Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 8 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Vyšnių kauliukai sirpsta
sekmadieniais sapnuoju
kad žaidžiu riedulį
vienas įkrinta į skruosto duobutę
ir išleidžia šaknis
iki pat akių nusiveja gyvybė
perplėšia rageną tarsi replėmis
verkiu žiedais baltažiedžių sakurų
aklas japonas glosto mano veidą
renka žiedus ir deda į burną
vyšnių kauliukai sirpsta ir murma
sirpsta ir murma
sekmadieniais
2010-10-07 19:31
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2010-10-08 21:54
Multiplikacinės mūzos
Įdomu skaityti jūsų komentarus, ypač vertinu kritiką. Toraaut ir titanic dėkoju už šaunes interpretacijas, išnarstėte mano  sakuras iki kaulelių:)))
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-10-08 13:11
vilnelė vėl
įdomūs vaizdiniai, bet jų raidos vientisumo man dar kiek trūksta, ir viso to išrišimo dar trūksta.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-10-08 10:48
tictac_it
Siurrealistiškas vaizdelis , tik man jis visai ne toks kaip nupiešė traškančiu projektoriumi toraaut , man ir tas japonas tik kažkur rūke , antraplanis ir murmėjimas lyg už kadro - toli , o stambiu planu - švelnus skruostas su duobute , įriedantis vyšnios kauliukas , dar paliekantis rausvų sulčių pėdsaką ir kauliukas "sirpsta", šaknyjasi , vagojasi skruostas melsvais takeliais, gyslomis,( džiūsta sulčių pėdsakas) , "šaknys" pasiekia akį , kaupiasi kruvina ašara , netikėtai trūksta ir nubėga baltų žiedlapių lietum , o skruostu lyg šešėlis praslysta plati kimono rankovė ir murmėjimas garsėjantis virsta kartojamu žodžiu "sekmadienis" ... o aplink daug vyšnių kauliukų ...:) Eiliukas geras - sukelia vizijas ir "pajudina" emocijas ...
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-10-07 20:58
toraaut
"toks siurrealistinis žalia žalia žolės riedulio veja, balti balti kaip žiedlapiai vyšnių kamuoliukai, žaidėjas užsimoja, bet ne koks žaidėjas, ir trenkia ne per kamuoliuką, o kažkaip visai neseniai (su kuriuo ką tik kalbėjo) tai staiga šalia stovėjusiam japonui, (kliudo jo veidą viena iš lazdų)  ir japonui pažyra dantys,
jis sėdasi po vyšnia, tas japonas, juodu kimono apsitaisęs,  balta, žydinčia,  kažkoksai savyje, ir tik ašaros rieda; O tas žaidėjas, mesteli lazdą toliau, ir glaisto situaciją,  "maskuoja" (tai reiškia naikina) pėdsakus: glosto japoną per skruostą, žvalgosi labai į šonus aplinkui tuo pačiu  lyg vogčiomis, kad niekas nespėtų pamatyti, renka tuos dantis lyg kamuoliukus ir kemša japonui į burną. Japonas verkia, o vyšnia žydi, veja žalia žalia, pilna kamuoliukų vyšnios žiedlapių baltumo. garso jokio, bet murmesiu atrodo, tik tas, to prasto žaidėjo žvalgymasis lyg kokčiomis, akių kampai pasimato baltais pusmėnuliukais, bėgiojančios rainelės du tamsūs skrituliukai, tai į vieną šoną tai į kitą, tokiu žvilgsniu ir judesiu -paskubomis, ar niekas nematė ir ar nepastebės, kad jis pažėrė japono dantis. būtent tas žvalgymasis skubotas ir sukuria murmesio nuotaiką, ir paraleliai jis paskubomis rūpestingai glosto per skruostą japoną, lyg inščiojantis lyžčiojantis šunytis - kad tik pastarasis tylėtų, ir kemša jam į burną tuos pažertus dantis. BET  japonas - toks "atsikvėpęs" - atsiribojęs, ir visiškai jo tūpčiojimų niekaip nepaiso, tik ašaros japonui ritasi per skruostą, ir jis leidžia jom ristis, nepaiso ir jų, sėdėdamas po balta viena vyšnia, kurių ten daugiau ir nėra, veja, o žydėjimas vyšnios baltumas koks saulėtas ir ramus kaip japonas juodu kimono, ir ašaros taip ramiai ridenasi pačios vėl sau per skruostus netrikdomos ir netrukdomos..." -- štai toksai kinematografinis siužetas matosi man skaitant tą jūsų tekstą. Žalia veja, tamsiai ir ryškiai, juodas kimono, japonas, balta vyšnia ryški ir veja ryški, ir juodumas, ir taip siurrealistiškai tie kamuoliukai, jų pilna veja, plius vogčiomis dirsčiojimu murmantis, dvasiškai neramus žaidėjas, kemšantis japonui į burną dantis... O japonas atsipūtęs - neutralus vyšnios pavėsyje. ne sapnas - siurrealistinė kinematografija, tai artimu tai ne planais. be garso. girdisi kaip veikia kino projektorius.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-10-07 19:37
Orchidėja9
Kaip suprasti "žaidžiu riedulį"? Kažkaip iškrenta iš konteksto šita metafora. Lyg ir gražios tos jūsų sakuros, bet širdies nešildo.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą