Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 5 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Viskas aklavietė, nors prieš akis dar prezidento rinkimai, tik balsuoti nėra už ką, nes nė vienas iš jų nepajėgus pakeisti situaciją, jie netgi nedeklaruoja tokio ketinimo.
Literatūrine prasme taip pat kapas: aš dabar turėčiau užsirišti trispalvę skarelę ant galvos, pasiimti nacionalinį lietuvių ginklą – virtuvinį kirvuką, pasiimti tariamą Lietuvos pasididžiavimą – „blindos,, bambalį, degtinės butelaitį, dėl kurio išradimo autorystės ginčijasi Lietuva, Rusija, Lenkija, ir pasislėpti medyje prie Seimo, Prezidentūros, Vyriausybės rūmų, žiūrint kam galvą pasirinkta nukirsti: Kubilui, Adamkui ar dar kartą Kubilui kartu su Šemeta… O dar geriau, kad būtų daugiau veiksmo, pasidalinti mistišku būdu į tris asmenis ir surengti pasalą visuose pasirinktuose taškuose ir sukapoti i gabalus, o po to pakartoti akciją su pilkaisiais kardinolais, užsakančiais muziką. Kruvinus įvykius tirtų du puspročiai: kriminalistas iš VRM ir analitikas iš VSD. Jie vienas kitam trukdytų, jų organizacijos tarpusavyje susipjautų, nes pilkųjų kardinolų palikuonys vieni kitais nepasitiki, ir kiekvienas jiems pavaldžias organizacijas įtakoja savaip, o valdininkai – jie lyg šunys lėlės už gardų kąsnį Tėvynę parduos, net nesusigalvos, o stengsis dar daugiau nei šeimininkas… Bet ginčuose netyčia gimsta tiesa: išdygsta teorijos apie slaptą Vytautininkų organizaciją, siekiančios per elito sunaikinimą Lietuvos valstybės atsinaujinimo… Ir naujoji Rusijos spec. tarnybų strategija buvusių TSRS respublikų atžvilgiu, kad Amerika taip gali elgtis niekam net galvon netoptelėjo, nors Guantanamo antiteroristinės metodikos dar gyvos atmintyje. Paieškos užsitęsia, pėdsakų nėra, suinteresuotųjų naujųjų pilkųjų kardinolų pusių dėmesys nuslopo: jos gavo valdžią ir nusprendė užsimaskuoti, kad niekas apie juos nežinotų net žiniasklaida. Jų naujoji taktika: atviro, grubaus veikimo laikai praėjo, lėlininko niekas neturi žinoti. O ką riteris-budelis? Jis nori būti aptiktas, surastas… Medžiokliams ir jų šunims jis surengtų tokį šou: jau viską apgalvojo ir viskam pasirengė, o žmona, naivuolė, galvoja, kad jis vėl sportuot pradėjo… Jie jo neturi sugaut tyliai, jie turi patirt tragiškų nuostolių, tam pas jį net tušinukai gali smigti kaip strėlės, gaila tik, kad jie taip tankiai pasimeta, ir vėl reikia ruošti naują partiją, o kur dar teleskopinis ratų raktas… O pabaigai benzino flakonas ir žiebtuvėlis: susinaikinimo ir bausmės įrankis… Tik niekas neateina ir nesuranda, nes ne ten ieško, o ir naujos išdygusios drakono galvos jau prašosi nukertamos, nes sėkmingai tęsia ankstesnių lavonų veiklą.
Beprasmės buvo mano nuodėmės, nes visi puolė ieškoti išorės priešų nors problemos viduje, na, nudobsiu naujus, į jų vietą ateis nauji ir tęs senus darbus, ar ateiti ir prisipažinti, kad nuteisiau Lietuvos vardu. Pasakys, kad psichas esu, į Parko gatvę uždarys ir būsiu naujasis Lietuvos Hanibalas Lekteris. Gal į prezidentus kandidatuoti, bet kas už mane balsuos? Pasakys, ką jis padarys lyg Pilypas išlindęs iš kanapių, lyg tai jiems Grybauskaitė ar Prunskienė daugiau padarys, bus kaip su konservatoriais, lojusiais ant socialdemokratų, jog nemoka valdyti, bet sėkmingai pratęsusių nemokančiųjų valdyti politiką ir godžiai pripuolę prie tų pačių pimpalų, gal užpakalių, o gal savo atkišę, ką aš žinau, proceso esmė nuo to nesikeičia. Ta graži pasaka, kad valstybę gali valdyti ne bet kas… Gal valytoja ir negali, bet geras parduotuvės direktorius laisvai. Visa tai tėra tik pūstas specialisto pozicionavimo burbulas, kuris subliūkšta vos prie jo prisilieti, tai patvirtins kiekvienas, kuris statėsi namą ūkio būdu. Daug protingų didelės mašinos sraigtelio minčių, neatsakančių į klausimą “Ką daryti? Kaip gi būti?,, ne gi tikrai rūpintis tik savimi ir savo šeima, padėjus ant valstybės, visus savo skausmus dėl sergančios Lietuvos užkasus po žeme, ir viltis, kad istorija vystosi spirale, ir kad kada nors valstybės didybė ir Lietuva susilies į vieną žodžių junginį realybėje… Kada nors… O gal istoriją vis tik reikia kurti?
– Blyn! Kažkokia neliteratūrinė pabaiga! Taip istorija negali užsibaigti: visos detalės pabaigoje privalo iššauti arba sprogti, o herojus privalo arba ilgai ir laimingai gyventi, arba žūti… Jeigu siekiam komercinės sėkmės, tai pirmasis variantas, jei literatūrinės vertės ir solidumo… Bet laiminga pabaiga, tai naujos istorijos pradžia. 2013 metai. Apokalipsis neįvyko, tik papildomai emigravo dar pusę milijono, bet vietos verslininkai importavo panašų kiekį baltarusių, moldavų, kinų, nepaliečių. Prasidėjo tylus Lietuvių tautos tapatybės saulėlydis. Atominės nepastatė, nes neapsimoka, nebus kam parduoti elektros: Rusija, Baltarusija, Estija pasistatė savo atomines jėgaines. Atseit, pirksim pigiai iš jų, o po penkiolikos metų vėl brangiai, nes elektros vėl ims trūkti . Leo Lt nebeliko, nes atominės idėjos nebeliko, už tat dar viena dukterinė Vp įmonė su MG BALTIC ir ACHEMA privatizavo RST. 2013 metai, tai dar ir prezidento rinkimo metai. Mūsų herojus 2009 m. rugsėjo mitingo riaušių metu netyčia pastebėtas, nufilmuotas, mintyse nurengtas reporterės ir paklaustas, ko siekia, apkaltino Kubilių ir Kirkilą sąmokslu su Lenkija prieš Lietuvos valstybę ir netgi argumentavo. Keista, bet šis mažytis interviu įgavo tęsinį, jau kiti žurnalistai uždavė Kubiliui. Šis susinervino ir išvadino riaušininką debilu, o Lietuvos ryto TV nusprendė premjerą paerzinti ir suvesti juos vienoje laidoje: orus dialogas, baigėsi riaušininko apkaltinimu ksenofobija ir priklausymu Rusijos spec. tarnyboms…
– Na, aš bent jau neapsimetu tautos mesiju, jos neapkęsdamas!
– Skaitykitės su žodžiais, gali tekti atsakyti teisme! – Na, jei jau aš supykdžiau poną bajorą, tai kad būtų dėl ko teistis…- ir šliūkštelėjo vandeniu. Iš už širmos iššoko apsauga: išsipildė sena svajonė pritaikyti kovinius įgudžius praktikoj. Riaušininko elgsena buvo absoliutus netikėtumas apsaugai ir jos sutriuškinimas. Tai buvo super šou su rekordiniu peržiūru skaičiumi internetu. Taip gimė naujas politikas. Ar įmanoma vien tautos balsais, be turčių paramos tapti valstybės pateptuoju? Ne, juk visiems mokėti reikia, o ir savo bendražygius vien pažadais apie rytdienos rojų maitinti amoralu. O jeigu nebus to rytojaus? O taip norisi žengti pasirinktu, nors ir tuščiu keliu, nes kiti vedliai tiesiog užkniso, o ne „užpiso“… tai vis nors šioks toks malonumas, nors šventeivos ir bando įteigti priešingai. Tad teko paskelbti, kad eisiu į prezidentus. „Delfis“ išsyk paskelbė mano reitingus ir paramos ataskaitą (tai buvo reklama apmokėta iš asmeninių atsargų, nežinant žmonai), keista, bet pirmoji parėmė,, ACHEMA“. Ir traukinys pajudėjo: į vieną ranką nusistvėrėm mylimą konservatorių ginklą – kritiką, i kitą ranką savo rinkiminę programą, ką padarysim mes, kai ateisim į valdžią, be aptakių ir nuvalkiotų frazių apie korupciją ir oligarchus… Ir taip per visus forumus. Prezidentė šiaip labiau mėgstanti moteris, taip pat nusprendė jį paremti, bet kuri figūra, galinti paveikti konservatorių buldozerį, besididžiuojantį savo visagalybe, jai buvo naudinga. Taip užgimė naujasis politinis lyderis, einantis į valdžią, kaip prezidentinės respublikos atstatytojas. Kubilius išsyk užsisakė jo dosjė VSD.
– Hm, įdomu… Įdomu! - čepsėjo jis. – Šiek tiek trūksta, bet jei taps pavojingu, apkaltos procesui užteks, ko trūks laikas ir mes prikursim, o gal…- užsisvajojo jis. - Pavyks padaryti smagų filmuką kaip prezidentei, po kurio ji tapo tokia sukalbama ir ilgam ilgam frigidiška… Nors moteriškos scenos man labiau patinka. Ir užėmė laukimo poziciją kaip krokodilas pelkėje. O Riaušininkas lyg šventas Jurgis, ruošėsi kapoti galvas:
– Valdžios atstovų atsakomybė pagal BK! Ateities spėlionės: jei keisti, ar taip, ar anaip karas. Dar neaišku, kas moraliau: kirvukas ir kraujas, ar teisinis purvas? Jei palikti taip kaip yra: prisiperės bajorų kaip musių ir Lietuva išnyks, galbūt galutinai…
-Graži tu tėvyne mano!
2010-05-17 19:40
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 5 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2022-04-04 09:51
Passchendaele
Stilingai.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-05-27 18:39
Pirk Volgą
Perskaičiau visas dalis. Įspūdis - superinis. Labai geras kūrinys, pasakyta daug tiesos, iš tiesų įdomu skaityti. Tai kūrinys, gerokai perspjaunantis šios svetainės vidutinį lygį, galėtų būti pavyzdys visiems rašykams. Kad visi taip rašytų...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą