Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 12 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







-  Tau sakė, kad tu esi tas, kuris sprendžia, tu šventai tikėjai...  Vargšas besielis padare...
    - Aš gimiau, aš buvau auginamas, aš neturėjau teisės rinktis, aš laukiau. Jie man sakė taip elgtis ir aš jais beatodairiškai tikėjau, kol neišgirdau tavo šauksmo. Tavo balsas buvo toks įtaigus, kad negalėjau jo ignoruoti, tas skambesys tamsoje virsdavo bepročių pulko šnabždesiais. Ir jie mane išmokė kitų tiesų. Aš klausiau. Visų. Aš maniau, kad pajėgsiu, bet atėjo metas pasirinkti ir aš pasilikau prie tavęs, nes tu buvai arčiau. Tu skelbei, kad tu esi aš, o savęs nepažinodamas negalėjau nieko pakeisti, nes tu mane išsėmei ir kimšai į save, kol neliko nei tavęs, nei manęs. Tai mes – vargšai besieliai padarai, pažiūrėk į save, tu tik atspindys.



        Mes atsirandam po žmonių sprendimų. Mes būnam laukti ir būnam klaidos. Mes –  neišvengiami, kaip pats gyvenimas. Mes esam niekas išaugęs į  daugumą, kuri neturi teisės į nieką, iš ko mes ir kilom, nors ir ją įsivaizduoja. Renkiesi gyvenimą, renkiesi darbą, renkiesi gyvūnus, arba jie pasirenka tave ir tu vaikštai su musgaudžiais, renkiesi žmones į savo ratą, renkiesi likti, nes bijai išnykti, o galiausiai tu nesirenki nieko, nes, vėl pasikartosiu, niekas yra tai, kas tu esi.

        Mes ištroškę  savi-destrukcijos, nes tikim, kad tai vienintelis kelias iš gyvenimo beprasmybės. Mes laukiam ateities ir gailim savęs, nes daugiau neturim ko gailėti – mes egoistai, tik vieni slepiasi labiau už  kitus. Nekenčiu jų... Bet ar aš turiu tam teisę, jei esu niekas. O kas jie? Jie – mano atspindžiai? Tos pačios kojos ir rankos, tokios skirtingos, pakankamai, kad galėčiau save išskirti ir apdovanoti privilegija nekęsti. Jų, o už tai ir savęs. Tiesa, galėčiau sakyt, kad mano nuomonės ir egocentrizmas išsigimė iš meilės savasčiai, bet aš juk netikiu meile.
2010-01-19 14:26
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 5 Kas ir kaip?
 
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą