančios į gerklę "rašalą", akimis.
tokios istorijos, net jei čia ir pradžia, turi būti pateikiamos brutaliai, tiesiai, su metaforomis, kurios nekristų į akis, tačiau būtų tokios taiklios, kad skaitydamas žmogus nemurmėtų "taip nebūna", o nebyliai linkčiotų galva.
Leidžiu nustebinti mane II dalimi.


Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-12 22:16
Pirk Volgą
Pijokai būtų kur kas laimingesni, jei nebūtų pijokai, t. y. nenuodytų savęs c2h5oh, nes tai prie gero vistiek neprives. Realistiškas kūrinys, iki ko dasigyvena žmonės. Suintrigavo, norisi dar, kažkokio veiksmo, kažkokio įvykio, intrigos.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-12 14:08
azazello
tekstas taip toli nuo aprašomos scenos (vizualiai, socialiai, moraliai, realiai... liai, liai, liai), kad net klaidos akių nebado.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-12 11:18
Svoloč
Labai patiko, todėl nesupratau prieš tai įrašyto komentaro. Toks socialinis pamušalas, kurio kratomės ir nenorime pripažinti, bet jis yra ir autorius puikiai ir su geroka ironijos gaidele jį nupiešė.
Nevertinsiu penketu tik todėl, kad autorius patingėjo peržiūrėti tekstą ir pataisyti kelias gramatines klaideles. 4
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-11 23:02
vilnelė vėl
1
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (3)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą