Rašyk
Eilės (78156)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 13 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Iki 1987 metų  sausio 15 dienos gyvenimas tekėjo įprasta vaga. Kajus  baigęs vidurinę mokyklą puikiais balais, įstojo į Kauno Romerio universitetą. Nuo mažumės  svajojo būti teisininku tad pasirinko teisės specialybę. Susipažinęs su grupiokais šmėžuodavo bažnyčioje, su pasididžiavimu išmušdavo langus, po to dar kojomis patrypdavo stiklus ir jausdavo malonumą nuo to traškesio, išversdavo suolus, pačiame vidurį mišių užpustydavo žvakes ir laikydavo save didvyriais. Vaikinai buvo netikintys, todėl šaipydavosi iš tų, kurie tikėjo į Dievą, jų manymu pramanytą būtybę.
Baigęs du kursus (kaip jau minėjau tai buvo 1987 metų sausio 15 dieną) Kajus susirgo džiova, tą akimirką kai išgirdo šią diagnozę jo įdiržusį veidą plovė stiprus lietus. Liga buvo pažengusi gana toli, todėl Kajus it laivas nublokštas netikėtos audros atgulė liūdesiui. Įsivaizduodavo save gulintį karste, aprengtą juodu kostiumu tarp rankų sunertą rožinį ir jau beleidžiantį į duobę. Kajui vis netildavo ausyse artimųjų skambučiai kuriuose reikšdavo užuojautą tėvams dėl sūnaus netekties. Vaikino sveikata kas dieną seko vis labiau gydymas nedavė jokios naudos. Tuolab šeima gyveno nepasiturinčiai. Bemaž vidunaktį jis susapnavo pokalbį su Jėzu Kristum, kuriame Jėzus klausė kodėl tu manimi netiki, patraukiojo pečiais ir atsakė nes aš tavęs nemačiau, bet ar tu žinai, kad manęs niekada nepamatysi? ir ties šiuo klausimu pokalbis nutrūko. Aušo rytas. Pro debesys kyšojo pirmieji saulės spinduliai, kurie skverbėsi pirštų galiukais į Kajaus namų langus. Vaikinas atmerkęs akis iš keisto sapno nustebo šalia savęs pamatęs paveiksliuką su Dievo atvaizdu. Jis užsirakino durys, (anksčiau to niekada nedarydavęs), drebančiomis rankomis užsidegė žvakę ir meldėsi. Žadėjo Dievui, jeigu pasveiks kad įstos į kunigų seminariją ir tarnaus bažnyčiai. Taigi, Kajaus sveikata gerėjo, su laiku jis visiškai pasveiko, bet turėjęs tikrintis kas pusę metų nes liga galėjus atsinaujinti. Vaikinas  vėl pradėjęs gyventi pilnavertį gyvenimą sugrįžo į teisės fakultetą . Čia baigęs trečiąjį kursą, jis susirado merginą  iš netoliese esančio priemiesčio. Pora sutarė gražiai, nesipykdavo, kartkartėmis tik pasiginčydavo, matydavosi jei ne kasdien tai kas antrą dieną tikrai. Visas miestas juos vadindavo burkuojančiais balandėliais. Kajus su mergina dėl to nė kiek neįsižeisdavo, anaiptol, jiems tai netgi patikdavo. Praėjus beveik 6 mėnesiams po draugystės mergina įtarusi jog pastojo pirmiausiai, žinoma, pranešė vaikinui. Abu pasikalbėję nusprendė apsilankyti pas gydytojus, kad įsitikintų ar tikrai taps tėvais, o jau ir Kajui buvo laikas atlikti profilaktišką pasitikrinimą. Taigi Laura (toks merginos vardas) tikrai laukėsi. Gydytojai tą pačią dieną Kajui pranešė, kad liga sugrįžo ir šį kartą sunkesnė forma. Jis buvo pasimetęs, nežinojo ką daryti, ką galvoti, vienu metu užklupo ir gerą ir blogą žinia. Džiaugsmas, dėl sūnaus ar dukros, ir baimė dėl ligos. Tuo tarpu Kajus prisiminė, jog žadėjęs Dievui tapsiąs kunigu.
2010-04-07 14:47
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 5 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2010-09-10 09:54
Dvasių Vedlė
Pati pradžia tai tikrai gana gerai. pasakojama paskubomis, bet tokį tempą dargalima toleruoti. Nuo pusės teksto tempas didėja dėl to prarandamas visas įdomumas.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-04-13 09:34
Varinė Lapė
Kaune yra Riomerio universiteto padalinys.

Lakoniškas pasakojimas. Reikėtų dialogų. Įdomu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-04-08 13:39
Valdovė
Įdomus darbas;)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-04-08 11:54
Made_in_China
Galima būtų daugiau išplėtoti :) Laki fantazija
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-04-07 20:59
Pirk Volgą
Šiek tiek yra netikslumų, pvz. Kauno Riomerio universitetas (nuo kada jis Kaune?), džiova 1987 metais (džiova, kitaip sakant tubrkulioze, sirgdavo XX amžiaus pradžioje, bet vėliau visi pradėti skiepyti nuo vaikystės ir ta liga beveik išnyko). Na, bet jei tai autoriaus fntazija - tegul taip būna. Pats kūrinys per trumpas, greitai lekiama per laiką, per įvykius. Pagal tokį siužetą, galima parašyti gana ilgą kūrinį, bet čia kaip spėju, tiesiog patingėta tai daryti. Veikėjai necharakterizuoti. Žodžiu, idėja gera, bet neišpildyta kaip priklauso.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą