Rašyk
Eilės (78093)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 14 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Galbūt nė vienam mokslininkui nedaėjo į galvą o gal ir daėjo, jog atitinkama ultragarsinio garso banga labai pasikeičia atsispindėjusi nuo buityje naudojamų veidrodžių, yapč klastingai gali „suveikti“ gulintis arba kampu į vertikalią sieną atremtas elementarus veidrodis. Tol kol jie ramiai sau kabo pritvirtinti prie sienų, - „lygtai“ nieko siaubingo nevyksta. Deja taip nėra po tikrovei. Horizontalioje o ne vertikalioje padėtyje paguldytas veidrodis labai klastingas dalykas iš tikro esti. Nelabai kas ir patikėtų, jog neteisingai naudojami veidrodžiai beveik sveikam asmeniui gali sukelti netgi paranoją, ir tikrai nebūtinai toje patalpoje, kurioje tas asmuo randasi. Į nenagrinėtą paranojos priežasčiai kompleksiškai susideda keletas logiškai sunkiai sąsajas turinčių dalykėlių:
ALFA) gyvas žmogžudys per savo smegenų žievę spinduliuoja tam tikrus impulsinius signalus, kurių (smegenų žievės basleidžiamos bangos) jau senokai nagrinėjami pasitelkiant fiziką ir kitus mokslus, kurie leidžia nustatyti labai silpnus smegenų skleidžiamus signalus. Jie yra labai įvairūs, juos atskirti dar nesugebama, ta prasme teisingai identifikuoti kiekvieno pagal pobūdį, kodėl vienu metu vienokie, kitu (emociškai) metu, - kitokie. To kompjuteriai dar paaiškinti nesugeba, nes nei tokios lygties, nei formulės esama, kurią įvedus į kad ir galingą kompiuterį, - atsirastų atitinkami lygties arba kitaip programiškai parašyto uždavinio procesoriui rezultatai, galimi sprendiniai arba jų grupės.
BETA) ilgą laiką bijančios moterų smegenys taipogi spinduliuoja tam tikrus realiai nejuntamus smegenų žievės signalus, kurie nuo vienos moters persiduoda atstumu kitai, nuo pastarosios dar kitai, ir taip grandinės principu pereina labai ilgą kelią per gana didelį individžių kiekį ir trumpoką laiką, kol jaučiamas pavojus, ką moterys visiškai kitaip ir suvokia, lyg tolei, kol pavojus išnyksta, nors ir įtikinėdamos save esant labai drąsiomis ir atseit nereaguojančiomis net ir nužudytą žmogų ar kitokį baisų įvykį, kaip į faktą tiesiog, o ne kasdienybę. Taip vadinamoji BAIMĖ IŠ TIKRŲJŲ SKLINDA, ir labai keistu būdu, - niekur ji nepradingsta, o iš tikro sudėtingu algoritmu SUMUOJASI ir neretai SUSITELKIA į nervinį signalą, kuris ilgokai veikdamas būtent vienas smegenis, jose suaktyvina tam tikrus jutiklius man nežinomoje smegenų dalelytėje, kuri pradeda fiksuoti minėtus impulsus ir juos kaupti, (pricipu „kompjuteris“, - generuoti: apdoroti), nuo skaitinės gausos ir pradeda keistis atsikro deja gamtos pasirinikimo žinioje, - žmogaus elgesys. Kuo didesnis realus pavojus esti, - dėl realiai galimų ypač žmogžudysčių, išprievartavimų ir nusikaltimų prieš vaikus, - atvejų, - tuo didesnė dalis žmonių individų smegenų pradeda impulsiškai skleisti minėtuosius signalus, kol susiformuoja dėsningas ALGORITMAS, kuris žiauriai išsireiškiant „nusėda“ vieno individo smegenyse, suaktyvindamas jose smegenų dalį, kuri taip siaubingai paveikia asmens klausą, kad asmuo gali pradėti girdėti savo ausimis už šimtų kilometrų easnčių vaikų ir kitokius klyksmus, taipogi taip vadinamus kliedesius.
GAMA) atitinkama smegenų dalis GENERUOJA ESANTĮ PAVOJŲ ir pasireiškia taip vadinamuoju nerimu. Tas pavojus gali slypėti už kelių šimtų kilometrų, gali būti ir už kelių kvartalų. Panašiu būdu, kaip nepamenu kokie gyvūnai anksčiau laiko labai efektingai sureaguoja prieš kad ir smarkia audrą, taip ir žmonių nervinė sistema turi tam tikrus centrinės nervų sistemos jutiklius, kuriems suveikus malonumų laukti nederėtų. Moterų smegenys tam dalykui jautresnės, turėdamos tuos slaptuosius jutiklius, kurie yra jose dėl kūno sandaros, - augti vaisiui ir gimti individui bei juos apginti labiau ne jėga, o kiekvienoje moteryje esančioje intuocijoje.
TETA) rodomi per įvairias televizijas siaubingi dalykai nė viemam žmogeliui sveikatos neprideda, o priešingai, - aktyvinasi įvairūs stresoidai, kurie žaloja žmogaus ir imuninę sistemą, ir psichiką.
Ir ne tik siaubingi dalykai. Kiekvieną dieną gausiai masinio informavimo priemonėmis minimi bei rodomi nusikaltimai, nelaimės, gaisrai, seimo intrigos, įstatymų keitimai pakeitimai, šalia tai telefonų nuostabių reklama, po sekundės koks nors naiujoviškas pampersas, dar po sekundės šokoladas skanus, dar po kelių.. koks nors konjakas, po to vėl pampersas- ir visa tai deja sudedama tokiu bjauriu būdu, kad maksimaliai išnaudojam ta smegenų dalis, kuri atsakinga už pervargimą, kad ta suknista reklama kuo labiau „įsipjautų“ asmeniui, paveiktų, įsigilinus į kad ir retokai berodomą normalų filmą be smurto, pjautynių, žudymų ir kitko.

PASTARASIS TEKSTAS YRA GRYNAI AUTORIAUS ASMENINĖ
2010-10-04 00:58
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 6 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-19 21:33
Ugnė Byrė
Vienas artimas žmogus nuolat jaučia pragaro kančias, t.y. jūsų aprašytus dalykus, jis kenčia, nes jaučia kitų žmonių kančią... Ir taip visą jaunystę... Turinys esė patvirtintas vieno jaunuolio (beje intelektualaus) gyvenimu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-12-13 16:43
Neatrastasis
Duokit 100 gramų baltos :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-10-16 21:33
Juodvarnė
1. Lietuvių kalboje nėra priešdėlio „da“ („nedaėjo“).
2. Lietuvių kalboje nėra posakio „po tikrovei“.
3. „Horizontalioje, o ne vertikalioje padėtyje paguldytas veidrodis“ įdomu, kaip įmanoma veidrodį paguldyti vertikaliai.
4. Žodžio „randasi“ reikšme „yra“ negalima vartoti.
5. „Į nenagrinėtą paranojos priežasčiai“ ?
6. ALFA) ?
7. „ta prasme“ yra kalbos kultūros klaida.
8. „kompjuteriai“ o taip.
9. Ir taip toliau. 1
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-10-11 12:27
Baltažandis
Nemažai tiesos.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-10-09 17:58
512
512
Atsipalaiduokit.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-10-04 15:21
pokšt
hipochondrija
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą