Rašyk
Eilės (78151)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 3 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter




Kūriniai » Dōg » I



Zvimbimas ausyse vis dar nerimo, kai jis pradėjo peikėtis iš transo, taip pat staiga, kaip kad jis ir buvo prasidėjęs. Svirduliuodamas ir nevalingais rankų judesiais, tarsi bandydamas sugraibyti ką nors ore jis ėmė šaukti:
- Lyja! Lyja! Kur tu?!
        Niekas neatsiliepė, o praeiviai dilbčiojo į jį, palaikę eiliniu valkata ar pamišėliu, tačiau stebėtingai gerai apsirengusiu.  Visi stengėsi jį apeiti per gerą pusmetrį. Pamažu pradėdamas gaudytis, kur esąs, jis išsitiesė, kiek tegalėjo ir vis dar jausdamas silpnumą bei dilgčiojimą smilkiniuose, nužingsniavo tolyn. Kai kurie praeiviai, vis dar debtėldavo atsisukę, ar neišvys šio nemokamo šou biso.  
       
        Vos tik atsirakinus duris ir įėjus į butą, kaip ir kiekvieną kartą jo žvilgsnis pirmiausia krito į didžiulį paveikslą ant sienos. Atrodytų, lyg jame pavaizduotai jaunai moteriai, pro langą stebinčiai beužmiegantį miestelį, laikas neegzistavo, o dėl lengvai kilstelėtos rankos, atrodė, nelyg ją būtų kas paėmęs ir vedęsis su savimi į tą vidurvasario naktį, kuri nebeatrodė tokia tamsi, paveikslą padengusio storo dulkių sluoksnio dėka. Neatitraukdamas akių nuo jo, jis sunkiai, beveik vilkdamas kojas nusigavo iki krėslo ir jame susmukęs, prieš pat užmigdamas, tesugebėjo ištarti:
- Mano Lyja.

2011-04-07 21:44
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 5 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-09 11:56
Aurimaz
Nieko prieš, kad įdrėbsiu prastą pažymį? Ne už prasmę, o už skyriaus ilgį? Matai, nebūtum pakomentavęs, kad čia pirma dalis, gautum kuolą iš manęs už ilgio/prasmės santykį. Bet kadangi čia tik nesugebėjimas apskaičiuoti skyriaus ilgio - tebūnie dvoika.
Truputį platesnis paaiškinimas - skaitytojai nėra tinginiai. Jie tik gali užšokti ant nemokšiškai suręstos kūrinio pradžios ir todėl prarasti susidomėjimą kūriniu. Todėl nėra reikalo erzinti skaitytojo tokiom trumpom dalim. Dėk drąsiai du-tris A4 formato puslapius. Jeigu išeina - dar daugiau. Bet nekakok trupiniais.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-08 14:55
Laukinė Obelis
Nudžiugau, pamačiusi autoriaus komentarą, nes perskaičiusi pagalvojau: "neblogai, bet nebaigta". Tačiau kai paaiškėjo, kad bus tęsinys, galiu pasakyti, kad rašote įdomiai, taiklūs pastebėjimai.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-08 14:49
Dōg
Dėkoju, už įvertinimus. Tai nėra atskiras kūrinys, bet pirmoji jo dalis, tad tikiuosi, kad kuo toliau, tuo bus įdomiau.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-08 11:05
Click Beetle
Taip, pritariu Sarasvati, puikus kūrinukas. Trumpas, bet prasmingas ir įtaigiai papasakotas.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-07 21:56
Sarasvati
Puikiai sugauta ir papasakota akimirka.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą