Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 14 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Mano žmonės atrodė, lyg būtų iš kitos planetos ar visatos. Mano žmonės nebuvo amžini. Jie, kaip ir visi, kažkada išėjo palikę paskui save žymes. Jie mokėjo skaityti iš akių. Jie žinojo, ko reikia ir ką reikia padaryti. Juk tą vakarą Jos didvyriai nebuvo matę Jos tokioj būsenoj. Jie nepalikdavo. Niekados. Jai reikėjo jų kaip oro, kaip rytinio dūmo, kaip juoko, nes be jo - jie buvo niekas. Bet žmonės nujaučia. Gyvybė jaučia, kai kita jai svarbi gyvybė iš lėto gęsta. Tuomet viskas truputėliui aplink užgeso. Atrodė, kad net paukščiai tyliai verkia. Deja, viskas turėjo būti priešingai. Vėjas turėjo nulaužti medžius iš pykčio, bangos paskandinti sielvartą, o pabėgusios sielos draskyti kiekvieną, kas privertė jas kentėti… Mano didvyriai išmokė gyventi Ją. Pagal Jos taisykles. Bet jie buvo tik apgaulingi melagiai žinduoliai. Jų buki protai niekados nesuprasdavo laiko. Jiems nerūpėdavo. Apgailestauju, kad iš jūsų teliko smulkios pelenų dulkelės susipainiojusios su kažkieno skausmingais kraujo lašais.
Vaikščiojant Vilniaus senamiesčio gatvėmis, kurios persismelkusios žmonių jausmų, kančių, istorijų ir išgyvenimų, pajutau čia įsimaišiusią ir save. Kaip tuomet, basomis po asfaltą. Susmukau. Ir užsibėriau žiūpsnelį rūgščių prisiminimų ant savo menkos ir bevertės širdies.
2010-10-05 22:14
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 5 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2010-10-12 16:25
Grudge
Menka ir bevertiška.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-10-08 20:39
Chocoautumn
Aurimaz - dėkoju, būtinai stengsiuosi ateityje tai padaryti.

Pauliau - Nostalgija. Melancholija..:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-10-08 19:52
Paulius Vėtra M moonlight
įdomiai išreikšti jausmai. persmelkta melancholijos?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-10-07 01:02
Aurimaz
Pagrindinę mintį, veikėjus, siužetą, dialogus, mintis, emocijas, intrigą, romantiką, komediją, parodiją, tragediją - va ką reikėjo įdėti, kad tavo proza taptų rimta proza. Dabar gi turi parašiusi kelis sakinius, kelis moralus, kelis vaizdinėlius,  kurių niekas neatsimins. Perskaičiau - ir ką? Ir nieko.
Gali, žinoma, pakomentuoti savo kūrinį komentaruose, tačiau kūriniai rašomi ne tam, kad paskui papildomai aiškinti, kaip juos derėtų suprasti. Kūrinys rašomas tam, kad  skaitytojas atsidurtų tavo pasaulyje, įsimylėtų tavo pagrindinį veikėją ir nebenorėtų su juo skirtis nei varge, nei džiaugsme. O jeigu nėra pagrindinio veikėjo, tuomet skaitytojas privalo įsimylėti tavo filosofiją, tavo nuomonę. Štai kas yra proza. Ir rašydama ją prisimink, kad  tu ne tik rašai - tu pildai savo skrynią, iš kurios kiti ims ir skaitys. Manau, pakankamai aišku, jog į tą skrynią turėtų gulti kuo didesni tavo pasiekimai - kiekvienas sekantis pralenkiantis prieš tai buvusį kažkuo didesniu, naujesniu, įžvalgesniu. Va to ir palinkėčiau.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-10-06 22:20
Chocoautumn
Dėkoju :).
Ar stogą tu įvardini pagrindinę mintį ar ką, leiskite paklausti?:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-10-06 21:02
driezas
pati rašymo architektūra gana patraukli.

o va stogo nepavyko pagauti. veltui dairiaus į vėtrunges.

gal man pašnibždėsi ką statei?:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą