Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 23 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







- Kas yra laisvė? - šnekėjo dėstytojas per ekonomikos paskaitą. Jo žila barzda priminė ožio. Auditorija buvo apvali, bei priminė planetariumą ar observatoriją. Studentų veidai buvo susidomėję, o jų akyse žybčiojo naujai atrastos žinios.
- Laisvė, tai visų pirma finansinė laisvė. Kadangi už pinigus galima įsigyti viską, kitos laisvės būti negali, - tęsė biorobotikos universiteto dėstytojas.
Čia kitoje planetoje, prie ežero šnekučiavosi du bičiuliai. Dideli, apie šimto metrų aukščio medžiai buvo apstoję tvenkinį. Pro medžių tarpus praskrisdavo paukščiai, kurie su snapu griebdavo kamienu šliaužiančią kirmėlę ir tuoj pat prarydavo. Ežero paviršiumi plaukiojo vėžliai ant kai kurių iš jų tupėjo dideli drugeliai, skrisdami tai ant vieno, tai ant kito kiauto, šitaip atsivėsindami pavėsyje ar pasikaitindami saulėje.
- Klausyk, Ribini, kas yra laisvė? - paklausė aukštas iš augalų sudarytais rūbais vilkintis padaras.
- Laisvė, atsiranda tada kai peržengiame ribas.
- Kokias ribas? - paklausė Veiksminis.
- Visos ribos sukuriamos mūsų pačių mąstymo. Tai kaip žaidimas. Tu jau žinai, kad jūsų genčiai patinka susikurti naujas ribas tam, kad peržengti jas. Jums tai teikia malonumą, - užšokęs ir su rankom prisilipinęs prie medžio kamieno šnekėjo Ribinis. Tuomet rankos mostu trenkė į kamieną ir lyg su kirviu nukirto jį, o ežere ant vėžlio sėdintį drugelį įsiurbė į save varlė. Nesėdėdamas, lyg neryžtingas apsileidėlis Veiksminis šoko į ežerą ir dingo iš akiračio. Ribinis pradėjo jį vytis, bet ežere pasimatė tik burbulai.
Ekonomikos paskaitoje visi aptarinėjo naują temą. Vienas studentas atsistojo ir paklausė:
- Dėstytojau, jeigu egzistuotų laisvė nuo finansinės laisvės, ar jūs turėtumėte ką veikti? - besijuokdamas paklausė studentas.
- Koks jūsų vardas ir pavardė? - sunerimęs paklausė lektorius ir iš kart dingo už stalo. Sukrutę studentai pradėjo žvalgytis, bet nerado nei jo, nei manęs.
2010-07-30 11:35
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2010-07-30 11:44
Pokštas
Labai geras! Duočiau penkis ir skolingas jausčiausi. Atrodo, kad lengvai rašote. Neišspaustas ir potencialo  ribos nė nematyt. Džiaugiuosi suradęs :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-07-30 11:44
vilnelė vėl
Stilius prastas, mintis banali. 1
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-07-30 11:38
_idiotas
Geras. 5.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą