Rašyk
Eilės (78091)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 10 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Jis turi nesveiką brolį, mano mylimas turi nesveiką brolį. Brolis visada šypsosi ir turi žalias akis, mylimo akys juodos, plaukai balti, o šypsena tik man. Brolis kartais pasako man labas, mylimas pabučiuoja.  Kartais mes einam į kiną, visi trys einam, mylimas, aš ir brolis susikibę rankom kaip daržely vaikai, žaisdami „Ali baba“. Tik niekas nebėga į mus ir nebando išskirt, niekas neskanduoja ir rankas laikom daug laisviau, ne taip tvirtai. O kartais norisi, kad skirtų ir išskirtų, nesveiką brolį pasiimtų į savo komandą, o mus paliktų. Ne dėl to, kad maišosi, ar šypsosi, ne dėl žalių akių, o dėl brolio nesveikumo, bėgančio pro akis, ausis ir burną. Noriu jį išgydyt, bet negaliu. Mano mylimas ne jis.
- Šiandien eisim į kiną.
- Brolis, tu ir aš?
- Mhm.
Ir man nelieka, ką pasakyt, ir aš nežinau, kaip pasakyt. Užsakau internetu bilietus, nors  interneto nekenčiu kaip ir kino. Milijonas žmonių, milijonas veidų, skirtingo juoko, skirtingų dūsavimų. O filmas turi būtų kiekvienam iš mūsų asmeniškai, kiekvienam suprast, pajust. Visai nenoriu jausti svetimo kvėpavimo sau į abi ausis, ar girdėti svetimo juoko vietose, kurios visai nejuokingos.
    Atsispausdinu, sulankstau, įsidedu į piniginę, ją į nutrintą kuprinę, kurią dažniausiai nešioja brolis, apsiaunu juodus ilgus batus, juodą striukę ir juodą šalį, rakinu, trenkiu, rakinu, lipu. Apačioj du vyrai, skirtingi, ir abu man ir su manim. Vėl rankos, vėl ali ba ba. Brolis pasakoja kažką nežemiško, apie pasaulio pabaigą, susijaudinęs greitai kvėpuoja ir vis stipriau spaudžia ranką. Mylimas eina ramiai, šalia, kartais atsisuka.
-Kiek valandų?
-Dar dešimt minučių. Spėsim.
Mylimas punktualus, o aš bandau klausytis brolio, ir atlaisvinti ranką, kurioje kraujo liko ne daugiau nei vienas lašas.  Eilė prie kasų dar labiau aštrina pasakojimą apie išmirusią augaliją ir mirusį triušį, kuris žemėje svarbiausias.
-Kodėl?
Kiškis ėda ir šokinėja, niekas nemoka taip šokinėt, o kiškis moka.
-Kengūros.
Kengūros ne čia, kengūros Australijoj, o ten ne pasaulis ir pasaulio pabaiga ten neateis. Brolis vėl spaudžia ranką, o mylimas pamiršta atsisukt. Parodau bilietus, nekreipiu dėmesio į keistą vyro tarpdury žvilgsnį, tempiu vyrus- vieną pasakojantį kiškio gyvenimo istoriją, kitą tylintį-į mūsų vietas, nuolatines vietas dešiniajame kampe, kad mažiau girdėčiau kitus žmones. Laukiu filmo pradžios, kad pasibaigtų apokalipsės ir triušio tema, o brolis netikėtai nutyla. Mylimas atsisuka.
-Kas?
Dairausi tai į vieną tai į kitą, mylimas ranką laiko, brolis nebe, kažkas ne taip, nors taip ir turėtų būti, bet taip niekada nebūna. Brolio akyse ašaros, o mylimas vis dar tyli, žiūri į mane. Užsimerkiu taip stipriai, kad ima skaudėti akiduobes, akių vokus, galiausiai visą veidą. Brolis vėl ima kalbėti, mylimas padeda galvą man ant peties, galva sunkesnė nei įprastai, prikimšta tylos ir vėjo. Lauke ruduo ir jis įlenda giliau nei giliai.
        Filmas pasibaigia taip ir neprasidėjęs, mes vėl stojamės, vėl kartu, susikibę rankom, brolis vėl kalba, mylimas tyli, aš laisvinu ranką, mylimas klausia, kiek valandų, aš vėl raminu ir tempiu juos toliau. Prie namų apkabinu abu vienodai, nubėgu į savo antro aukšto butą. Per langą stebiu brolį ir mylimą, susikibusius rankomis, mylimas tyli, o brolis vis dar kalba. Spėju, apie triušį ir pasaulio pabaigą. Žiūriu ilgai, kol akys parausta ir ima ašaroti, ir suvokiu, kad  nežinau, kas yra mylimas, o kas yra brolis. Brolis myli labiau nei mylimas, brolio akys žalios, brolis man pasakoja svarbiausias pasaulio tiesas, bando išmokyti ir išaiškinti. O mylimas tik tyli ir klausia, kiek valandų. Lyg pasaulio pabaiga nenumaldomai artėtų.  O gal mano mylimas brolis  yra pasaulio pabaiga?
2010-10-04 19:42
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 3 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2010-10-08 21:03
Bor
Bor
ačiū:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-10-08 20:34
N8891
privercia ijungt fantazija, saunus kurinys ;)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-10-06 10:23
Bor
Bor
o.pagaliau komentaras. jau nesitikėjau sulaukt.
ačiū,Pokšt:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-10-05 23:01
pokšt
stipru
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą