Rašyk
Eilės (78091)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 8 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Langas nebetransliuoja tuštumo. Kitas kanalas? GYVENIMAS.

***

Danguje tabaluoja pasikorusios balerinos. Pučiant rytiniam vėjui jų kojos staiga prisimena senus šokio žingsnelius, o žvilgsniai gieda  skaudulingą spektaklio melodiją.
Balerinos sirgo. Vienos iš jų - anoreksija, antros - bulimija, trečios - nesugebėjo net to.. <užtat pasirinko naujos dietos formulę - kilpą ant ant kaklo šaltutėlį žiemos vakarą. > Pastarosios šokėjos krenta ant žmonių galvų, užgoždamos net ir nedidelį džiaugsmą. Jų  balti sijonai ir raudoni plaukų kaspinėliai, su dar keliomis, nostalgijos nešamomis, plaukų sruogomis, švelniai klesteli ir glosto medį. Net ir šiam patinka glamonės.
Likusios danguje tilindžiuoja kojomis it šalti stikliniai vėjo varpeiai, kurie naktimis atneša košmariškus sapnus savuosiuose lagaminuose.
Balerinos verkia. Jų baltut baltutėlė oda glosto suaugusiųjų nuogus kūnus naktimis. O šie naivuoliai mano, kad tai tėra jų sapnuojama pasaka. Cha!
Balerinos šnabžda vakarais, kai Tu atsisėdi ant senutės kedės, užsikeli koją ant kojos, pasiimi raudono vyno taurę ir atsiverti kokio klasiko poezijos rinkinį lyg koks didus, senas inteligentas! Tačiau balerinos žino, kad Tu tiesiog - didus, senas melagis.
Balerinos juokiasi. Garsiai. Pasaulis dunda. Ne, tai ne žemės drebėjimas ar kokia kita stichinė nelaimė. Pasaulis dunda širdimis. Gyvenimas izoliuoja sielas, o palieka tik menkutį kūną šalia turgaus prekystalio, Juk tai neparduota prekė. Link šio lavonėlio atslenka benamės katės ir saldžiai bučiuodamos žaizdas surenka skausmo kristalus. Taip, tada uokiasi balerinos!
Balerinos miršta. Manei jos jau pragare, o gal danguj? Klydai. Jų mirtis pasiklydo amžinybėje. Sielos išėjo gąsdinti senučių, o akys pabėgo iš joms skirtų duobelių ir nuriedėjo keliu į nuosavų namų kiemus. Jos šnipės, agentės. Vadink kaip nori, Žmogau. Tačiau balerinos laižosi savo grublėtus, susenusius  pirštus, skanaudamos Tavo paslaptis.
Jos čia. Šalia. Balerinos.
2010-01-22 17:59
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 0
 
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą