Rašyk
Eilės (78155)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 6 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Lietuva 6. 0 nepasiteisino!
Laikas Lietuvai 7. 0.
Siūloma versija.
Lietuva nesusitvarko su Seimu, paskutiniu metu jis labai primena XVIII amžiaus Seimą, kur svetimos valstybės darė ką norėjo papirkinėdamos tariamus tautos atstovus. Todėl siūlau naikinti seimą ir įvesti prezidentinį valdymą. Tai yra paskelbti prezidentinę respubliką.
Akivaizdu, jog ubagas ir elgeta valstybės valdyti negali, nes jį nupirks bet kas kaip kokią prostitutę, tai turi daryti kompetentingas vadovas, su rimta motyvacija, tiek finansine, tiek idėjine, kuris siektų, kad valstybė gautų pelną. Politologų pasakos, jog valstybės negalima prilyginti įmonei, pvz. nepelno siekiančiai, yra naivios ir nekompetentingos, tam reikia tiesiog įstatymiškai nustatyti prioritetus.
Idėja yra tokia: naikinamas seimas, visų jo narių alga atiduodama prezidentui. Tai yra jo bazinė alga (1 551 000 LT į mėnesį), jeigu valstybės BVP augimas yra teigiamas: jis gauna premiją; jei neigiamas – premiją mato kaip savo ausis. Likusi, panaikinamo Seimo biudžeto dalis, o ji tikrai nemaža: atitenka rinkimų komisijai, kuri bus atsakinga už prezidento rinkimus, dalinai kontroliuos ir privalės duoti pritarimą ekstremaliais atvejais, pavyzdžiui, karo paskelbimo atveju.
Įstatymų leidimo funkciją perima prezidentas: jis juos suformuluoja, samdomi teisininkai, juos paruošia taip, kaip priklauso ir suderina juos su jau esančiais, kad vieni neprieštarautų kitiems, bet kuriuo atveju, tokio darbo kokybė būtų aukštesnė, nei kai juos ruošia ir tvirtina aktoriai ir visokie šoumenai.
Įstatymas yra vadovo nurodymas, kurie gali keistis. Ir sėkmingai veikiančioms įmonėms visai nėra reikalo prie savęs laikyti nurodymų kūrėją. O štai pačio prezidento veiklą turi griežtai apibrėžti Konstitucija, nekeičiamas įstatymas, ir prezidento nurodymai negali prieštarauti Konstitucijai.
Štai tokia siūloma versija Lietuva 7. 0. Kviečiu tautą aktyviai dalyvauti naujosios Lietuvos kūrime ir neleisti jos valdyti visokiems nevykėliams fizikams, gyvenime neragavusiems tikro darbo.

2009-01-22, 01: 00
Be mokesčių didinimo nieko nebus:). Tai va didieji ekonomistai, jūs su savo veikla sukuriate šešėlinę ekonomiką, kuri maždaug nuo 30 procentų vėl pasieks 50, ir matysite mokesčius nuo parduotos apyvartos kaip savo ausis, nes vietinės policijos stogas kainuos kur kas pigiau, plius jokios higienos ir veterinarijos nekasys:) Norit pavyzdžių? Štai jums. Draudimas prekiauti nuo dešimtos? Širvintuose užsidaro naktinė parduotuvė, jų vietoje atsirado trys bobučių taškai. Mokesčius pakėlėt rūkalams, kontrabandos lygis peršoko visas įmanomas ribas prie Karaliaučiaus, jei anksčiau ten buvo laikomas monopolis, tai dabar tuo užsiima visi, aišku, yra tragedijų, bet pelnas leidžia rizikuoti? Aišku, dėlto kaltos plaukuotos rankos. Tai va apie rusakalbius, brangiajam Lansbergiui ir Kubilgruberiui norėčiau priminti, kad jie taip pat yra Lietuvos piliečiai, turintys teisę nesutikti su jų nuomone, o gal uždarysite visus į koncentracijos stovyklas? S. Madalovas, pirmojo vidaus pulko vadas, raminęs riaušes turėtų susimąstyti ar verta jam jus ginti? Antra, riaušėse didžioji dalis bendravo lietuviškai, o ne rusiškai, rusakalbių buvo, bet tikrai ne dauguma, tad nesvaikit ir nesekit pasakų. O trečia ponui Lansbergiui patarčiau pastudijuoti savo pavardę, gal jis praregėtų, kad nėra lietuvis? Ir išvis tautiečiai neprovokuokit pilietinio karo, kišdami savo kaunietišką mentalitetą, nesakau, kad vilnietiškas geresnis, bet man koktu, kai žmogus giriasi, kad pardavinėja ne savo darbą, o giminystę su ministru, kai už 100 metrų nuo centro svetimas netgi su vaiku rizikuoja viduryje baltos dienos nebeišeiti gyvas iš kavinės. Tai jūsų mentalitetas: va, yra savi, o va, ten svetimi, jie ne mūsų, jų nuomonė mums neaktuali, kai taupoma kitų sąskaita, kai meluojama, kad nebuvo šaudoma, kad konfiskuoti molotovo kokteiliai, nors nei vieno nebuvo panaudota, (kokia operatyvi pas mus policija:), aš jau pradedu galvoti, kad ir pinigų biudžete netrūko, ir nieko skolintis nereikėjo iš bankų, užtat ir informacijos apie sandorį neteikia, tiesiog jie buvo pasisavinti per pusę su Kirkilu, nes jie gi ne šiaip sau 2K, jie gi gyvenime draugai, bent jau į mano gimtadienius kviečiami tik draugai, o ne priešai.
Ir dar tautiečiai, išmokite skaityti, jei jūsų nuomonė ne sutampa su kitų nuomone, tai dar nereiškia, kad kiti yra jūsų priešai. Aš pavyzdžiui visiškai palaikau nuostatą, kad mokesčius turi mokėti visi, bet dabar tam tikrai netinkamas momentas, ir tas dalykas turi būti oi, kaip apmąstytas. Rizika turi būti didesnė, nei pelnas nesumokėjus:) Bet argi jūs skaitote? Jūs gi skaityti nemokate, o rašo jums budulis su dviem aukštaisiais:) KUR JAM MOKYTI JUS, NETGI NESKAIČIUSIUS MAKROEKONOMIKOS PRADŽIAMOKSLIO:) BAI

Au, žmonės, jūs nors prie seimo buvot? Sausio 16 galima skelbti fašistinės neofeodalistinės (mes visi, kurie ne prie valdžios esame antrarūšiai, mūsų nuomonės niekas neklausia.) Lietuvos respublikos gimimo data. Net okupantai, per sausio įvykius su šunimis nepjudė, o čia savi broliai lietuviai. Jie atėmė molotovo kokteilius, bet per įvykius nei vienas nebuvo panaudotas, šaudyta seime, bet lauke niekas nešaudė, beje, Hitleris irgi kaltino, kad bundestagą komunistai padegė, riaušės buvo organizuotos: Paleckis su dviem tūkstančiais, atleiskite, Paleckį galima vadinti idiotu, jis kartais toks yra, bet patikėkite, jis tam negabus. Butkevičiaus ir Paleckio apsireiškimas post factum yra pigaus politinio kapitalo rinkimas, jie patys akivaizdžiai nesitikėjo, kad viskas taip pakryps. Jeigu būtų riaušės organizuotos, su dviem tūkstančiais žmonių, tai policijos pajėgos būtų atakuotos mašinomis ir sudegintos molotovo kokteiliuose (pirmos mintys stebint, tuos tariamus susirėmimus, tai buvo “žaidimas į vienus vartus”) ir šaunamieji ginklai būtų panaudoti ir artimoji kova su šaltaisiais ginklais būtų užmegzta, o seimo akmens ant akmens nebūtų likę, ir politiniai reikalavimai būtų pateikti: pavyzdžiui, seimą paleisti ir įvesti prezidentinį valdymą (tai mano nuomonė, kurią aš kaip pilietis galiu turėti). Ar nors kas tokius reikalavimus iškėlė? Kažkaip negirdėjau! Tauta turi teisę pareikšti savo nuomonę riaušėm, kai kitaip jos nebegirdi? O dabartinė valdžia ypač nebegirdi, jie įsivaizduoja esą gelbėtojais, išmintingai ironiškai šypsosi ir klausia: “gerai jūs mus nuversite, o kas po to? ” Nors mano nuomone, naujoji valdžios karta, gal bent atmintų savo pirmtakų likimą ir pagalvotų prieš priimdama sprendimus. Nors mano supratimu, dabartinės ekonominės krizės padarinius galėtų sušvelninti bet kuris geras įmonės vadovas, jeigu jis būtų tik suinteresuotas gelbėti valstybę, o ne pildyti savo kišenę. Ir dar… apie girtą jaunimėlį, patarčiau prisiminti senus sausio 13-osios įvykius, būtent tas pats jaunimėlis per naktis budėjo prie seimo ir tv, bet tada jis buvo susipratęs, o dabar… beje, aš nemačiau labai girtų sutvėrimų, ir rusakalbių ten buvo mažuma, (mano kaimynams rusams tai išvis nerūpi, kad tik jų neliestų) taip jie buvo išgėrę, bet aš pažiūrėčiau, kaip jūs eitumėte prieš šarvuotus policininkus ginkluotas tik akmeniu, man šiaip taip pat reikėtų gurkštelėti dėl drąsos:). Tad ponai žurnalistai, galvokite, ką rašote, nes kitą kartą galite prisikarksėti ir gauti: arba galutinę fašistinę (nes dešinieji valdžioje) diktatūrą arba tikras ir gerai organizuotas riaušes, kurias surengs tikri profai, o tokių Lietuvoje tikrai yra (čia ne apie mano personą, aš tik truputį geriau negu mėgėjas:)). Atleiskit už stilių, bet labai jau spontaniškas rašinėlis gavosi. Susikaupė.
2010-05-12 23:08
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2010-05-27 18:26
Pirk Volgą
Šita dalis man viena geriausių.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-05-27 18:21
Pirk Volgą
Cituoju:

"Idėja yra tokia: naikinamas seimas, visų jo narių alga atiduodama prezidentui. Tai yra jo bazinė alga (1 551 000 LT į mėnesį), jeigu valstybės BVP augimas yra teigiamas: jis gauna premiją; jei neigiamas – premiją mato kaip savo ausis. Likusi, panaikinamo Seimo biudžeto dalis, o ji tikrai nemaža: atitenka rinkimų komisijai, kuri bus atsakinga už prezidento rinkimus, dalinai kontroliuos ir privalės duoti pritarimą ekstremaliais atvejais, pavyzdžiui, karo paskelbimo atveju.
Įstatymų leidimo funkciją perima prezidentas: jis juos suformuluoja, samdomi teisininkai, juos paruošia taip, kaip priklauso ir suderina juos su jau esančiais, kad vieni neprieštarautų kitiems, bet kuriuo atveju, tokio darbo kokybė būtų aukštesnė, nei kai juos ruošia ir tvirtina aktoriai ir visokie šoumenai.
Įstatymas yra vadovo nurodymas, kurie gali keistis. Ir sėkmingai veikiančioms įmonėms visai nėra reikalo prie savęs laikyti nurodymų kūrėją. O štai pačio prezidento veiklą turi griežtai apibrėžti Konstitucija, nekeičiamas įstatymas, ir prezidento nurodymai negali prieštarauti Konstitucijai."

Super mintys, visiems lietuviams derėtų jas pasiskaityti. Ypač valdininkams. Bet kas čia eilinių žmonių klausia...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-05-12 23:14
inas
Aš tai žaviuosi autoriais,kuriems išeina parašyti tokias nemažas apimtis :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą