Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 20 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Drauge man pasakojo, kaip gera būt žolėje, tačiau nesu buvęs.
Norėčiau pabandyt, bet...

Aš turiu bedą, manęs nemėgsta žole, ji tokia šiurkšti, kai aš ant užlipu. Aš geruoju. Net bandau atsiprašyti. Bet ji nieko. Sugirgžda sutrypta. Priglaudžia savo žalia kamieną prie žemės. Ji tokia trapi. Bet kartais...

Aš turiu idėja, galiu sėdėti miške ant samanų, bet tragiškai suūžus medžiams aš išsigąstu. aš nebėgu, bet žinau, kodėl medžiai ošia. Ir aš ten priglaudžiu savo kūną prie pirmo pasitikusio medžio, jaučiu jėga. Manyje tiek jėgos ir bandau suprasti visus pasaulio vaikus. Bet kartais...

Aš turiu troškimų, galiu papasakoti. Kokie viena-reikšmingai vienodi jus atrodote. Suprantu, kad kartais aš noriu pabūti vienas, ypač, kai žmonės sako:
„Bėk neatsisuk“
Bet turiu vilti.

Negaliu sulaukti, kada išsitiesęs žolėje rūkysiu kaljana ir spjaudysiu ant praeiviu skubančių namo.

Aš turiu klausimą, kodel šios skruzdėlės niekada nepalieka šios žemes, nes jos čia tiesiog gyvena. Na, o jų gyvenimas verda ir nesustoja. Bet kartais.

Aš turiu drauge, kuri norėtu kartu gulėti žolėje, ir žiūrėt į dangų pilna žvaigždžių. Bet kartais...

Ši drauge, taip pat bijo šių žolių, ir kartais tenka gulėti vienam ir užsisklendusiam.

Gelbėkimės nebūti vieniši.
„Bėkim ir neatsisukim“.
Verda niūrus ir monotoniškas gyvenimas, panašus i skruzdėlių gyvenimą... Bet kartais...

Aš neturiu žalio supratimo, kodėl kai kurie iš mūsų mano, kad sunku valdyti savo gyvenimą, net kai kils klausimu, mes i juos sunkiai atsakysime, nes mes nesame suaugę, o ypač norime beprasmiškai praleisti laika. Tu tarpu žolė, miškas, ir šie nuostabus laukai yra išsigelbėjimas nuo civilizacijos dulkiu, bei šiukšlių kvapo.

Ir aš turiu antrą kartą jus nuvilti. Aš jau supratau, kad žolė nepakeis mano nuomones apie pasauli, o ypač apie toki gyvenimą – laukinėje gamtoje.

Aš turiu norą gulėti šioje kalno papėdėje, girgždančioje žolėje ir sakyti, kad pasikeitė mano drauge; ji atsisėdus žiuri į geliu vainikus ir stebi pavasario skleidžiamus kvapus.

Tarp kitko, šie drugeliai – geriausias užmarštis. O kas, jei aš būtinai turėjau užmigti, nepradėjęs savęs kaltinti, kad aš baigiau prarasti savo valia būti tarp žmonių, o jei aš tik esu laisvas žmogus, kuriam žolių kvapas priimtinesnis. Tiesa ta, kad laukinė gamta nepakeis civilizacijos. Bet kartais tai būna...
2010-11-17 13:45
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 5 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2010-11-23 08:04
Dvasių Vedlė
Klaidų daug, krūva praleistų lietuviškų raidžių. O tekstas ginčyjasi pats su savimi. Nesuprasi, ką norima tiksliai juo pasakyti - ar kad gamta gerai, ar kad ji vis tiek jokios naudos neduoda? Nerišlumas yra, bet nemanau, kad kūrinys toks nerišlus, kad neina suprasti apie ką. Yra tam tikras nuoseklumas. Gerokai apšlifavus, būtų visai nieko darbelis.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-11-23 01:48
Avoir
Kitą kartą, kuomet rašysi apsirūkęs žolės, pagalvok, jog tai nieko nepriduoda tavo talentui kurti. Nes tu papraščiausiai jo neturi. Nerišlus blevyzgojimas gali privilioti keletą muselių, jos pazys pašonėje, pagirs, neturėdamos k veikti, ir tiek. Nieko rimto.
Kitas klausimas, kam publikuoti tokį tekstą, kokia prasmė? Tai teikia pasitenkinimą? Skatina nenormalus noras šaipytis iš literatūros? Iš savęs?
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-11-21 03:10
krūms
gramatinių, stiliaus, logikos klaidų pilna. Tekstas nerišlus, kas norėta pasakyt aišku, bet iki kūrybos čia dar labai toli. Kitą kartą bent klaidas išsitaisykit - labai nerimtai tekstas atrodo ;)

Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-11-18 09:55
Grudge
Gražu:) Patiko:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą