Rašyk
Eilės (78093)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 18 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Seno namo palėpėje gyveno katinas Miegius. Šį vakarą jis grįžo namo vėlai, pavargęs po linksmos ir saulėtos dienos darbų. Katinas išsitiesė ant savo kilimėlio ir pabandė užmigti. Bet palėpėje buvo labai šalta.
Miegius užsimerkė ir norėjo pagauti sapną, bet negalėjo. Jo kailiukas drebėjo nuo šalčio. Tuomet katinas paprašė didžiosios pagalvės, kad ant jo užšoktų ir sušildytų. Pagalvė prispaudė Miegių savo sunkiu pilvu ir jis aprimo, pajutęs šilumą.  Bet sapnas vis nesirodė, akys vis norėjo atsimerkti.
Katinas pakvietė senelio lietpaltį, kad ir jis padėtų labiau sušilti. Lietpaltis atskrido ir apgobė pagalvę juodu sparnu. Trise tapo daug šilčiau. Miegiui pasirodė, kad jis jau mato kamputį sapno iš Afrikos, šiek tiek karšto smėlio savo letenėlėje.
Bet sapno pradžią nutraukė kelios knygos, kurioms taip pat buvo žvarbu palėpėje. Jos užlipo ant lietpalčio, prispausdamos katiną dar stipriau. Iš paskos atšokavo šluota, puodas, gėlių vazonėlis ir lietsargis. Visi jie užsiropštė vienas ant kito, nurimo ir užmigo.
Miegius susapnavo, kad jis gyvena pilies bokšte ir jo viršūnėje augina palmę. Niekas nežino, ką sapnavo lietpaltis.
Rytą katinas prabudo gerai pailsėjęs ir suplonėjęs. Visi palėpės daiktai jau buvo grįžę į savo vietas. Saulė merkė akį pro palėpės plyšį. Miegius pakilo iš savo guolio. Jo kilimėlyje liko išgulėta šilta garuojanti duobutė. Miegius pastatė ant jos keptuvę ir išsikepė pusryčiams blynų.
2011-02-23 18:25
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 5 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-06-26 11:47
gbraznauskiene
Labai gražu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą