Rašyk
Eilės (78091)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 22 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Tiesą sakant, viskas prasidėjo vieną rytą. Nubundant, man kažkas sapne pasivaideno, ir pasakė, kad neturiu keltis. Savo lovoje gulėjau dar penketą minučių, apie tai galvodama, net nenutuokiau kas su manimi darosi: kodėl aš klausau to „kažko“ ir nesikeliu? Juk turėjau šokti kuo greičiau iš lovos, kad nepavėluočiau į darbą. Stengiausi pajudinti kojas, siekdama išlipti, tačiau jos nekrutėjo. Kelintą kartą nesulaukus jokio rezultato, nejuokais ant savęs netgi supykau. Štai tau, kokia išdaiga - dar aš neapsirengusi, o jau turbūt vėluoju! Galų gale, net nežinau kiek dabar valandų. Ar gali būti, kad aš dar neatsibudusi? Ką man daryti?
Staiga į kambarį užėjo mano vyras. Tą rytą jis skubėjo nuvežti vaikus į mokyklą. Į mane net nežvilgtelėjęs, apsisuko ir išėjo. Tada išgirdau kaip kažkur barška mašinos raktai, vaikai triukšmingai maunasi batus ir kalba:
- Aš noriu, kad mama mus nuvestų.
- Ji pavargusi. Gal atvažiuos su dviračiu parvešti mus namo.
Tiesą sakant, aš visai nemiegojau. Norėjau keltis, palydėti vaikus, ir eiti į darbą. Tiesiog, negalėjau pasijudinti, mano kūnas daugiau man netarnavo - aš jo nebevaldžiau, sutikit, juk sunku tuo patikėti, tai be galo keista! Negalėjau pratarti nė vieno žodžio, netgi pakelti galvą nuo pagalvės, kad į save pasižiūrėti, ar tikrai čia guliu aš. Nesuvokiau, kokia prasmė kažkam su manimi krėsti tokias išdaigas, ką turėčiau kaltinti, kiek laiko šitaip gulėsiu. Tarkim, jeigu dar esu sapne, ir viską tik sapnuoju, tai visa tai kažkada ir baigsis. Tokiu atveju, turėčiau nusiraminti. Gal net toliau sau snausti visiškoje palaimoje, nes kada daugiau gi gausiu tiek laiko? Nereikia nuvesti vaikų į mokyklą, nei vyrui pietus paruošti, nei į darbą skubėti. Taip nebūna. Tokia galimybė pasitaiko nedažnai.
Kuo ilgiau guliu, tuo labiau man viskas pradeda patikti. Lovoje šilta, pro  užuolaidas šviečia saulė, gatvėse burzgia mašinos, į kiemą įsuka šiukšlių surinkimo mašina. Kas nenorėtų viską mesti į šalį, palikti savo darbus, ir eiti namo pamiegoti? Atsiminiau, ką reiškia jaustis mieguistai, kai akys tarsi lipa lauk, o veido oda praradus spalvą, tiesiog pageltonija, bet į tave visi žiūri ir tu turi dirbti. Pamiršk apie snaudimą ofise! O kokios saldžios yra vos dešimt minučių, kada pagauni progą...
Taigi, atsipalaidavau ir nusiraminau: jei dar giliai sapnuoju, tai turiu tuo džiaugtis. 
Mano vyras virtuvėje pusryčiavo. Aš gulėjau tiesiai jam už sienos, mūsų miegamajame, ir tiksliai žinojau, ką jis valgo.
Bet kur aš?
2009-09-18 01:20
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 6 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-03-13 20:40
diukasniukas
>kur aš?
>Gregorio Samsos lovoje.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-09-21 15:03
pilkė
Būsena tarp sapno ir nesapno. :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-09-19 21:44
Sniego mėnuo
Priminė Kafkos "Metamorfozę" - pradžią novelės.
Perskaičiau kartą, pažvelgiau į pirmą sakinį, ir iškilo klausimas: kas prasidėjo, tiesą sakant?
"triukšmingai maunasi batus", kad kalba triukšmingai tai gal, bet kad batus triukšmingai mautųsi, tai sunku įsivaizduoti, nebent jie kokie guminiai ir labai cypia, na bet ir tai:D Ir, tiesą sakant, ne maunasi, o aunasi.
"Kuo ilgiau guliu, tuo labiau man viskas pradeda patikti." - ir vėl viskas, čia gal katė guli, nu jo, čia viskas - tai kačių maistas ar kas? konkrečiau reikėtų.
Nesu tikras, ar pagavau idėją, bet šiaip patiko, tik reikėtų padirbėti taisant.
Sėkmės:)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-09-18 23:25
ledii
Jo, kartais net ir suprasdama, kad jau pabudau ir nenorėdama keltis suvaidinu, kad dar miegu, leisdama vyrui pabūti geram, užsiimti su anksti susikėlusiais vaikais, uždaryti miegamojo duris ir leisti man dar pasivolioti lovoje, lyg ir miegančiai, lyg ir ne...
Va tai malonu. Bet pas jus nelabai justi tas malonumas, kažkokia visiška nejautra, taip galima ir supanikuoti :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-09-18 11:33
Kirvoboica
koma.
nors geresniu atveju - sapnas sapne :))
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-09-18 11:27
Pindukas visų Kailiniuočių Vadas ir Karalius
pas Pinduką pana parkritusi, paskui paleisu pareiti pas patiną;d
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (2)
Blogas komentaras Rodyti?
2009-09-18 10:53
EyesTrueDe_Lies
Nesutinku. Noriu klausti "Bet kur aš". Tavo pasiūlymas labai prastas, nebelieka vertės. Nesutinku ir dėl meninio vaizdo. Skaitau daug knygų, stiprių prozininkų, ir man svarbu iš jų mokintis.
Idėja.
Idėja.
Idėja.
Visa kita - išsimokslinimas.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-09-18 09:55
KartaisAš
Reikia klausti, ne kur aš, o - kas tai? Nebent išgyvenimas, kuris perteiktas, visiškai nesistengiant sukurti meninio vaizdo, jau nekalbu apie laikų maišymus (nuo būtojo iki esamojo), kas neturi loginės prasmės, kalbos stiliaus ir kultūros klaidas. Žodžiu, nėra teksto - nėra ir vertinimo.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą