Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 10 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Kartą gyveno liudna mergaitė, ji nieko neturėjo, buvo visiškai viena. Nuo 10 metų mokykloje jos niekas nemėgo, ji buvo stambi, jautri. Klasėje visi iš jos tyčiojosi, ji verkdavo kasdien mokyklos tualiete, bet net ten ja rasdavo ir užgauliodavo. Ji bandė nusižudyti nekarta, bet vis kažkas ją sulaikydavo. Jei buvo gaila jos tėvu, sesers. Jie jei buvo paskutinė viltis, tik jie ją palaikė ir paguodė.
Laikui bėgant ji pradėjo nelankyti pamokų, gerti, rukyti.. Susidėjo su nekokios reputacijos žmonėmis. Galu galiausiai kai jai viskas atsibodo, ji pareiškė savo mamai,:
-Arba perkeli mane į kitą moyklą, arba manęs nebebus.
Taigi mama ją perkėleį kitą mokyklą ir jos gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis. Ji tapo visu mėgiama, susirado naujų draugu. Bet praeities prisiminimai jos nepaliko ramybėje. Laikui bėgant ji augo ir gražėjo, bet širį ji liko ta pati maža nuliudusi mergaitė. Kiekvieną vakara ji atsisėda prie kompiuterio įsijungia muzika ir pradeda verkti. Ji tapo tokia pat, kaip ir jos buvė klasiokai. Pradėjo šaipytis iš dabartiniu savo klasiokiu, kurie nėra labai gražus. Halbūt taip ji megina atsiimti už viska ką jei teko patirti. Tie žmones kurie skaudina kitus dažniausiai būna patys gyvenimo nuskriausti. Ji tai supranta ir to nenori daryti, bet ji net nepastebi kaip įskaudina kitą žmogų. Bando keisti save, bet praeitis ja persekioja ir persekios visada. Vaikinų dėmesio susilaukia daug, bet vis lieka įskaudinta. Jei jau atsibodo taip gyventi. Tad nutarė būti viena, ir stengtis pasikeisti be niekeno pagalbos. Dabar ji stengiasi gynvti tuos kurie ura uzgauliojami. Bet nevisada tai išeina...
Nenori prieš kitus pasirodyti silpna. Ji supranta, kad tai yra blogai, kiekviena vakara apie tai masto, bet jei neišeina to pakeisti. Kiekvieną diena klausia saves, - Kodėl aš taip darau?
Ji begalo myli savo tėvus, bet ir juos skaudina. Jie del jos padarytu viska, bet jei niekaip neišeina pasikeisti. Galbūt lemta tokiai būti. Bet ji niekada nenuleidžia rankų, kai tik nori sau kažka padaryti, ja vis sulaiko kažkas. Bet ji negali suvokti kas.. Gal tai tėvai ar artima draugė. Vasara jį buvo susižeidusi koją, atrodo daug draugų turėjo, bet tik viena ja palaikė ir jei padėjo, kai buvo sunku, Kaip sakoma draugą nelaimei pažinsi. Nuo to karto ji supranto turinti sielos drauge, del kurios ji įgavo vilti gyventi.  Pradėjo geriau mokytis, lankyti pamokas. Norėjo įtikti tėvams, su jais geriau sutarti. Bet vėl jei neišėjo. su jais dažnai gynčijosi ir skaudino juos. Pati to nesuprasdama.. Kiekviena diena ant jo rėkia tėvai, vis kažka netaip padaro. O taip nori, kad tėvai jei būtu lyg draugai. Norėtu su jais apie viska šnekėti, įisipasakoti jiems. Dėl tėvu meiles ir pasitikėjimo ji padarytu viska.
Ji suims save į rankas ir padaris viskas, kad tik pasikeistu. Jei nebebis svarbi kitų nuomonė, ji tures savo nuomone ir gins tuos kurie yra silpni, is kurių yra šaipomasi. Nors puikiai suvokia, kad gali vėl viskas pasikartoti. Bet jei jau nesvarbu.
-Jei man lemta nugyventi šitą gyvenimą, tai ją nugyvensiu padėdama kitiems. Kiekviena diena stengsiuosi būti linksma, su šypsena. Juk gyvename tik vieną kartą. Vakar diena praeitis, rytojus nežiniai. Nuo šiol gyvensiu šia diena, ir nesidairysiu atgal. Juk nežinia kas bus rytoj..

2010-10-23 00:21
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2010-10-30 11:09
TheLady
Faina. Ko gero geriausias kūrinys šioje svetainėje.:D tik per liūdnas. Na, bet ką padarysi. Dėl gramatinių klaidų nekibsiu, ne lietuvių pamoka :DDD Šiaip čia būtų labai graži įžanga knygai...Pagalvok ;D
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-10-26 09:23
pilkė_
Visai kitaip skaitytųsi, jei būtų išryškinti veikėjų charakteriai, vyktų kažkoks veiksmas, būtų nupasakota aplinka. O dabar - nei į knygą, nei į laikraštį tokią istoriją. T. y. noriu pasakyti, stilius nei meninis, nei publicistinis, bala žino koks. Reikia šiek tiek padirbėti prie kūrinio, gal tada visai kitaip viskas atsiskleistų.
Siužetas prieš akis juk jau yra.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-10-25 01:48
Pirk Volgą
Silpnokai. Nors pati pasakojama istorija tikrai galėtų būti įdomi ir aktuali, bet pasakojimo stilius labai prastas ir primityvus. Rašyti, rašyti ir dar kartą rašyti. Tobulink stilių.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-10-24 17:03
Juodvarnė
Pirmasis kūrinys gali būti silpnas įvairiais požiūriais, ir tai gali būti atleistina. Bet jei net įvardis "jai" rašomas "jei", beveik nėra nosinių raidžių, tai nėra ką ir kalbėti.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-10-24 17:00
Juodvarnė
Išmokite rašyti.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-10-23 20:05
Valkas
Perkėliau į prozą, kadangi esė čia mažoka.

O šiaip - ne stebuklas, tačiau tikiu, kad autorė kada nors sustiprės ir visus nustebins. Palinkėsiu jai sėkmės.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-10-23 18:11
ne_zinau
kaip pirmas kurinys ir atsizvelgiant i tavo metus neblogas bandymas, bandyk ir toliau patiko tema kurinio labai gerai pazistama daznam lietuvos paaugliui.. kaip ir man kazkada ;)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-10-23 15:05
toraaut
nepyk, labai neįdomiai rašai. O savižudžių vaikų - yra Lietuvoje, tai jau žvelk į savo pirmąjį sakinį, pačią pradžią - kartą gyveno. (ir dabar gyvena. va berniukas devintokas nusižudė, ir mergaitė po traukiniu palindo - Milda rodos vardu.) taip, kad ne kartą - Lietuva savižudžių kraštas (na gal buvo, vis tik dabar gali jau emigruoti žmonės, anksčiau, antra vieta pasaulyje, pagal gyventojų koeficientą, tai II vieta pasaulyje Lietuvėlei priskiriama. taip kad ne kartą. o toliau, ir neskaičiau, tik pirmą pastraipėlę. prastai rašai, ne dėl klaidų gramatinių, o dėl to - kaip dėstai, plėtoji, pats rašymo stilius - tuščias.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-10-23 00:22
Liudnosiukė
Nepykit už klaidas, pirmas mano kūrinys..
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą