Rašyk
Eilės (78170)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2715)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 15 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Begalės religijų, tuntai šarlatanu, sektų, išminčių, kvailių ir mąstytojų mūsų mažame pasaulyje iškėlė mano idėjas į dienos šviesą, nepavadinčiau savęs teisuoliu, tiesiog esu laikina būtybė be galo spalvingoje planetoje, pavadintoje neįprastai įdomiu vardu-“Žemė”.

Leidziantis saulei kiekvienas žmogus akimirka sustoja ir pažvelgia atgal. Minčių pėdomis praminto tako besimato tik keletas fragmentų išsispaudusių laimingų atsitiktinumų dėka, tokių brangių širdžiai, jog emocijingas virpulys nerimstančios upės srove užvaldo spindinčius šauniuosius niauronus. Žmogiškoji dvasia tarsi bando išsiveržti iš kūno, virtusio auksiniu narvelio kaliniu, tuščios akys ima regėti dvasiškesnį, idealistinį paveikslą. Praeitis tampa dabartimi, susilieja pasauliai, o paskutiniai gęstantys spinduliu galiukai durstydami jautria paukštę neša vis kitą, aštrių kaip stiklas emocijų bangą. Šią akimirką pažvelgus į du didelius skaidrius veidrodžius gali suprasti daugiau negu gali išsakyti žodžiai.

Daugelis mūsų patyrę panašius jausmus juos prisimena su užslėpta melancholija šešėliais dengiančia, neišsipildžiusių svajonių paliktus įspaudus randuotoje sieloje, chaoso prasmę randančioje pilkoje masėje, vadinamoje smegenimis.
2010-10-12 11:17
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 0
 
Blogas komentaras Rodyti?
2010-10-12 13:56
toraaut
P.S.
Bet kaip Kristų įliejo, ot įsiliejo. :D ( o kiek ant laužų papleškino...)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-10-12 13:55
toraaut
jūs ne taip supratote, sakau kad man atrodo rašote nesąmones, bet jums sąmonės. tiek.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-10-12 13:44
papiktintas
Rodos viskas teisingai, tačiau gaunasi atvirkščiai.:)
Manau žmonės puikiai įsilieją į visuomenę negali pažvelgti į pasaulį kitu kampu, nepriimtinu daugumai. Tačiau nemanau jog didžioji šių žmonių dalis tokie nebuvo nuo pradžių. Tiesiog to ko negali suprasti ilgainiui imi ignoruoti. Savisaugos vožtuvai neleidžia smegeninei perkaisti.
Tiesiog teorija - viena iš daugelio.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-10-12 13:23
toraaut
eiti miegoti, kada saulė nusileidžia, nebūtinai, tačiau, saulė nusileido- ir reikia tokį vaizdą sudaryti, nes visi normalūs žmonės eina kur, naktį mirgant žvaigždutėms tamsos bedugnėje, plytinčioje virš Žemiečių galvų?.. (tai gi,  miegoti... Išsiskirti iš bandos, pavojinga - gali banda sutrypti. .)
Grožis negali atbukinti, kažką čia ne taip kalbate, o šlapdriboje matyti grožį, jau reiškia  turėti išugdytus harmonijos pajautos (grožio pajautos) jausmus, išugdytą estetinį skonį, ir pamatyti, bei kitam parodyti grožį slypintį ne tik akivaizdžioje vaivorykštėje, bet ir darganoje, šlapdriboje, raukšlėtoje plaštakoje, elgetoje, benamyje, sėdinčiame ant dailių šaligatvio plytelių.... spalvoje, formoje, faktūroje, taikliai pasirenkant žiūrėjimo kampą, kompozicijos atžvilgiu... Matai kol tos pajautos neišugdytos, neišpuoselėtos, tai gražus tik vaivorykštės, ir gėlytės, o štai kai jau išugdytos, tai tau ir juoda balta (tik šviesą ir tamsą) naudodamas kaip priemonę, štrichu - pieštuku dailininkas purviną kelią nuštrichuos gražiai, nes jis jau turės išugdytą grožio pajautą, ir matymą žinoma. Tikrai nesąmonę čia pasakėte apie tai:  ----- "Marios grožio saulėlydyje, kaip ir kiekvienoje gyvenimo akimirkoje. Tačiau grožis tam nepasirengusį žmogų atbukina ir jis jau nieko nebemato tik šlapdribą ir nykų kelią į šaltus namus Ilgainiui procesas tampa rutina ir štai tau saulė leidžiasi, vadinasi bus naktis ir reiks eit miegot, nes rytoj reikia anksti keltis ir eit dirbt" -----
na žodžiu, tikriausiai kaip jau minėjau pirmame komentare, man labai svetima ką jūs čia rašote labai sklandžiai(kalbos-žodžio valdymo atžvilgiu sklandžiai) aprašinėdamas lyrinio subjekto mintis, požiūrį į saulėlydį - kurį tapė pats viešpats jau tada kai žmogaus dar nebuvo, tiesiog pirmapradžiame sprogime – Visatos prasidėjime....
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-10-12 12:51
papiktintas
Dėkui už nuoširdžią kritiką toraaut. Mesiu ir aš akmenį į savo daržą. Manau jog mano rašymo sklandumas mano atvėju tik parodo saviraiškos problemas!
Kalbant apie kūrinį, neveltui aš išmečiau savo sarkazmą į šiukšliadėžę :)
Noriu pabrėžti sielos alkoholio žąlą (pompastika, panegirika). Visas kūrinys nuo pradžios iki pabaigos tai euforijos vėliau ir melancholijos seniai pramintais keliais šliažiančio ir vėliau prisiminimų draskomo sielos alkoholiko kasdienybė.
Marios grožio saulėlydyje, kaip ir kiekvienoje gyvenimo akimirkoje. Tačiau grožis tam nepasirengusį žmogų atbukina ir jis jau nieko nebemato tik šlapdribą ir nykų kelią į šaltus namus Ilgainiui procesas tampa rutina ir štai tau saulė leidžiasi, vadinasi bus naktis ir reiks eit miegot, nes rytoj reikia anksti keltis ir eit dirbt. :D



Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-10-12 11:44
toraaut
nepatiko šis panegiriškas tuščias, labai sklandus tekstas. (tai individualu) bet toks saulėlydis-kuris čia aprašytas, labai jau tuščias, paviršutiniškas pamintijimais "apskritai, aplamai" ribose. O būties akimirkos pajauta amžinoje laiko tėkmėje, gali įvykti bet kuriuo paros metu. Man svetima ir neapsakomai nuobodu būtų, jei taip reiktų žvelgti į saulėtekį, saulėlydį, grojantį klapsėjimą varveklį, tirpstantį pastogėje, permatomame šaltame ore, žydrame vaiskiame dangaus fone Saulei kopiant aukštyn į zenitą kasdien su kvepiančiu sniego tirpsmą vėju... kaip ir nukritusiame beržo lapelyje į rud-žalsviai tamsų vandenį šaltos balos, lyg paskutinį drugį, suglaustais sparniukais...
nu ne, tikrai panegirika su patosu. O žemė ne tik Žemė, yra ir kitos kalbos. Rašot sklandžiai bet tuščiai - pilstymas iš tuščio į kiaurą vadinasi. Tai tik vieno skaitytojų nuomonė. Man tas turinys - tuščias ir nuobodus, (svetimas, tolimas nuo saulėlydyje glūdinčios jėgos.) bet rašymas – sklandus.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą